ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивско село чака подписа на Орешарски, за да асфалтират главната улица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 25.08.2013Коментари (20)8484
© Plovdiv24.bg
Жител на с. Калековец се оплака в редакцията на Plovdiv24.bg, че фирмата-изпълнител на ремонта на главната улица на селото е спряла работа от доста време насам. Репортер на сайта разбра, че става въпрос за "Пътища" АД на Георги Гергов. Вижте писмото, което получихме на редакционната поща, което публикуваме без редакторска намеса: 

"Здравейте, Plovdiv24.bg. Пиша ви като жител на село Калековец с молба да обърнете внимание на дадения проблем. Преди няколко месеца започна тотален ремонт на главния път на селото, път влизаш в националната инфраструктура и част от трасето Пловдив-Брезово.

Ремонтните дейности започнаха още по време на управлението Бойко Борисов с доста бързи темпове, премахна се старата паважна настилка, прокопаха се канали, положиха се тръби с цел канализация, след това се засипа с бял ситен камък, трамбова се и се валира, поставиха се нови бордюри и плочки почти по целият път. 

Но с времето /дано политическата ситуация не е повлияла започнаха темповете на работа да се забавят, с всеки ден ставаха все по-малко бригадите, работещи по поставянето на плочките, както и работниците, работещи на самия път по асфалтирането. Изредиха се множество групи от майстори, с всеки ден идваха нови лица и на същия ден си отиваха недоволни от това, че не им се дават пари, някой от тях казваха, че няма как да има за тях, като "на клончето" има толкова много народ.....

Предполагаемо ремонтите спряха, в момента пътят е готов за асфалтиране, но го няма асфалта, има множество прахоляк, къщите и дворовете на хората са бели, пътят дори не е затворен, няма никакъв контрол...а полагането на плочките се прекрати точно пред последните две къщи.


Тръгна слух, че парите са свършили, но това се случваше в едни по стари времена, когато парите все изчезваха, не ми се иска да вярвам, че тези времена отново са се върнали, защото тогава и сега управляващата партия е една и съща.

Моля проверете въпроса, макар, че отговори едва ли ще получите, от хората с които съм говорил всички вдигат рамене и казват нищо не знаем. От снимката можете да видите запрашеността и изкуствено направените от самите жители импровизирани легнали полицай и камари с камъни с цел да намалят скоростта на движение по самия път.
"

Въпреки опасенията на нашия читател, репортер на сайта успя да разбере коя е фирмата-изпълнител на ремонта и защо от известно време насам той е спрян. В разговор с кмета на селото Колю Миланов стана ясно, че става въпрос за поръчка, проведена не от Община "Марица", а от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Управникът на Калековец е потърсил отговор от "Пътища" АД защо са замразени строителните дейности по главната улица на селото. По думите му, от фирмата му обяснили, че са спрели работа, защото от АПИ не са им превели средствата, с които да довършат пътната отсечка, чакал се подписа на премиера Пламен Орешарски, който в момента бил в отпуск. Миланов е получил обещание, че когато това стане, фирмата ще продължи строителните дейности по улицата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не само в село Калековец е така. В град Раковски е много по-зле, почти блокирани сме благодарение на "Пътища" АД. Вече пети месец живеем в кал , прах и всичко останало. Добре сте написали писмото. И ние писахме жалби до къде ли не, но резултата е никакъв. Докато само пишем нищо май няма да стане. Най-добре ще е да се вземем здраво в ръце и да излезнам всички на протест, да блокираме възможно най-много възлови места, та дано някой да ни чуе, за да се захванат за работа фирмите изпълнител. Не само да вземат купища пари и за реват за още. Ако това което се случва по републиканските пътища се случи на улицата на която живеят "Важните" господа май няма да продължат дълго ремонтните дейности.
0
 
 
Българският народ не трябва да оставя на власт тези в момента, защото следващият програмен период наближава и това ще са 7 милиарда евро за БГ и те се доказаха, че не могат. България наистина може да стане една средно Европейска държава през следващите 5 години. Хора гласувайте. Лека вечер
Сподели какво ново....
на 25.08.2013 г.
-3
 
 
Ами,ще чакат!Ще ви кажа и до кога-докато има стачкуващи пред народното събрание.
+1
 
 
Един автобус с пенсионери бяха откарани в София,за да гласуват ЗА правителството на психо болният Орешарски. Всички от групата бяха добре нахранени и напоени. Редно е другарят Орешарски, който е усамотен на Черноморието с другарят Миков да се отблагодари на хората от Калековец - нали го подкрепят в този труден за правителството момент!!!
0
 
 
след изборите свинара каза че загубили битката но спечелили войната :) докато ние сме ходили да гласуваме червените боклуци война водили (срещу нас) е резултата не закъсня :) (тази улица е капка в морето)
+2
 
 
Истината е,че свинаря се опъна на гея заради назначенията и рокадите и е от кликата на Гоце, за това Пловдив е изолиран в момента,а това е само началото...
+4
 
 
Докато собственик на фирмата Пътища не беше господин Гергов никога не се и спирал обект заради липса средства Нека уважаемият господин каже истината-къде е похарчил полученият за обекта аванс.Парите за извършената работа не ги дава премиера,а АПИ срещу представен сертификат проверен и поидписан от консултанта.Истината е,че сроителя много бавно подготвя необходимите документи за сертификата. За последния сертификат документите бяха поднесени за подпис на консултанта едва преди пет дни,въпреки че работата по обекта е спряна преди повече от 20 дни.Вината не е нито на премиера нито на Герб,нито на АПИ а на не ефективно управление па фирмата.Защо Хидрострой Варна успяха на време да завършат моста на р.Стряма без да чакат пари от премиера.Защото тя се управлява от професионалист а не от бизнесмен политик
+7
 
 
Тъпотиите не са една или две в това село,за съжаление,читателя много точно е напипал проблема,че се чакат държавни пари,които са били отпуснати предварително,а до колкото знам,за да се започне изграждането на един проект се превежда цялата сума на изпълнителя.....за съжаление почерка на комунистите вече започва да си проличава,парите изчезнаха,за да бъдат дадени на пенсионерките под формата на добавки към пенсиите,които са им основния електорат.
+5
 
 
Досега не бях чувала да се чака подписа на премиера, за да се отпуснат пари по вече одобрена програма! По-тъпо нещо не бях чувала, наистина!!!
+6
 
 
На мен ми се налага да минавам от там за да стигна до вилата и мога да кажа,че благодарение на това правителство може и да продължим да си минаваме през малките улички...На г-н Гергов си му е оправено пред хотела и няма ядове,но положението е ужасно...Надявам се скоро тези,които управляват да си тръгнат и Г-н Борисов да оправи положението...А Орешарски,ако е нещо свързано с него,което го засяга лично веднага ще подпише...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: