ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев излезе на второ място след сладка победа над Славия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:51 / 25.08.2013Коментари (122)16867
Ботев Пловдив победи Славия с 3:2 и излезе на второ място във временното класиране на родната А група, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Головете за "жълто-черните" отбелязаха Ромарио, Тодор Неделев и Иршак, а за гостите точни бяха бившият футболист на пловдивчани Атанас Курдов и Да Силва.

Домакините започнаха двубоя с голямо желание и с идеята да вкарат ранен гол, който да направи мача им по-лесен, явно взели си поука от неочакваната загуба от Любимец преди два кръга. Получи се обаче тъкмо обратното - в 18-та минута "белите" поведоха с 1:0. Артур Енрике направи груба грешка, опитвайки пас с глава към Стаховяк, но вместо това подари топката на Атанас Курдов, който я чукна покрай вратаря на Ботев и откри резултата.

Това изобщо не смути възпитаниците на Станимир Стоилов и само след 180 секунди равенството бе възстановено - топката бе подадена на Мариян Огнянов от тъч, който чукна хитро към Ромарио Кортзорг. Холандецът си пое на гърди и с диагонален удар от границата на наказателното поле вкара във вратата на Кунчев. В 34-та минута "канарчетата" стигнаха до пълен обрат след попадение на капитана Тодор Неделев, който с точен удар в долния ляв ъгъл даде аванс на Ботев. Така приключиха първите 45 минути на срещата.

На почивката старши треньорът на столичани Асен Букарев направи двойна смяна и славистите влязоха във второто полувреме с мисъл за изравняване. В 56-та минута Галин Иванов имаше шанс за гол, но ударът му се оказа крайно неточен. Попадението за 2:2 стана факт седем минути по-късно, когато именно Иванов напредна отляво, пусна мек пас в наказателното поле, където най-съобразителен бе Да Силва, вкарвайки в опразнената врата.

Пловдивчани вдигнаха оборотите и 15 минути преди края бяха близо до нов гол, но удар с глава на Станислав Костов бе избит с вещина от стража на гостите. Последният обаче бе напълно безпомощен в 78-та минута, когато страхотна комбинация Педро-Неделев-Иршак завърши с гол за "жълто-черните", който се оказа с цената на три точки.

Ботев: Стаховяк, Й.Христов, Спрокел, Грънчаров, Енрике, Иршак, Анисе, Огнянов (Сърмов), Неделев (к), Ромарио (Луис Педро), Домовчийски (Костов)

Още по темата: общо новини по темата: 13
26.08.2013
25.08.2013
25.08.2013
25.08.2013
25.08.2013
24.08.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Победата вчера наистина беше сладка, и то защото беше измъчена, трудна! Мачът отиваше на равен, когато Иршак ни зарадва. Прочетох коментарите /без скритите, където вероятно няма нещо стойностно/. И моето мнение е, че в отбора настъпи апатия, психологическа умора. Тя се чувства и в публиката, във всеки от нас, в агитката. Ентусиазмът спадна! Но като че ли, това е нормално, и трудно ще може да се промени. Миналата година първият ни мач беше със Славия, сравнете ентусиазма ни тогава и сега. Оказва се, че дори Славия не е достатъчен дразнител, след евромачовете ни. Какво остава за Любимец. Имаме илюзорната нагласа, че превъзхождаме другите. Вчера, при 2:1, публиката очакваше третия гол. Същото очакване имаха и футболистите, когато преследваха гола без подсигуряване, и дойде грешката на Бобан, и стана 2:2. След това нещата започнаха да заприличват на мача с Любимец, футболистите започнаха да губят увереност, както и феновете. Вчера Анисе, вече като халф, беше на ниво. Слави Костов имаше много хубаво овладяване на топката в наказателното, хубав изстрел, след това и хубав удар с глава. Домо разтегна рано-рано, не можахме да преценим, дали напредва с нивото си. Всички наши фенове, които обаче го отписват, заедно със Сърмов, Костов, Педро, дори някои Ромарио, Анисе, Огнянов, и т.н., грешат, според мен, разбира се. Това са класни футболисти, които трябва да бъдат подкрепени от нас. Всичките гореизброени ще ни бъдат полезни. От друга страна, вероятно е, Цветков и Вандер, също да не са в оптимална форма. А ние вече ги очакваме, за да направят разликата с другите отбори.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+4
 
 
Тия пропуски на 100 процентови положения и грешките, които почнахме да правим в защита ще ни изядат главата. А ако някой може нека ми каже за какво го взеха Сърмов, за да има кого да псуват ли?
+5
 
 
кво мрънкате бе хора че ни било лошо нападението вище таблицата в дясно и кажете кой е отбора с най-много вкарани голове
+5
 
 
Слаб мач добре че победихме другото което ми хареса е че и Мъри го е забелязал нямам търпение да видя бай Иван и Вандер и дано тогава да вкара ромарио в центъра на атаката добре че има пауза малко да починат и да се стегнат защото Мариян нещо не е във форма или не се напъва много а се видя вчера че може имаше няколко много добри отигравания но не е само той доста хора трябва да се стегнат единствено бобан иршак и стаховяк бяха на ниво особено иршак какво да кажа просто е златен не го казвам заради гола с галчев в центъра са супер само незнам колко мача е наказан галчев
+5
 
 
Истината е,че вчера не беше добър мач за нас.Знаем,че момчетата ни могат много повече.Дали ги е налегнала апатия или звездомания е въпрос, на който ръководството трябва да отговори и да вземе съответните мерки.Дано по-бързо забравим този мач!И дано Стоилов ги вземе в ръце!Зааапей със цяло гърло...
+10
 
 
Ботев е символ на Пловдив.Нормално е комплексираните анимационни геройчета да си изливат комплексите в темите за ботевата чета.Циганите са вредни.И ако локомотивците сами се освободят от тях Пловдив ще е чист град.Те срамят самият отбор на който са фенове.За това ви се подиграват винаги и навсякъде.Сами си направихме мача труден.Иска се повече концентрация пред гола и незаспиване на защитата.Идва ред на двубоя с ЦСКА.Двубой за сверяване на часовника.
+10
 
 
Стига критики,кайете не6то за Тома6 Ир6ак!!!!
+5
 
 
Второ място , но от двете последни победи излизам от стадионите с повече отрицателни , отколкото положителни емоции . Скъсани нерви в Бургас от безумните пропуски пред гола , скъсани нерви и днес от трагичната защита в този мач . В атака Костов не става , колкото и шанса да му се дават , Педро също . Много липсваха Минев и Галчев , плюс Вандер и Цветков . Ако тези четиримата са готови за дербито , проблем няма да имаме . Тошко да си натиска парцалите и да не мисли за трансфер , защото доста хляб има да яде за ,,Тотнъм,, и други силни клубове . За това слабо първенство и защити едвам става , какво остава за железните защити на острова?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: