ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Тодор Неделев: Не съм подписвал нищо в Залцбург
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 29.08.2013Коментари (53)13471
© Plovdiv24.bg
Звездата на "Ботев" Тодор Неделев отскочи във вторник за около 10 часа до Германия и Австрия, където посети Лайпциг и Залцбург и разгледа базите на два от клубовете от футболната империя "Ред Бул", която има филиали още в Ню Йорк (САЩ) и Гана.

След завръщането си на летище Пловдив късно във вторник вечерта "осмицата" даде интервю за вестник "Труд". Първият въпрос му бе зададен на немски...

- Добър вечер, г-н Неделев! Вкусът на "Ред Бул" хареса ли ви и даде ли ви крила?

- Не разбрах въпроса, защото все още не знам и не говоря немски.

- Откъде се връщате?

- От Залцбург, където бях по покана на ръководството на "Ред Бул". Показаха ми базата си и всичко останало.

Сега предстоят разговори между двата клуба и ако постигнат съгласие, тогава ще седнат да преговарят с мен и да решаваме какъв договор ще подпиша.

- Подписахте ли някакъв контракт при престоя си в Австрия?

- Не. Просто разгледах обстановката. Нищо повече от това.

- Хареса ли ви в Залцбург?

- Да. Говорих и със старши треньора Роджер Шмид. Той ми каза, че търсят млади футболисти като мен между 20 и 22 години, за да ги развиват.

- Има и други оферти за вас. Вие имате последната дума при преговорите и е много важно именно вашето предпочитание и къде искате да играете...

- Аз лично още не знам. Може би вече ми е време да търся ново предизвикателство, колкото и да не ми се иска да напусна "Ботев". Има още 4-5 дни до затварянето на трансферния прозорец на 2 септември и ще решаваме с ръководството.

- Лично на вас къде ви се иска да играете?

- На мен най-много ми се иска да остана в "Ботев". Но явно ще трябва да потърся нови предизвикателства, за да се развивам, след като от клуба искат да ме продават!

- Къде ще е Тодор Неделев в сряда и четвъртък?

- Как къде? На тренировка с "Ботев". Всичко около мен си продължава постарому. Нищо не се е променило.

- Ръководството на "Ботев" беше ли запознато с изненадващото ви пътуване?

- Да, обадихме им се. Просто им казах, че ще отида да видя обстановката и толкова. Сега обаче трябва бързо да превключа на вълна ЦСКА, защото в неделя ни чака тежък мач в столицата. Имам много голямо желание да играя в тази среща.

- А ако бъде осъществен трансфер преди това?

- Надявам се и това да не ми попречи да играя срещу ЦСКА. Моето лично желание е да остана под наем в "Ботев" до Нова година, дори и да бъда продаден на клуб в чужбина.

- А дали този вариант устройва ръководството на "Ботев"?

- Не знам. От "Ред Бул" (Залцбург) ме увериха, че са съгласни да ме оставят като преотстъпен през есента, ако се договорят за трансфера ми с шефовете на "Ботев". Стига от моя клуб да имат желание, мисля, че няма проблем да остана в отбора до края на годината.

- Каква е сумата, която от "Ред Бул" са готови да предложат на "Ботев"?

- Не знам, това са взаимоотношения между двата клуба.

- А личните условия устройват ли ви?

- Още не съм запознат с тях. Ако двата клуба се разберат, тогава ще говорим за лични условия.

- Мнозина коментират, че австрийският "Ред Бул" (Залцбург) не е от ранга на клубове като "Арсенал", "Тотнъм" и "Рома" и се чудят как Тодор Неделев може да пренебрегне такива грандове...

- На мен от ръководството на "Ботев" никой не ми е казвал, че има оферти от "Тотнъм", "Арсенал" или "Рома". Така че няма какво да коментирам. Освен от "Ред Бул" имах оферти от още два клуба, които ме искат веднага и не са склонни да ме оставят в Пловдив до Нова година.

- За "Сошо" и "Майнц-05" ли става дума?

- Да!

Родният футболен талант от село Белозем Тодор Неделев е омагьосан от родния град на прочутия композитор Волфганг Амадеус Моцарт. Звездата на "Ботев" посети за ден Залцбург, мина и през Лайпциг.

Богаташът с 5,3 млрд. долара състояние Дитрих Матешиц, собственик на "Ред Бул", прати във вторник един от личните си самолети, за да вземе Неделев, баща му Любомир, майка му Елена и финансовия му благодетел Андрей Павлов от летище Пловдив.
Разходката из империята "Ред Бул" за четиримата започна от Лайпциг, където им бе показано при какви ултрамодерни условия се подготвя третодивизионният немски "РазенБалшпорт", собственост на прочутата марка.


След това баровският аероплан продължи с полет към Залцбург, където с ролята на гид на Неделев и компания лично се зае старши треньорът на седемкратните шампиони на Австрия "Ред Бул" Роджер Шмид. Той дори изненада "осмицата" на "канарчетата" с признанието, че заедно със спортния директор Ралф Рангник и скаутите на клуба следят всяка негова стъпка от 6 месеца.
"Имам нужда точно от играч с твоята футболна фантазия - казал Шмид. - Давам ти пълна свобода да играеш там, където се чувстваш най-добре и пълноценен."


След това Шмид и един от шефовете на клуба от Залцбург показали на Неделев и родителите му тренировъчно-възстановителната база и стадион "Ред Бул Арена". После на ред дошла и красивата къща, където възнамеряват да настанят цялото семейство, ако футболистът предпочете да облече екипа на техния клуб.

От "Ред Бул" уверили 20-годишния национал, че офертата, която ще направят още в сряда на "Ботев", ще бъде по-висока от тази на немския "Майнц". Със сигурност става дума за сума над 3 или дори над 3,5 милиона евро. Първоначално "Майнц" оферира 2 милиона, за да вдигне мизата до "скромните" 2,5 милиона.

"Тошко им обясни, че през следващите четири месеца иска да изкара интензивен курс по немски, за да може след това по-бързо да се интегрира в новия си отбор - каза баща му Любомир. - Ще си извади и шофьорска книжка. От "Ред Бул" се съгласиха с тези негови желания. Не е минавал никакви медицински прегледи.

За лични финансови условия и срокове на договора също не сме говорили. Просто бяхме поканени да се запознаем лично и на място с условията, при които може да продължи футболната му кариера. За да има трансфер, преди това двата клуба трябва да се разберат. След като от "Ботев" са решили да го продават, Тошко все пак има право на лични предпочитания къде да продължи кариерата му."

Неделев-старши заяви, че е имало позволение от президента на "Ботев" Юли Попов за заминаването. Поканата от "Ред Бул" е дошла през нощта на понеделник срещу вторник. Любомир Неделев е и личен мениджър на сина си. Той добави, че "Тотнъм", "Арсенал" и "Рома" не са се свързвали с него.

В сряда Неделев тренира наравно със съотборниците си на стадион "Беркут".

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
- Лично на вас къде ви се иска да играете? - На мен най-много ми се иска да остана в "Ботев". Но явно ще трябва да потърся нови предизвикателства, за да се развивам, след като от клуба искат да ме продават! ===== От това става ясно че на момчето му се седи в Ботев но Караибрахим натиска да го продава
+4
 
 
Смърфиеките по закон са със сини венци!!!!! Стадиона им празен!! И за това постоянно са в темите на БОТЕВ отбора на Пловдив!! Яд ги е много!!!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+3
 
 
Дас махт нихт, нох аин маль ! Тоше , не се притеснявай, никой не вярва на това, което го коментират по медиите. Има хора, който пишат, плюят, храчат и коментират, че си избягал, че не си оведомил никого от ръководството, че си изневерил на клаузата, че цялото съсловие от началници не знае, че си заминал за Залцбург без да кажеш, че тренировката ще се проведе без теб. Да изброявам ли още ? Не, не искам да говоря, покажи на цяла България, че може едно момче на 20 год. да защитава цветовете на родния си клуб,без да го интересува къде ще играе, с какво ще се пребори и какво ще чуе за себе си. Предстои мач с пряк претендент за челните места, много се надявам пак да бъдеш на висота и чорбата да разбере, че не те интересуват трансфери, а че искаш да помогнеш на БОТЕВ ПЛОВДИВ да се придвижи с едно место по на горе от миналата година. АЙ КАНАРИИИ !
+6
 
 
Едно не мога да разбера: черно-белите пишман философи отодолу, манафи ли сте или педерунгели? Че толкова много ви е важна мъжката красота! И манафите, и пе*алите са презрени боклуци според всички световни стандарти! Или при бесите бисексуалността е мистичен ритуал?!
+8
 
 
Дали Кубрат Пулев е грозен, или красив, в очите на своите съперници? Ами, как тогава Тошко искаме, да не е чак толкова грозен за Чочо, Жако, злото куче, вожда, и за други знайни и незнайни локомотивци, пък и левскари!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 29.08.2013 г.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+7
 
 
Четейки коментарите за Тошко, мнението ми, че бесите от задния двор на ВСИ са пасивни педеруги се потвърждава. :Д Знаем, че си падате по мъже и обичате да си правите мъжки партита в джакузита, обаче не ни го натрапвайте и чрез коментарите си. :Д
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: