ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
ЦСКА и Ботев не се победиха на "Армията"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:52 / 01.09.2013Коментари (168)13014
ЦСКА и Ботев не се победиха и направиха 0:0 в супердербито от 7-ия кръг на "А" група. Агитките на двата тима създадоха добра атмосфера на стадион "Българска армия", на който присъстваха около 7000 зрители.

"Армейците" бяха отбора, който създаде първата опасна възможност пред една от двете врати. Това се случи в 21-ата минута, когато Ивайло Чочев стреля от границата на наказателното поле, но Адам Стаховяк изби с вещина. 

Само минута по-късно страничния стълб се оказа верен помощник на стража на пловивчани. След центриране от корнер Валентин Илиев стреля триково с пета, но коженото кълбо се спря в гредата.

В 32-ата минута Мариян Огнянов пропиля златен шанс за "канарчетата". Седмицата на Ботев бе изведен брилянтно от Тодор Неделев сам срещу Томас Черни, но халфът си поведе лошо топката и вратарят на "червените" улови коженото кълбо.

Две минути преди края на първата част с пропуск за "жълто-черните" се отчете и Тодор Неделев. Бъдещият футболист на Майнц 05 бе изведен в наказателното поле от Мариян Огнянов, но ударът на национала от воле с неудобния му десен крак намери външната страна на мрежата.

В даденото от рефера продължение полския страж на Ботев отново трябваше да показва своята класа, спасявайки с актратктивен плонж удар на Марсиньо от фаул.

Само 10 минути след подновяването на игра Емил Гъргоров пропусна 100% чисто голово положение. Марсиньо изведе Бъдема сам срещу Стаховяк, но изстрелът на последния прилетя високо над напречната греда.  

Само няколко минути по-късно Ботев отговори чрез Мариян Огнянов. Йордан Христов се включи чудесно отдясно и центрира към точката на дузпата, където Огнянов бе оставен непокрит и стреля без да се замисля, но право в ръцете на Черни. 

Секунди преди края на срещата ЦСКА остана с човек по-малко след втори жълт картон на Джаксън Менди.

В крайна сметка дербито завърши 0:0. С точката Ботев събра актив от 14 пункта, което го отрежда на 3-то място. ЦСКА е на 9-та позиция с 8 точки.  

ЦСКА - Ботев 0:0

ЦСКА: Черни, Менди, Янчев, Дюлгеров (Хауърд), Марсиньо (Морейра), Милисавлиевич, Илиев, Чочев, Попов, Косоко (Карачанаков), Гъргоров

Ботев: Стаховяк, Грънчаров, Огнянов, Неделев (Костов), Христов, Минев, Иршак, Анисе, Ромарио (Луис Педро), Галчев, Спрокел

Още по темата: общо новини по темата: 15
03.09.2013
01.09.2013
01.09.2013
01.09.2013
31.08.2013
31.08.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мъри това му е тавана. Не мога едно да разбера, защо след всеки мач не говори толкова за играта, а все го обръща за базата, за школата, за бъдещето. Дали да не е решил да векува при нас този. Специално в събота отидох да гледам "бъдещето"в Раковски. Ако това е бъдещето здраве му кажи. Още от сега ги учим на загуби, а не на победи. Юношите израстват покрай опитни играчи а в Раковски освен вратаря Илия Николов, Ангел Рахов и Хр. Телкийски всички други са юноши. Как ще стане? Гръбнакът на отбора трябва да е от 6-7 опитни играчи и покрай тях да се обиграват нашите млади надежди.
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 02.09.2013 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+8
 
 
Няма по-късопаметна и нагла паплач от буферняците.С какво право манговци се подигравате,че нямаме 28 години победа в София,при положение,че нямате НИТО ЕДНА в жалката ви измислена история.Дори и Жоро наркомана не успя да ви купи мач там ! На 14 -ти ще видим кой кой е !
+4
 
 
Прочетох доста от коментарите и мога да кажа че съм съгласен с тези които вярват че доброто тепърва предстои и че най-важното е развитието на базата школата и стадиона, но не мога да не се съглася и с тези които с основание не разбират защо футболисти с високи заплати не се раздават на терена. Мен лично не е проблем че взехме точка от ЦСКА, а че не се получи играта на отбора. Много грешни подавания в центъра и никаква идея в нападение. В защита наистина се справихме добре тактически, но според мен трябва спешно да се подобри играта между халфовете и нападението.
+9
 
 
Заедно дори и в ада, ние ще го следвамеее!!! 1912
+2
 
 
Нивата е дълга,има стратегически мачове,които е важно да не загубиш.Стига само недоволство!ТОЗИ треньор и ТЕЗИ играчи ни правиха горди цяло лято!От 15 мача имаме една нелепа загуба! Не разбирате ли,че не може и ултрамодерна база и нов стадион и скъпа селекция и собствени кадри и мачкане наред и шампионска титла и всичко това ВЕДНАГА. Еееее, няма как!
+2
 
 
Вижда се че имаме отлична защита и може би най-добрата средна линия. Проблемите ни са в нападение и за жалост в последно време и по крилата. За разлика от първите три четири мача Ромарио, Педро и Тошко не показват това гледахме срещу Астана, Мостар, Говедата и Щутгард.
+6
 
 
Ееее, изтървахте ни снощи ! Ама треньорчето ви няма никаква идея как да вземе такива мачове . Личи си ,че сте по-сработен отбор. Едва ли скоро ще гостувате на по слаб ЦСКА. Пожелавам ви успех в дербито срещу Локомотив.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 02.09.2013 г.
+6
 
 
Мъри заведе отбора за хикс и го спечели-:) Впрочем, той едва ли се е надявал на друго, с оглед футболистите които пуска в стартовият състав. Нашите надежди бяха други - за победа над кочината! Прасетата играха остро и амбицирано в защита и центъра и това им даваше предимство в единоборствата. Пропуснахме си шансовете - като много пъти в тоя шампионат. И то, заради неуменията на Ромарио, Педро, Анисе, Мариян, а срещу тях бяха пенсионери като Янчев, Попов, Менди и др. Видимо е, че отборът не върви добре или по-скоро не като очакванията ни. И колкото да е трудно на някой да го признаят - основната причина за това е некачествените попълнения, доведени от Мъри. Жалко, но трябва да се признае тоя факт, привлечените преди него футболисти бяха далеч по-стойностни. Той обаче продължава да залага на тия хора и затова не върви отбора. Мъри показа инат, въпреки видимите слабости на любимците му и това няма да доведе до нищо хубаво. Добре, че има слаби отбори, та удържаме 3-4 място. Скоро Левски и Цецка ще се намесят в борбата за тройката и ще стане още по-трудно. Само появата на Цветков и Вандер не е гаранция за основна промяна на отбора. Нужна е сериозна работа на тренировките, а през зимата да се освободим от немалко хора, попаднали не/случайно в състава. Предстоят още тежки мачове, а аз лично не вярвам Анисе, Педро, Домо, Ромарио, Костов да вдигнат класата си, колкото я имат, де. От друга страна, не разбирам ръководството за това, да не се обявява цел пред отбора. И най-слабите отбори обявяват такава - било то 10-то, 8-мо, 6-то място.. Така отборът има стимул за игра и цели за преследване. Това нашето малко ми прилича на олимпийско участие - каквото стане. Да сме обигравали отбор... и т.н. - какво да обиграваш отбор със свършили с футбола легионери? Толкова ли не могат да се вземат 2-3 от Раковски за обиграване покрай можещите? ...... Сега може да слагате минуси на воля, но май е време да гледаме без розови очила.
+1
 
 
Ние не искахме да повярваме на Мъри, че нямаме отбор, който да има класата, за да се бори за шампионска титла. За това ни помогнаха и журналистите, които след мачовете на Ботев в Евротурнирите, почнаха да говорят за прикрити амбиции на отбора. Вече мнозина осъзнават, че след Неделев, класата на отбора ни ще е едва-едва за трето място. И то защото, може да има финансови сривове в ЦСКА, което да ги извади от борбата. И Ромарио, и Педро, с индивидуалната си игра показват, че не случайно струваха по 50 хил. евро, и бяха втородивизионни футболисти. В тях има хляб, но след много силно желание от тяхна страна за развитие, за овладяване на комбинативната игра. А тя за сега не им се отдава. От своя страна Левски привлече Гари Родригес, изграден, готов футболист, влиза и вършее, обаче отборът плати 350 хиляди евро. Домо и Сърмов, осъзнаваха, че нямат шансове в чужбина, и за това се връщат в България, срещу явно занижени заплати. Тепърва ще очакваме възстановяването на формата им. За съжаление, тава не се получи до сега, явно се изисква още време. Костов и Огнянов зациклиха, не се случва очакваното развитие при тях. Но можем ли да ги отпишем, и да ги зачеркнем с лека ръка? Или треньорите ни трябва да продължат да работят с тях? Очаквам Анисе да се наложи като халф. Според мен има качества. Като централен е ясно, че се мъчи. Цветков и Вандер ги натоварваме със свръхочаквания, че те ще вдигнат класата на отбора. А това не става на мига. Но ще възвърнат високото си ниво. Според мен, крайните мнения на феновете са неверни, нито футболистите ни са кой знае колко по-висококласни от останалите, нито са по-бездарни. А подобни настроения могат да предизвикат дестабилизирането на клуба. А нали всичики тука пишещи ботевисти, изразяваме своето становище, за да бъдем полезни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: