ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Пловдив домакин на две световни първенства по гребане през 2015 и 2018г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:37 / 02.09.2013Коментари (7)8493
© Plovdiv24.bg
Днес сутринта е получен SMS от Южна Корея, че Пловдив е одобрен за домакин на Световното първенство по гребане през 2018г., както и за Световното първенство по гребане за младежи девойки до 23 години през 2015г., съобщиха пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев и заместникът му Георги Титюков

По думите на градоначалника, това кара Общината да бъде много отговорна за състоянието на Гребната база и целия парк Отдих и култура. 

"За целта от другата година до 2018-а в общинския бюджет ще се заделят средства за подобряване състоянието на Гребната база и на парка",уточни още Тотев.

Както вече писахме, на 18 юли тази година предложението Пловдив да се кандидатира за домакин на Световното първенство по гребане за мъже и жени през 2018 г. беше прието на сесия на местния парламент.

"Първоначалните стъпки вече сме ги извършили. Направили сме представяне пред ФИСА - Световната федерация по гребане и на 2-ри септември, когато има световно първенство по гребане в Южна Корея, конгресът на организацията ще определи дали ще ни гласува


Пловдив домакин на две световни първенства по гребане

АНКЕТА:
Има ли нужда Пловдив от втори гребен канал?

Да
Не

т това доверие", заяви тогава направилият предложението в общинския съвет зам.-кмет Георги Титюков. Той обясни, че ако бъдем одобрени, Община Пловдив ще трябва да заплати такси за участието. 

И днес, кметът Иван Тотев отново подчерта, че гребният спорт е приоритет в спортната политика на града, но за да станем световен център по гребане, трябва непременно да се изгради Втори гребен канал.

Работи се много активно в тази насока, каза още той. Очаква се следваща седмица комисия на ЕСУТ да разгледа и приеме ПУП-а по проекта. Финансирането е осигурено по фонд "Джесика" и ако всичко върви по план, през лятото на другата година ще направим първа копка на изграждането на съоръжението, допълни градоначалникът. 

По проект каналът ще бъде свързан със сегашната Гребна база на старта и на финала, така че готвещите се за старт състезатели и тези, които вече са свършили състезанието, да не преминават по трасето и да не пречат на състезаващите се в момента гребци. Когато няма състезания по гребане, каналът ще бъде воден атракцион със ски влекове, водни колела и други водни развлечения.

Още по темата: общо новини по темата: 40
11.02.2019
01.10.2018
17.09.2018
15.09.2018
14.09.2018
14.09.2018
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
да ви е*а и гребането да ви е*а тъпи ли сте бе, оправете стадиона за кво ви е втори канал пак няква лапачка сте си уредили мама ви де*а канал ше ми правят...
-5
 
 
то няма нормален стадион , те се напъват за втори канал...??? кои да гребе там ...50-60 човека цяла година ...и кво на 15-20 години - 1 световно ... страхотна идея няма що...!!! къде отива гората..??? малкото зелено на Пловдив ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+13
 
 
Много е хубаво това. Ето обаче какво се чуваше цял ден на цялата Гребна база по време на едно от националните състезания тази година: Ако това ще се чува и по време на световните първенства ... по-добре да не са в Пловдив, няма нужда да се срамим и хората да ни мислят за циганска държава. "Музиката" беше изключително силна и идваше от ресторант "Чановете", който отдавна трябваше Общината да си го вземе от настоящия наемател и да бъде даден за използване като сладкарница или ресторант, но с нормално работно време и без подобни "изцепки". Все пак освен, че е Гребна база, това е и парк и едно от местата, където пловдивчани си почиват. Затова и пакрът се казва "Отдих и култура". Е с такова "озвучаване" какъв отдих и каква култура?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: