ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Недоволни жители на "Южен" спряха строежа на нова кучешка площадка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:07 / 05.09.2013Коментари (33)9506
© Plovdiv24.bg
Снимка Архив
Недоволни жители на "Южен" отложиха първата копка на новата кучешка площадка в района, научи репортер на Plovdiv24.bg от самите тях. Хората са изчакали кметът на района Валентин Василев да дойде на предвидената за днес официална церемония на терена, отреден от кметската администрация, намиращ се до бул."Коматевско шосе" и ул. "Петър Стоев".

"Не сме съгласни тук да има кучешка площадка. По-добре да изградят детска такава. Съвсем наблизо има Дом за сираци, както и фурна за хляб", каза пред репортера на сайта една от несъгласните с решението на кметството жена.

Жителите на "Южен" обаче най-много недоволстват от факта, че заради различните становища и обяснения, които са получили от кметството във връзка със строежа на новото съоръжение, са останали заблудени, че на терена ще се изгражда нова детска площадка, а не такава за кучета.

Василев обеща, че експертите на "Южен" ще потърсят друго място за кучешка площадка, ако жителите на района не са съгласни с изграждането на съоръжението до бул."Коматевско шосе" и ул. "Петър Стоев" и до 16 септември те самите трябва да депозират становище по казуса в кметството на "Южен". Той сам призна обаче, че явно популяризирането на новата зона за разходка на домашни любимци не е било достатъчно.

Припомняме, че във връзка с обявения национален конкурс на МОСВ и ПУДООС "За чиста околна среда - 2013г. на тема: "Обичам природата и аз участвам", кметът на "Южен" трябваше да направи символична първа копка на новоизграждаща се кучешка площадка до бул. "Коматевско шосе" и ул. "Петър Стоев".

Администрацията на района спечели със свой проект "Обособяване на площадка за разхождане на домашни кучета" на стойност 10 000 лв. Целта беше чрез изграждането на тази площадка да се намали здравния и екологичен риск от замърсяване на останалите тревно площи в междублокови пространства, градини и паркове с кучешки екскременти.

Във връзка с данните за нарастващия брой на регистрираните кучета в район "Южен" има нужда от нова оградена площадка за разхождане на домашни любимци. Изграденото съоръжение ще се превърне в подходящо място за провеждане на редица мероприятия, насочени към младото поколение и целящи да се запознаят с нуждите на кучето като вид, опасността от пренасянето на болести и зарази, регламентираните ред и условия за отглеждането на домашни любимци и разхождането им на обществени места, заявиха по-рано от районната администрация.



Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В район южен знам поне 3 площадки за кучетата ! :D а защо няма нито една фитнес площадка ???? много ми е интересно :D :D ?? нещо подобно да се направи поне 1 само 1 :D http://madbarz.com/street-workout
0
 
 
ИСКАМ моят коментар да се прочете от всички.Така в район южен има 10000 площадки за кучета а няма нито една площадка с лостове успоредки и тем подобни . Искрено желая да се направи само 1 такава не повече защото тракия имат поне 3-4-5 не знам точно но са много !!!
+3
 
 
Площадките за кучета не са лукс , а удобство и за нас и за тези , които нямат домашни любимци , за да не си пречим взаимно и са необходими във всеки един квартал в целия град . И след кучкарите и след майките с деца , понякога мизерията е една и съща , идете в близкия парк и вижте , колко фасове и опаковки от кроасани остават след една " разходка с мама " .... Иначе съм далеч от мисълта , че една площадка може да струва 10 000 лв , ако беше детска площадка да , но за една греда , две стари гуми и малко телена ограда едва ли ? Просто проекта е спечелен от " администрацияна на района " затова е толкова скъп ... а и нали тази година данък е повишен от 20 на 50 лв. - трябва да ни замажат очите . Трябва да се научим , да чистим след себе си без значение на това дали е дете , куче или внуче ... защото на гребната съм засякла само още един " глупак " , като мен да си чисти след кучето . А ... и , ако има начин да не сме постоянно против всяко ново нещо само и само да им е гадно на другите .
+5
 
 
По-добре е да има специализирани площадки за домашни любимци, така всички ще са доволни - кучетата няма да се разхождат по детските площадки и парковете ами ще си ги водят на определените за целта места и така децата ни ще играят по-спокойно на определените за тях пък места !
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 05.09.2013 г.
+1
 
 
Точно на сто метра от там, от другата страна на булеварда, до ЖП моста има едно петно, леке, подобие на зелена площ, което е идеално за кучешка площадка. Да се направи там, така с един куршум - два песа, ще има място за псетата и мястото ще стане малко по-цивилизовано.
+5
 
 
Ако някой може да ми обясни кое в кучешките площадки струва 10 000лв? 50те метра мрежа или гредата сложена за дресировка?? Иначе за друго място бих предложил района около събота пазара и кино Въстаник.
+8
 
 
Все недоволни, а самите те дали правят нещо ... Ако беше кръчма дали щяха да протестират?
+1
 
 
Не кучетата, а децата са бъдещето на България!
+3
 
 
Невероятно е българинът колко мрази животни (дори някои кучета да са по умни от него)
+5
 
 
Има толкова много детски площдки,но много майки висят по кафенетата ...:).....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: