ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Няма да увеличават минималната заплата през тази година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:36 / 16.09.2013Коментари (22)4355
© Plovdiv24.bg
Управляващите се отказват от плановете за увеличаване на минималната заплата през тази година, стана ясно от изказвания на премиера Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов. Досега сигналите от правителството бяха, че има вероятност това да стане от 1 октомври.

В разговорите за бюджета за следващата година пък ще се търси оптимизация на разходите, така че да бъдат освободени пари за конкретни политики. Министрите ще трябва да дават предложения как може да стане това.

Орешарски и Чобанов участваха в откриването на Университета за национално и световно стопанство.

"Няма оглед за това да бъде увеличена минималната работна заплата през настоящата година, но за следващата е разумно тя да бъде увеличена", обясни Чобанов.

Чобанов напомни, че размерът на минималната работна заплата е въпрос на тристранен диалог и изрази надежда, че работодателите и синдикатите ще успеят да се споразумеят, но според него техните нагласи не показват, че това може да се случи сега.

"Проблемът за минималната работна заплата не е фискален, а е от гледна точка на икономическото развитие и на това как ще се отрази тази мярка на заетостта и на потреблението в страната", отбеляза Петър Чобанов.

Подобно беше и изказването на премиера Пламен Орешарски, който очаква синдикатите и работодателите да се споразумеят по въпроса. Той също коментира, че въпросът за минималната заплата не е толкова финансов, колкото има и други фактори, като например конкурентоспособността в тази сложна икономическа обстановка.

"Говорили сме със синдикалните партньори и работодателите са индексацията на минималната работна заплата. Разчитам те да намерят верния път и това, което се споразумеят, ще е решението", обясни още министър-председателят.

Разговорите за бюджета за 2014 г. ще започнат още този месец и ще продължат и следващия, съобщи Орешарски. Досега е имало неформални обсъждания със социалните партньори.

Петър Чобанов пък съобщи, че е поискал от колегите си министри да споделят "къде те виждат възможност за оптимизация на бюджета и какви нови политики могат да бъдат приложени с оглед на икономическия растеж на страната". Целта е да се освободят пари за допълнителни разходи за конкретни политики.

Източник: в. Стандарт








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Че кой си е въобразявал, че ще увеличат нещо или че ще ни облекчат по някакъв живота? Ако има такива, значи са наивни :)
Aнонимен
на 17.09.2013 г.
0
 
 
Значи повишаване на минималната работна заплата няма да има и догодина и по-догодина и всяка следваща.Пък и да я вдигнат надали ще има някаква фаида тъи като ще е с 10-20 лв което е направо смешно.Така че продължаваите да се карате кои е виновен а те ще продължават да крадат и така!!!
+2
 
 
Че да даде премиера от неговите пари, нали продаваха предприятия "на килограм" през "Костово време"(1999-2001).Доколкото знам г-н Сидеров има минимум 1000 изказвания по тази тема Индустриални части от градовете седят празни с машини с площадки с... Махнат ли се тези територии от градоветеобщата площ на урбанизираната територия ще спадне поне с 25%
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 16.09.2013 г.
+2
 
 
Нали махнахте Бойко и мислите ,че ще ви предложат филия с мед да ама не , нямате право да ревете сега сами си ги избрахте сърбайте им попарата сега, и дупе да ви е яко полага ви се с това безмозъчно мислене виждате до къде я докарахте ,пак Бойко ли е виновен ,тази нация е пълна с глупаци !!
Aнонимен
на 16.09.2013 г.
+2
 
 
С пенсиите също нищо няма да направят,и това беше ясно !
Aнонимен
на 16.09.2013 г.
+2
 
 
Минималната работна заплата може да бъде увеличена само когато пГ¶литиците си намалят разходите , нещо което и догодина няма да стане !
Aнонимен
на 16.09.2013 г.
-2
 
 
Аман от ревльовци ве!!!!
+3
 
 
Сега ще се извинят с бежанците.То е ясно
+5
 
 
спокойно, излъгахте само избирателите си (т.е 1/10 част от хората) най- ама най-глупавите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: