ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Искат доживотен затвор за убиеца на Стефка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 17.09.2013Коментари (8)5367
©
Доживотен затвор без право на замяна искат в петиция близки и приятели на 19-годишната Стефка Маджарова от Пловдив, която бе открита убита в напоителен канал край село Йоаким Груево. Трупът бе изваден от водоема на 13 юни, а тя се е удавила ден по-рано.

Арест за бившето гадже

Като заподозрян за убийството е задържан бившият приятел на Стефка Владимир Костадинов (22 г.) от Ивайловград. Като мотив за убийството се сочи ревност. Младежът не отричаше, че е бил със Стефка в последните часове, но не признаваше за съпричастност към смъртта й. Той я е бутнал във водата, сочат обаче данните от разследването. 

"Ние се закачахме, а тя се подхлъзна и падна", твърди пред полицията Костадинов. Заради разминавания в показанията тялото на момичето престоя 90 дни в хладилна камера в Съдебна медицина, а през това време прокурорите поискаха да бъдат проведени следствен експеримент и петорна медицинска експертиза за нараняванията по тялото. Те най-сетне са готови и се очаква утре тялото на момичето да бъде освободено от моргата. 

"Погребението ще бъде на гробищата в квартал "Прослав". Ще изпратим Стефчето в бял ковчег, с абитуриентската рокля, която толкова харесваше и беше щастлива с нея", през сълзи сподели баща Николай.

Приятели на момичето пуснаха във фейсбук на страницата "В памет на Стефка Маджарова" призив до всички граждани да подкрепят петицията им за справедлива присъда. В нея пише: "Искаме доживотен затвор за Владимир Костадинов, убил Стефи! Нека колкото се може повече хора да я видят и да я подпишат! Не може тоя да си пасува ненаказан, ами ако в скоро време убие друго дете? Дори и доживотният затвор е малко! Колкото повече хора я видят и подпишат, толкова по-добре".

Мъката на един баща

Според бащата досега поне 2000 души са дали своята подкрепа. "Няма да се откажем от искането за справедливост. Не е дал, за да взема човешки живот", категоричен е Николай.

"Събрани са достатъчно доказателства срещу Костадинов за убийството", каза пред "Труд" Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив. Той е имал среща с бащата на Стефка.

"Детето ми най-после ще получи покой, а ние ще се молим за душата , ще палим свещи. Тя си отиде млада, имаше планове за живота.

Искаше да учи в аграрния университет, беше красива, добра, трудолюбива. Не съм се съмнявал, че е Владимир, който без свян, без срам дойде при мен, говореше с мен, когато тя е била мъртва", казва Николай. За последно видял Стефка на 12 юни през деня, а вечерта тя излязла от къщата им в село Йоаким Груево, за да отиде на кафе със своя познат Пенко. Девойката не подозирала,че бившият приятел Владимир я следи. 

Към 22,30 ч Пенко оставил Стефка пред дома . Валяло дъжд. В тъмното се появил Владо. Той бил спрял с колата и я повикал.

"Мога да предполагам, че дъщеря ми се е качила в автомобила, за да му каже, че не иска повече да дружат, а той я закарал на канала. Тя е крехка, слаба, едва ли е могла да се съпротивлява", казва бащата. Той твърди, че Стефка е била удряна в стъклото на колата, което било напукано. Дори имала счупен зъб.

Николай е зеленчукопроизводител, обработва земя край Пловдив. Владимир работил на полето при него. Маджаров му дал кола, за да може по-бързо да се придвижва от квартирата си в Златитрап до нивите.

"Каква ирония на съдбата! На другия ден, 13 юни, към 6 ч сутринта, на пътя се развали моят автомобил. Повиках Владо, да го изтегли. Пристигна бързо. Видя ми се странен. Беше топло, а той дойде навлечен с яке. Трепереше", разказва Николай.

Махмурлия или убиец

Помислил си, че младият мъж е пийнал вечерта и затова не му е добре. Видял спуканото стъкло на колата, която заел на Владимир, както и че калникът е повреден. Попитал го какво се е случило, а Владо мълчал. Бащата отишъл на полето, а Стефка трябвало да отиде в училище, за да се подпише на дипломата си за 12-и клас. Николай знаел, че когато има работа в Пловдив, момичето остава да спи при брат му. Прибрал се вкъщи. Към 17 ч на вратата почукали полицаи.

"Попитаха дали имам дъщеря. Отвърнах положително. Показаха ми личната карта на Стефка, мобилния телефон", казва бащата. Причерняло му пред очите. Чул как единият полицай промълвил: "Лошо, лошо, съжаляваме." Стефка била мъртва. Николай се обадил на брат си, а когато съобщил на Владо, той започнал да плаче.

"Дойде пребледнял и разстроен. Викнаха ни в полицията. През нощта го задържаха. Оттогава не знам на кой свят съм, искам наказание, справедливост за смъртта на детето ми", нарежда бащата. 

След ареста Владимир отрича да е виновен, но във фейсбук е открито негово съобщение за Коледа, в което е написал, че "за някой празниците може да са последни".

"Не съм виновен. Отидохме на нашето любимо място край канала. Започнахме да се закачаме. Докосвахме се по раменете. Изведнъж Стефка загуби равновесие, подхлъзна се и сама падна", твърди Владимир. Данните на прокуратурата сочат, че той я е бутнал. Бащата твърди, че дъщеря му отбягвала Владо и никога не би отишла в тъмното край канала. 

"Направил го е от злоба и ревност, че не иска да са заедно. Когато е изпаднала в несвяст, той я помислил за умряла. Полужива я е изхвърлил във водата", твърди бащата. По ръцете на Владимир имало следи от одраскване, а той твърди, че се опитвал да извади Стефка, но не успял, защото водата била буйна и се уплашил.

Експеримент с чучело

За да се избегнат недоразумения, разследващите задържаха трупа в моргата близо три месеца. Допълнителна медицинска експертиза и следствен експеримент дават отговори за нараняванията по тялото, казват разследващи. Те не били само от преобръщането във водата. В канала е било пуснато чучело с килограмите на Стефка, изчаквал се е ден, който да е близък по атмосферни условия с 12 юни, когато е станало убийството. По онова време водоемът е бил пълен.

"Експериментът е направен по всички правила, доволни сме от резултатите. Участваха петима експерти, полицаи и прокурори", обясниха разследващите. Предстои изготвяне на обвинителен акт срещу Костадинов.


Източник: в. "Труд"


Още по темата: общо новини по темата: 35
07.07.2017 »
05.01.2017 »
20.11.2016 »
17.10.2016 »
02.10.2016 »
12.12.2015 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
и доживотна присъда е малка за такива боклуци!
+3
 
 
Изродите трябва да умират ма4ително !!!
+2
 
 
Доживотен затвор с право на всекидневно брутално изнасилване от страна на останалите затворници.
+5
 
 
Връщане на смъртната присъда и това е.За такива само такова наказание.
+3
 
 
Ако наистина е станало така, да го пращат в затвора всеки ден с камуни да го бият.Не знам бащата какви сили са му трябвали ....жалко за моми4ето
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: