ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Предлагат с извънреден тираж на тотото да бъдат събрани милионите за стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:42 / 17.09.2013Коментари (33)18224
© Plovdiv24.bg
Извънреден тираж на тотото за събиране на необходимите 30 млн.лв. за ремонта и довършването на стадион "Пловдив" предлагат пловдивските депутати на ПП ГЕРБ, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи на пресконференция в града под тепетата Здравко Димитров - бивш областен и настоящ народен представител. 

Той каза още, че с този доскоро често използван начин може да се финансира и изграждането на други обекти в цялата страна.

Припомняме, че както вече писахме, Община Пловдив изпрати писмо до премиера Орешарски, с което поиска държавата да задели 30 млн.лв. за реконструкцията на стадиона, както и това той да стане национален. Искането беше провокирано от обявеното преди време от страна на правителството намерение за изграждането на о
ще един национален стадион в София.

"Община Пловдив не разполага с тези средства, за да извърши ремонта на съоръжението. Смятаме, че е много по-добре вместо да се наливат 5 пъти по-големи суми за нов стадион в столицата, пловдивският, който е с 55 000 места да бъде довършен и да стане със статут национален", заяви специално за сайта ни тогава зам.-кметът Георги Титюков.

Стадион "Пловдив" е с огромна социално-обществена значимост, но явно от икономическа гледна точка за инвеститорите не представлява интерес, щом за 22 години не се намери дори един желаещ да вложи средства в него. Хипотетични минимални сметки показват, че за това съоръжение ще са нужни поне 20 милиона лева. Община Пловдив не разполага с тези пари, каза от своя страна по темата преди време кметът Иван Тотев.

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
да кажат кой е тиража ... да можем да играем всички :)
+1
 
 
недо време е да станеш ботевист , макар че аз сам и за двата пловдивски отбора
+1
 
 
а немаже ли вместо в СОФИЯ да се строи втори национален стадион парите да се насочат към стадион Пловдив и вторият национален стадион на България да бъде в Пловдив
+2
 
 
Това наистина е много хубава и разумна идея,но едва ли тази шопска клика ще го приеме, а тези бездарници Орешарски и Станишев едва ли ще се трогнат да направят нещо за спорта виж ако беше Бойко това вече можеше да е факт не един а два тиража щеше да има ако е нужно.Някой ше ми кажели какво става със залата строй ли се нещо във момента по нея.
+3
 
 
ето това наистина е осъществима идея но надали от република шопландия ще го позволят
+3
 
 
Ами нека се падне на нас и ще си помслим по въпроса! :)
+2
 
 
Страхотен потенциал, но след някоя друга година цената ще се удвои. Ако държавата намери нужните фондове и инвестира в този цял комплекс ще успее да върне парите си за много кратко време. Това е истината как не го виждат тези държавници?!!
0
 
 
жалки и смешни хора,когато имаше проект преди години някои изгониха инвеститорите явно защото не им е харесала "съми4ката" да може да се налапат хубаво....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: