ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Чакаме от държавата 15 млн.лв. за реконструкцията на бул. "Васил Априлов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:17 / 18.09.2013Коментари (16)9201
© Plovdiv24.bg
Кметът Иван Тотев е провел работна среща с народните представители от Пловдив и областта, научи репортер на Plovdiv24.bg от общинската администрация. На нея градоначалникът е запознал депутатите с големите инфраструктурни проекти на Пловдив, за които Общината се надява на субсидиране от държавата като например разширението на Голямоконарско шосе и цялостната реконструкция и удвояване на бул. "Васил Априлов". Презентирани са и останалите важни за града проекти

Близо 15 млн.лв. чакаме от държавата за реализацията на проекта за реконструкцията на бул. "Васил Априлов". В него се предвижда изграждането на кръгово на кръстовището на булеварда с "6-ти септември" с радиус 30 метра и с по три ленти за движение, съобщи на представянето пред медиите на разработката инж. Александър Георгиев, част от екипа, изготвил проекта. По думите му в зоната се пресичат 5 улици, включително и "Младежка" и кръговото дава саморегулиране.

Разработката за цялостния проект за "Васил Априлов", изключително важен според Тотев за града, включва асфалтиране и изграждане на пътното платно с габарити 14 метра, при съществуващи в момента 12 метра. В участъка от Гарата до "Пещерско шосе" булевардът ще с две платна с по две ленти без разделителна ивица, а от "Пещерско шосе" до "6-ти септември" - две платна с по три ленти.

Стремежът е да се запазят максимално чинарите по "Васил Априлов" в участъка от "6-ти септември" до "Пещерско шосе". Затова се предлага да има разделителна ивица с широчина от 5 метра, в която да останат дърветата, разположени от западната страна на пътната ивица. Двупосочна велоалея с широчина от 2 метра ще бъде разположена от западната страна на "Васил Априлов".

Запазва се кръговото на бул. "Любен Каравелов" с "Васил Априлов", предвижда се реконструкция на светофарната уредба на "6-ти септември", изграждане на нова такава на "Данаил Николаев", на бул. "Свобода" и реконструкция на светофарите на "Пещерско шосе".

"За проекта за "Васил Априлов" и Голямоконарско шосе се говори от десетки години. Това са два много важни обекта за Пловдив, за които Община Пловдив задели голяма част от бюджета си за създаване на проектна готовност. Тези два булеварда определят визията на най-ползваната входно-изходна артерия на града, а и не само. Над 500 000 жители на общините Пловдив и "Марица" минават оттам. Това е вратата на Пловдив към света, а именно към магистрала Тракия", изчерпателен беше преди време по темата кметът. 

Той наблегна на факта, че е много важно да се знае, че проектът за "Васил Априлов" и Голямоконарско шосе е общинска и междуобщинска пътна мрежа и не може да бъде финансиран по оперативни програми. Затова финансирането от близо 40 млн.лв. за Голямоконарско и около 15 млн.лв. за "Васил Априлов" ще се осигури от републиканския бюджет.

"Смятам, че до такава степен сме се аргументирали пред държавата защо е толкова важен този проект, че няма значение как ще се казва финансовият министър, за да бъде договорено през август финансирането", категоричен бе тогава Тотев. 



Още по темата: общо новини по темата: 180
29.08.2022 »
05.07.2021 »
15.03.2021 »
10.02.2021 »
10.02.2021 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
15 000 000 за 1 500 метра? Защо го правим това? Какво ще подобри ,,кръговото,, до ресторант ,,Стадиона,,? Не може ли просто паветата да се пренаредят от майстори защото в западната половина на булеварда са пропаднали след голямото разкопаване през 80-те години? Не забравяйте, че някога там са били тресавища и като сложат асфалта ще има винаги гърчове. А за двете ленти-трите ленти те и сега си ги има но просто проблема е в кръстовищата и големия трафик от пришълци граждани.
+2
 
 
Пари ли ще дадат, оставка ли? И двата варианта ми се виждат еднакво невероятни.
-4
 
 
След като кмета си уреди да се асфалтира неговата улица - тоест тази, която е пред тях, сега следват и второстепенните булеварди.
+3
 
 
Като учещ магистарско Стройтелно Сградоинжинерство в Дания съм доста запознат с тукашната система която използват относно коментара на "Defiant", цитирам "... дясното ще е перманентно окупирано от спрели автомобили...". Пример: Ако града бъде разделен на райони по улици, дадени хора (като за начало 10 работни места) да работят от 10:00 до 18:00 и да записват в електронна система хората който спират на неправилни места, също така да бъдат снимани на коя улица и записани в точен час. По този начин рано или късно след наложената глоба, която трябва да бъде изпратена към данъчната прокуратура която да вземе тази глоба чрез данък от заплатата ти проблема с паркиращите автомобили може да бъде разрешен за по-малко от 6 месеца. Това което написах не е моя идея, парафразирам закона който върви в Датските градове. Ако на някой му харесва идеята не съм запознат къде трябва да бъдат изпратени идеи като тази, но съм сигурен, че редакторите на сайта са доста компетентни.
+1
 
 
А кога ще започне да се инвестира и в борбата с безработицата и бедността в Пловдив???
-5
 
 
Ще си чакаме....следващите избори за парламент след 3,5г.
+1
 
 
ГОтино ще е с две платна, но все пак да не забравяме, че дясното ще е перманентно окупирано от спрели автомобили и пак ще си става тапа, въпреки асфалта.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+3
 
 
Има си 4акаме..по скоро от еу..ако ги до4акаме
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: