ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Атрактивно шествие за празниците на Стария град
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 19.09.2013Коментари (2)5174
©
С атрактивно шествие от стълбичките на Каменица ще се открие тазгодишното издание на Празниците на Стария град, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Събитието, под мотото "Врата във времето", започва на 23-ти септември и ще продължи до 29-ти септември. Инициативата за едноседмичните тържества е на Общински институт "Старинен Пловдив" и община Пловдив. 

"Програмата на празниците на Стария град е направена като разходка във времето, каквото е и мотото на събитието. Търсено е изцяло пловдивско участие на хора, допринесли много за развитието на културния живот на града", каза по време на пресконференция Амелия Гешева - шеф на Общинския институт, която заедно със зам.-кметът Стефан Стоянов представиха програмата на събитието.

На 23 септември в 17:30 в Иконната галерия на ул. "Съборна" 22 ще се състои изложбата "Християнските празници през септември" - проект на ГХГ - Пловдив.

В 18:00 часа в Данчовата къща изложба с карикатурите на Борис Димовски и героите на Николай Хайтов.

В 19:30 часа на Римски стадион, а при лошо време в Балабанова къща, ще е официалното откриване на Празниците на Стария град с рецитал на Милчо Левиев - пиано и Огнян Видев - китара.

Филмовата премиера "Една филибелийска история: "Дъждовен ден"- филмова премиера ще се състои от 20:30 на Римски стадион, (при лошо време - Балабанова къща). Режисьор и сценарист е Андрей Чертов. Специални гости на премиерата са Огнян Видев, Милчо Левиев, Мая Новоселска.

Във втория ден на празниците от 15 часа в двора на галерия "Златю Бояджиев" ще се състои  работно шоу с малки и големи художници "Писани каручки"и фолклорна програма с участието на гайдарска формация и танцов състав към СОУ "Л. Каравелов" и вокална група "Сладурани мини". 

Пак в същия час на Хисар капия ще се открие изложба-фотографии по проект на младежка работилница "Виж не-виждания Стар град".

В15:30 в Къща Недкович ще се прожектира и "Не ВИЖ - Не ЧУЙ" - късометражен филм, разказ в разказа за незримите и неизречени обещания - по проект на младежката работилница. "Виж не-Виждания. 

В 17.00 в Къща Георгиади ще е юбилейната изложба, посветена на арх. Христо Пеев - първият изследовател на пловдивската възрожденска къща.

В 18:00 на Римски стадион ще се състои концерт на Биг Бенд - Пловдив, а в същия час в Балабанова къща- "Иван Андонов - в думи, картини и филм" - изложба и представяне на биографичен албум. Специални гости ще са  Люба Маричкова, Мария Статулова и Стефан Данаилов.

Кино прожекцията "Дами канят" (1980) с режисьор: Иван Андонов ще може да се види от 20:00 часа на Римски стадион, (при лошо време Балабанова къща). Специални гости на прожекцията са отново Мария Статулова и Стефан Данаилов.

на 25 септември от 9:30 - 18:00 часа в Къща музей на Христо Г. Данов се организират занимания във възрожденска класна стая, организирани от РИМ - Пловдив - "Уроци по буквара от 1880 г.".

Следват експозиция "Димитър Киров" и "Заедно в Пловдив" - фотоизложба на Фотографска задруга - Пловдив в 16:30 часа. 

От 17:00 часа в Балабанова къщаще бъде представена книгата на Йордан Детев "Светът общува с Боговете",  продължение на "Краят на Тракийската Атлантида".

В 17:30 галерия "Енчо Пиронков" ще представи изложбата на ГХГ "Енчо Пиронков и приятели". Концертът на ученици, лауреати на НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив ще е от 18:30 на Римски стадион (при лошо време Балабанова къща).

На 26 септември от 17:00 часа в къща музей "Георги Божилов - Слона" ще се състои конкурс за стари градски песни "Мелодии от времето", а от 17.30 часа в къща Хиндлиян -"Пловдив: перо и маска", изложба на Национален литературен музей.

На същия ден от 18:30 часа на Римския стадион ще се проведе "АМТИИ - мода", ревю- спектакъл с участието на Академичен фолклорен ансамбъл и студенти от специалност "Дизайн и облекло".

В 19:30 часа в Концертна зала на ОФД - Пловдив ще се състои откриването на  "Дни на музиката в Балабановата къща" с концерт на Симфоничния оркестър на Държавна опера - Пловдив.

От 10:00 до 13:00 часа на 27 септември в Балабанова къщаще бъдат представени резултатите от студентски практики в ОИ "Старинен Пловдив".

В 11.00 часа на Хисар капия ще е откриването на Панаира на занаятите "Споделеният Пловдив".

"За сбъдното и мечтите..." - паметната изложба, посветена на Арх. Вера Коларова, организирана от ОИ "Старинен Пловдив" е в Къщата на Георги Данчов от 18 часа. 

в 19:30 часа но Римския стадион ще се проведе концерт, посветен на Европейската нощ на учените "Музикално пътешествие из Европа" с участието на студенти от: АМТИИ - Пловдив, ПУ "П. Хилендарски", МУ - Пловдив и УХТ - Пловдив.

На 28 септември от Стълбичките на Каменица до Лапидариума ще премине "В стъпките на времето" - ретро шествие с празнична програма от ансамбъл "Тракия", Държавна опера - Пловдив, творчески формации на ОДК - Пловдив, Духов оркестър - Пловдив и много други приятели на Стария град.

В 10.00 ча на ул. "Съборна" стартира Панаира на занаятите "Споделеният Пловдив", работилници за изработка на тематични сувенири, пред аптека "Хипократ" ще има Ретро фото".

Галерия "Златю Бояджиев" ще представи в 11:00 часа "Духовно огледало" - панорама на детското творчество с работилнички и музикална програма, а половин час по-късно в къща Георгиади "Моят Пловдив" - валдорфска работилница с детски ръце и сърце".

До 15 часа пред Антикварния център на ул. "Съборна" ще се състои шоуто "Писани каручки" - работно шоу с малки и големи художници.

От 18:30 часа на Античния театър ще изнесе концерт Ибряма- и оркестър "Тракия". 

Последният ден на празниците започва в 10:00 часа с "Духовно огледало"-панорама на детското творчество с работилнички и музикална програма в галерия "Златю Бояджиев".

От 10:30 от  Община Пловдив до Лапидариума ще пермине дефиле на приказни герои от детските градини в града "В съкровищницата на приказките".

В  същия час в галерия "Енчо Пиронков" ще се състои среща с писателката Божана  Апостолова и малката Божана по повод книгата "В приказния свят на "Малката Божана" 

От 11:15 часа на Лапидариума ще може да се види "На приказки с Топчо", постановка на Държавен куклен театър - Пловдив, а 15 минути по-рано на Римския стадион ще стартира състезание по ориентиране "Открий съкровището".

Plovdiv24.bg е медиен партньор на събитието.



Още по темата: общо новини по темата: 12
30.09.2013 »
27.09.2013 »
27.09.2013 »
27.09.2013 »
27.09.2013 »
26.09.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Добре де, утре и в другиден са форумите "Нощ на музеите и галериите". А никъде нито дума за това. Ако така ще ставаме културна столица, по-добре да се отказваме докато е време.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: