ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сашо Станков: И без база и бюджет сме на точка от Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 26.09.2013Коментари (39)4862
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Локо (Пд) Александър Станков тежка ситуация след загубата от Ботев (Пд) в дербито. Поя­виха се дори спекула­ции, че не може да е сигурен за поста си, въпреки че "смърфовете" се движат от­лично в шампионата. За всичко, което се случва на "Лаута", за предстоящия двубой с Литекс, за кариера­та му дотук и драмите в любимия му ЦСКА Станков говори в ин­тервюто, което даде за "Меридиан Мач".

Г-н Станков, как­во е състоянието на отбора ви преди мача в Ловеч?
- Отборът е в добро състояние. Имаме някои проблеми с контузени футболис­ти, но това са нормални неща. Затова има 24-25 играчи и който влезе, трябва да се представи максимално добре.

Преживяхте ли вече загубата от Бо­тев?
- Доста тежко беше на всички в отбора, и на мен, и на играчите, и на шефовете, и на феновете... Много трудно се преодолява такова поражение, но все пак мисля, че се възстановихме и ще се пробваме да пока­жем най-доброто от себе си.

В този мач като че ли по-притесни­телното беше разликата в класите. Тол­кова ли е голяма тя между вас и Ботев?
- Пак ще кажа - много ни тежи на всички, но не мисля, че разликата е толко­ва голяма. Ние сме скромен клуб, макар и с традиции. Нямаме голям бюджет, нито нова база, а сме само на точка от Ботев. Моята оценка за представянето ни до­тук е добра. Не над­ценявам, но и не подценявам стореното. Тепърва има да рас­тем, но дотук се справяме добре.

Какво е мнение­то ви за следващия съперник - Литекс? Смениха доста кур­са и сега са по-опитен отбор. По-опасни ли са от минала­та година?
- Литекс винаги е бил фактор в шампио­ната. Този тим е водещ отбор от години насам, независимо дали играят с млади или по-опитни футбо­листи. В момента те са много балансиран и качествен отбор, с някои много качестве­ни чужденци.

Доколко липсва там фигура като Христо Стоичков?
- Ицо направи много за този отбор на Ли­текс. Той наложи голяма част от младите футболисти, даде об­лик на "оранжевите". Те заслужават само адмирации за начина, по който играеха с те­зи толкова неопитни състезатели. И сега обаче Литекс е фак­тор.

В началото на ка­риерата си, особено в ЦСКА, залагахте на много на млади футболисти, докато сега в Локо имате повече опитни игра­чи и чужденци. Ка­къв е оптималният модел, по който да се развива един български клуб?
- Никога не съм се отказвал от идеята си за млади футболисти. Винаги съм искал да работя с таланти. Аз в първия си клуб -ЦСКА, съм минал като треньор през всички юношески формации. Приказките, че Локо е застаряващ отбор, не са верни. Имаме някои опитни играчи, но те са само няколко, и покрай тях има мла­ди момчета, които те­първа се развиват. Няма какво да се лъ­жем - колкото и да об­ясняваме на трени­ровки и да учим на­шите таланти, те мо­гат да израстват само по време на двубоите, при това, ако край тях има достатъчно опи­тни състезатели. Гле­даме чужденците също да са подбрани правилно.

Как ви влияе фактът, че иначе много единната пуб­лика на Локомотив сега е разединена, някои фракции изо­бщо не влизат на стадиона?
- Локомотив винаги е бил силен, когато публиката е зад него. Смятам, че това е временно явление. И публиката на Лацио например бойкотира понякога и влиза по-късно на стадиона. Важното е, че когато трябва, привържени­ците са с нас и ни подкрепят в цяла Бъл­гария.

Заговори се оба­че, че отборът е бил пред линч след загубата от Ботев, как­то и че са ви искали оставката след пора­женията от "канар­четата" и преди това от Лудогорец.
- Никой не ми е ис­кал оставката. След мача с Ботев наисти­на някои привържени­ци ни причакаха на стадиона. Аз тогава поисках да говоря с тях, защото не се при­теснявам от феновете. Това обаче беше мал­ка група ултраси, кои­то изживяваха тежко загубата. На всички ни беше много неприятно.

Ще успеете ли да се реванширате пред феновете в ответното дерби на "Лаута"?
- Никога не казвам "хоп", преди да съм скочил. Имаме огромното желание, но има доста време дотогава. Нека дойде дербито и тогава ще говорим.

От доста време сте във футбола. Какво е усещането, когато се изправяте срещу хора като Асен Букарев, Геор­ги Иванов, Станимир Стоилов, които са били футболисти, когато вие сте про­хождали като тре­ньор?
- Не е странно, а нормално. Освен Бу­карев, Стоилов, Гонзо има доста хора, с които съм се рабо­тил и сега са стана­ли треньори или ше­фове. Радвам се и за Светльо Тодоров, и за Светльо Петров. Пожелавам им да растат в кариерата.

Как се е проме­нил българският футбол от момента, в който започнах­те, досега?
- Трудно ми е да кажа. футболът навсякъде се про­меня много. В личен план се радвам, че успях да поработя в чужбина и да се до­кажа там.

Връщате ли се понякога към онзи злополучен мач и "кървавия гол" на Гонзо. Можеше ли да тръгне кариерата ви в друга посо­ка, ако тогава бяхте станали шам­пион с ЦСКА?
- Може би веднъж в месеца сънувам мача с Левски и кървавия гол на Гон­зо. Искаше ми се да стана шампион тогава, щеше да е хубав тласък на кариерата ми, но понякога просто късметът ти обръща гръб. Аз се опитвам да вярвам, че когато работиш усърдно и съдбата ти отнеме нещо, рано или късно ще ти го върне. Надявам се та­ка да стане и с мен.

Като човек, свър­зан с ЦСКА, тъжно ли ви е за всичко, което се случва на "Армията" в последните години?
- Мъчно ми е, раз­бира се, но аз вярвам, че ЦСКА ви­наги ще го има и ще бъде фактор в шампионата. Във футбола марките играят роля. Отбори като ЦСКА, Левски и Локо (Пд) не могат да бъдат зачер­кнати с лека ръка.

ЦСКА едва ли е единственият отбор с проблеми, само че само там легендите съдят клуба. Защо се получава това?
- Понякога нещата се натрупват. Това, че тези хора съдят ЦСКА, не значи, че не милеят за клуба. Просто търпиш, търпиш, виждаш, че не­щата не вървят нап­ред, и си казваш: "Ако трябва, ще ги осъдя, но нещата да започ­нат да се оправят". Надявам се ме разби­рате правилно.

За финал да се върнем на Локомо­тив. Ще успеете ли да влезете в седми­цата?
- Ще видим. Ние конкретно поставени цели нямаме. Искаме да играем добре и да растем, а пилците ще ги броим напролет.

Още по темата: общо новини по темата: 8
27.09.2013
26.09.2013
26.09.2013
26.09.2013
26.09.2013
26.09.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Явно не сте се оправили от дербито,Пълна пародия на отбор сте и скоро ще бъдете там където ви е местото 8-12.
+2
 
 
Добре, вие виждате ли колко сте слаби? отборът ви играе ужасен футбол. Ужасен!!! Защо всяка изява на ваш деятел, състезател, легенда и прочие винаги започва и завършва с изявление относно Ботев? Вие сте долни, гнусни, мръсни ЦИГАНИ!!!
+4
 
 
Който акостира на Лаута, става неизлечим комплексар!
+4
 
 
Г-н Станков,моля ви да прочетете мнението на Rainne , благодаря.
0
 
 
Сашо, с тези играчи които имаме ако мажеш да ги подредиш правилно и да определиш тактиката на игра според противника няма кой да ни бия.Но на тези уроци явно си отсъствал или което е по вярно толкова си можеш. По някога самия характер на треньора определя и играта на отбора. В теб няма агресия ти не можеш да рискуваш с Чечо сте на един кантар.
0
 
 
Станков определено не е треньора, който ни трябва и всичко, което постигнахме при него до момента се дължи на индивидуалните качества на футболистите ни! Убеден съм, че това няма да продължи дълго и отбора ни с този треньор ще зацикли, нищо, че имаме много качествени футболисти! С друг треньор на чело в дербито трудно щяхме да загубим, естествено ако онзи слух за уредения мач да им "легнем" сега не е верен!? Жълтите не са нищо особено и всички разбиращи от футбол го видяха не веднъж, включително и вчера! Там обаче финансовата мощ е фактор, а у нас това е най-важното! Нека жълтите турци от селата да не се надъхват много от едва третото им спечелено дерби през последните 17 години, защото тепърва ще има още такива, а никой в света не е абониран за победата, както и те самите! Това най-добре го знаят те, защото сме им го доказвали много,много пъти през последните години! Що се отнася до разликата в точките, ами жълти кретени, ние все още имаме един мач по-малко от вас! Празни, селски кратуни! :::::))))) .....А ако 4 точки разлика от нас са ви достатъчни за да се гордеете с това, за мен това е срамна разлика имайки в предвид това, за което се имате като отбор и разликата във финансовата стабилност на двата клуба! Ако бяхте нещо особено, сега щяхте да сте пред Лудогорец и нямаше да имате загуба у дома, най-малкото от Любимец и такава от средняка Берое, който вчера падна от последния в класирането, а само дни преди това ви смачка в Стара Загора!!!!!.....
+5
 
 
.....на каква точка от Ботев сте , като сте с 16 точки !!!!!! .....избяга Магарешки и сега няма кой да им дава лекарството против фантазии.....!!!!
+6
 
 
Станков, ако подредиш правилно състава и определиш печеливша тактика, няма как да загубим мача с Литекс, само, че вече силно се съмнявам в твоите треньорски способности!
+9
 
 
СТАНКОВ ПРОСТ СИ ПРОСТО МЛЬКНИ !! ТИ МОЖЕ ДА СИ НА тОЧКА НО ИГРОВО СИ ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ МЛЬКНИ ПО ДОБРЕ !!! КОГАТО ГИ ПОБЕДИш ТОГАВА ГОВОРИ !!!
+10
 
 
Станков, ти вече се доказа, като НЕкадърен треньор и нямаш място на "Лаута"...НЕ те искаме!Върви си!Какво си тръгнал да ни сравняваш с Ботев - там се работи професионално и с перспектива, а при нас аматьорски и на парче!Коко го интересува само как да си върти ТОТО-то...за клуба го боли фара! Ти нас за някакви ахмаци ли ни мислиш, че не виждаме Коко,Бонев и Узуна, какви ги вършат!Срамно е, че посягате и на децата!Ние няма да ви търпим още дълго - да ви е ясно!Братя черно-бели, Коки-то Зулума и Пластмасовата главуна трябва да бъдат изметени от Лаута, колкото се може по-скоро, ако искаме в нашия любим клуб да започне да се работи професионално.Всички фенове трябва да се обеденим и да ги изгоним тия тримата, които не спират с действията си да опетняват любимия ни Клуб!Харесва ли ви отбора и нещата, които се случват в ДЮШ? Давайте да ги махаме, щото в противен случай ни очакват срамотии с нова сила, като финалът в Бургас и дербито с Ботев...за ДЮШ пък въобще не искам да коментирам, щото всички виждате, какво става там!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: