ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Възрастните хора у нас вече са повече от децата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 26.09.2013Коментари (20)3557
© Bulfoto
Възрастните хора у нас вече са повече от децата до 14 години, а през 2050 г. се очаква всеки трети българин да е над 65 години, сочат данни от анализите на Института по икономическа политика.

Заради бързото темпо на намаляване на населението България е една от най-бързо демографски смаляващите се държави членки на Европейския съюз. Според статистическите прогнози през 2020 г. населението на България ще падне под психологическата граница от 7 млн. души. Десет години по-късно пък българите ще се стопят до 6 286 788. Причини за свиващия се брой на населението са както ниската раждаемост, така и покачващите се нива на детската смъртност у нас. Миграцията също оказва влияние върху отрицателния прираст на населението. Близо милион или 855 хил. българи са напуснали трайно страната от 1985 г. насам. Половината от тях са на възраст между 20 и 39 години.

Според данни на Евростат при 100 пенсионери, които излизат от пазара на труда, има едва 64-ма българи в трудоспособна възраст, които да ги заместят. В момента четирима заети издържат един пенсионер. През 2060 г. се очаква за един възрастен да работи 1,6 трудоспособен човек.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.11.2013 г.
0
 
 
Уважаема г-жо, не блестите с мозъчните си ,оскъдни гънки.
0
 
 
Пак откланят вниманието!А за доходите,здравеопазването,корупцията и окрадените пари...
0
 
 
В страна където циганите, кучетата, прасетата и кокошките имат повече права от един обикновен човек ,друго не може и да бъде !
+1
 
 
Така е, нещата ще се влошат рязко за в бъдеще. Българите ще продължат да се пръскат по света. В България квалифицираната работна ръка ще намалее драстично, икономиката ще рухне, а престъпниците ще се умножат. След 30г. няма да има пенсионери, защото няма да има пари за пенсии. Ще се работи до последен дъх. Всичко това ще се случи от лакомия за власт и пари. И няма да има и църква, където да се помолиш за последно. Всичко това изглежда много песимистично, но математическо погледнато това ще са реалните последици от днешното управление на страната. Всичко е мафия, корупция и престъпност в държавата. Жалко за тези, които се пожертваха за една свободна и силна държава.
+1
 
 
И най-лошото е,че тези,които раждат много деца,са безработни роми,които са неграмотни и единственият шанс да оцелеят е като крадат и убиват.А Много рядко двама богати хора имат 5 деца,което е лошо и е против законите на природата,която е отредила да оцеляват силните,а не слабите,обаче ние им даваме помощи и ги стимулираме и ще страдаме много,но дано се усетим на време
Aнонимен
на 26.09.2013 г.
0
 
 
даржавата докара бг до това положение и политиците които таркат столовите 24 год и забогатяват да се запо4не обезглавяванито им веднага
+3
 
 
По мое впечатление вече почти всяко второ дете заминава да учи в чужбина, а това все пак е прослойката от обществото, която ще гради бъдеще. Който е заминал навън, не се е върнал. Това е страшна тенденция, защото комунистите със своя убийствен популизъм да раздават пари, които ги няма, само и само за да държат електората, ще досъсипят всичко читаво. Нямам повече думи. Просто ме е страх за детето ми - в каква среда расте, в какво училище ще ходи след време, какво бъдеще ще има в държава, в която се толерират цигани, престъпници, мафиоти.
+1
 
 
а защо "вече"....то е така от 100 години...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: