ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Камбуров пак е онзи Камбуров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:30 / 02.10.2013Коментари (27)6025
© Plovdiv24.bg
Нападателят затвори устата на критиците си след колебливия му престой в ЦСКА
Мартин Камбуров отново доказа, че е голяма фигура в "А" група. След колебливия му престой в ЦСКА мнозина побързаха да го отпишат от големия футбол. Но много бързо критиците му замлъкнаха. Защото той е Мартин Камбуров! Нападателят няма нужда от представяне. Шампион на България с Локомотив Пд, шампион на ОАЕ с Ал Ахли, трикратен голмайстор на родното първенство, отбелязвайки съответно 26, 27 и 17 гола. Особено ценен е последният му приз, защото е спечелен само с участията му в пролетния дял на шампионата с екипа на Локомотив Сф. За цялата си кариера у нас Мартин има изиграни 219 мача, в които бележи цели 130 попадения. Зад граница роденият в Свиленград футболист носи екипите на Ал Ахли, Астерас Триполис, Далиен Шаде, като с екипа на тези отбори взима участие в 107 срещи, в които 44 пъти опъва мрежата на противника. Сумарно това прави 326 мача и 174 гола. Освен това Камбуров има 12 мача без отбелязан гол за националния отбор на България. В последния кръг на "А" група пък любимецът на феновете на Локомотив Пд отбеляза своя пети хеттрик.

В края на миналата година трикратният голмайстор на "А" група се завърна в България след няколкогодишен гурбет в чужбина. У мнозина обаче се появи въпросът как Марто се е навил да играе за затъналия ЦСКА и кой ще му плаща заплатата. А на фона на недоимъка на Армията по това време, да имаш Камбуров на терена си беше истински лукс. Бившият директор на армейците Георги Илиев-Майкъла много просто обясни привличането на Марто: "Вземаме богат човек. Няма да си вади джобовете при една неполучена заплата. Първо го попитах каква кола кара и след като разбрах, че тя е на стойност 200 хиляди, му предложихме договор. Ако колата му струваше 20 хиляди лева, нямаше да го вземем". По една или друга причина Камбуров обаче не успя да покаже головия си нюх на Армията. Заради проблемите на клуба през лятото пък той бе сред един от първите напуснали. Но хората са казали - всяко зло за добро. Ако не бяха проблемите на ЦСКА едва ли сега Мартин щеше да ниже гол след гол за любимия си отбор - Локомотив Пд. Максимата, че старата любов ръжда не хваща, важи с пълна сила за нападателя и тима от Лаута. На няколко пъти Камбуров бе на крачка от завръщане в любимия си отбор, но винаги оставаше точно пред вратата на стадион "Локомотив"

Добре, че през лятото в Локомотив Пд се върна собственикът Коко Динев, който веднага убеди Мартин да се завърне в родния си дом. А в момента Камбуров, Здравко Лазаров и Йордан Тодоров са сърцето и душата на Локомотив Пд. Когато тримата имат ден, черно-белите се превръщат в непобедим отбор. Левски, Берое и Локомотив Сф вече усетиха това, а с напредването на сезона и други отбори ще усетят силата на триото. Най-важното нещо за всички фенове на Локомотив Пд е, че Мартин Камбуров отново бележи гол след гол. Благодарение на 9-те си попадения от началото на сезона, той оглави голмайсторската листа в "А" група, а освен това се нареди в топ 20 на стрелците за всички време. На Лаута пък имат повод да се усмихнат напук на успехите на кръвния враг Ботев Пд. Причината е ясна - Локомотив Пд отново разполага с властелина на головете в "А" група.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 15
17.08.2013
17.08.2013
17.08.2013
17.08.2013
17.08.2013
17.08.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Кво ми го хвалите тоя свиленградски бастун, вкара на дините два, три гола и Вие го направихте велик. ба*ти нещастника, няма един мач изигран, като хората, нали го видяхме на 14.09.2013г. пълен леш. Става за В група, като цялата сган в задния двор на ВСИ-то.
+3
 
 
за винаги в черно-белите сърца ! велик си Марто, велик!
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 02.10.2013 г.
+11
 
 
Не знам дали белоземското селянче ще ушие с ботуша Локото, но Мартин е шил и ще ушива много пъти жълтите трътки .
+7
 
 
Чувам ли линейки .....хахахахаха разбира се ,че ще възхваляват Марто не някой от вашите селяни с лица на дупе.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 02.10.2013 г.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+16
 
 
Голям играч! Поклон пред Марто! Някой с 1% от неговите успехи, но превърнат от услужливи медии в звезда, би се изпъчил гордо и със самодоволна физиономия би заявил. че ще нашие жълтите например, или пък, че ще докопа някоя наградка. Момчета, взимайте пример от малкото истински майстори в жалката пародия, наречена БГ футбол. Не забравяйте, че много талантливи играчи са се провалили заради прекалено високото си самочувствие.
+15
 
 
Марто да си жив и здрав .И отново голмайстор тази година
+12
 
 
Жив и здрав да си Марто с всички прекрасни моменти с които ни караш да се гордеем!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: