ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Юристи от Пловдив издават помагало за правата на бежанците у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:30 / 07.10.2013Коментари (24)5959
© Impact Press Group
Юристи от Пловдив издават помагало за правата на бежанците у нас. Това съобщи докторът по "Право" и автор на книгата Георги Найденов. Помагалото представя международно-правните норми за бежанците. То съдържа информация какво поведение трябва да имат те в България и какви са техните права в страната. 

"Чужденците, определени с понятието "бежанец", се явяват една особена категория чужди граждани, които се нуждаят от хуманитарна защита", каза Найденов. 

Той е категоричен, че тъй като голяма част от тези хора са преживели страдания и лишение вследствие напускане на родните си места, били са преследвани, а понякога и изтезавани, нормално е да се прояви към тях разбиране и съчувствие. 

Идеята е да се припомни европейските и световни стандарти на защита на бежанците и да се намери баланс между изпълнението на международноправните ангажименти и защитата на националния суверенитет и защитата на Република България. 

Помагалото дава информация за статута на бежанците в България, правни аспекти и какви документи за самоличност им се издават в страната, заяви Георги Найденов. Помагалото ще бъде представено утре в пловдивското читалище "Алеко Константинов" от 10:00 часа. То ще се разпространява безплатно.


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 903
07.06.2023 »
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
06.10.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/151 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Антони Апостолов а ти си слепец и си още по зле https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Siriiskite-bezhanci-izhvurliha-darenite-ot-bulgarite-drehi-458138
0
 
 
Антони Апостолов-ако аз съм бежанец и отида в чужда страна и знам,че ме издържат и че са проявили милост,бих бил по-нисък от тревата и не би ми хрумнало да искам каквото и да било.Само бих благодарил:)Нашата толерантност е да толерираме чуждото пред нашето,което е неправилно:)
+2
 
 
Това не са бежанци...бежанец от Сирия означава да дойде от Сирия а не от Турция. Китаец от Германия бежанец ли е? Онези там не могат да се справят и айде с колите към Европа тука понеже няма кой да ги спре и сме много "морални". Стига с тази глупава измислена толерантност. Както каза Росен Петров не съм против сирийците те са ми абсолютно неутрални ама са нарушители на границата и не трябва да бъдат допускани. Турция като са толкова отворени да ги отглеждат или да ни поискат помощ.
-3
 
 
Срам ме е да съм българин като гледам колко много сте прости и ограничени.
-3
 
 
Много сте отворени хора :) надявам се никога да не падат бомби в България, да се нуждаете да бягате в чужбина и да ви отговорят да скачате в огъня и дим да ви няма. Идиоти ;)
на 07.10.2013 г.
+4
 
 
За някой лев са готови на тежки компромиси! Запомнете имената на авторите и никога не ги ползвайте за консултации! Защо не се направи справочник как дискретно да бъдат насочвани въпросните лица към богати държави?! Народът ни е беден! Добър, но беден! Не може да си ги позволи. Мислете! Преди известно време ме спират млада двойка с бебе, очевадни бежанци. Искат ми пари да идели на Макдоналдс. Не им дадох, щото ме гледаха все едно съм длъжна! А едно ходене за 2 души, нормално количество храна е около 50 франка. Редовно спонсорирам местните квартални пияници с по някоя монета- дружелюбни и благодарни до небесата! Даже и тежки чанти с покупки са ми носили до нас. Ама тия оръфлеци, дето са тук от нищото... Друг случай. Имах тежка спортна травма, но не ми личеше. Налагаше се да сядам в трамвай. Една 'бежанка' ми крещеше да стана, за да седне тя, че била стара! Местните ми отстъпваха като ги помолех, а тая, дето след 20 години научила пет изречения и то неправилно, взела да ми дига гири. Това ни чака и в БГ! Моите две стотинки по темата.
+2
 
 
Или ше стават хора, или да скачат в огъня и дим да ги няма ...
+2
 
 
Нямат права тук !! ба*ти наглите цигани
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: