ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето какво ни съветва полицията във връзка с телефонните измамници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 11.10.2013Коментари (6)3617
© Plovdiv24.bg
Във връзка със зачестилите напоследък телефонни измами в областта ОДМВР-Пловдив започва разпространяването на брошури с превантивни съвети към населението. Брошурите ще бъдат поставени в сградите на кметства, пощи, магазини и други обществени обекти, които се намират на териториите на всички полицейски управления. Чрез тях хората ще могат да се запозная с най-често срещаните методи за извършване на телефонни измами и начините да се пазят от тях. 

Полицията предупреждава, че сценариите за измами са различни, но напоследък най-разпространени са тези, при които се иска пари за спешна операция или за освобождаване от арест на водач, предизвикал пътен инцидент със загинал човек. Гражданите трябва да знаят, че измамниците са добри актьори, които разполагат с богат набор от техники за заблуда. В повечето случаи те са изключително ловки и изобретателни и обикновено хората, станали техни жертви, им помагат с наивността си.

Най-често потърпевши на такива престъпни схеми са хора над 65-годишна възраст, които по-трудно реагират на емоционалния стрес. Важно при такъв тип измами е да се отклони вниманието от силната моментна емоция. В случаите на телефонни измами съветваме да се прекъсне разговорът и да се направи опит за връзка с роднината, чието име е замесено в схемата, или с друг близък или съсед. 

Напомняме още веднъж, че в никакъв случай при подобни телефонни обаждания от непознати, представили се за лекари, адвокати, полицаи или роднини, не бива да се предприемат разплащания чрез трети лица, понякога и чрез услужливо изпратени шофьори на таксиметрови автомобили. Такова настояване за даване на пари по този начин е сигурен белег за измама.

И още един съвет - при всяко съмнително обаждане, преди да предприемете каквото и да е било по изпълнение на исканията, се съветвайте с близки хора, на които със сигурност знаете телефонните номера. Позвънете и на Вашия полицейски инспектор по местоживеене или на тел. 112.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ЕЕЕ ама как ще порабоят, нали ще се изморят.
+2
 
 
вместо половин година да ни заливат с клипчета що е то цифровизация, може да измислят някое полезно видео измежду турските сериали, което възрастните хора ще гледат ежедневно и ще имат едно на ум
+1
 
 
Проблемът се корени преди всичко в липсата на достатъчно общуване със старите хора. Голяма част от тях живеят сами, чувстват се изолирани, прекарват деня си с турските сериали, виждат внуците и децата си рядко, не могат да намерят общ език с тях, а много искат да са част от живота им. И като им се отвори възможност да "помогнат", не се и замислят, че са станали жертва на измама, просто искат да са полезни. И вместо общината да разпространява брошури, нека да се помисли как да се интегрират тези хора обратно в обществото ни.
+2
 
 
Ето какво съветвам аз полицията: Да спрат да дават акъл, а да си свършат работата и да ги изловят тия изроди! Срамота е! Един журналист като се постарае, намира имена, адреси, структура, всичко за телефонните измамници. До сега трябваше да са до един в затвора! 21 век сме - има системи за подслушване, проследяване, има информатори и т.н. СВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА, господа полицаи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: