ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (19)
Край! Адио, мондиал! Горе главата, лъвове!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:07 / 16.10.2013Коментари (12)4690
©
Край с мечтата! България отново ще гледа само по телевизията голям футболен форум. Преди мача с Чехия имахме шансове като за фантастичен филм, на терена обаче всичко изчезна. Загубата от Армения с 1:2 в петък уби националите, които изиграха най-слабия си мач и паднаха отново - 0:1 с чехите.

Но дори да бяхме стигнали до заветното 3:0, отново щяхме да сме извън световното. Както се очакваше, резултатите в другите групи не бяха за нас - Норвегия не победи Исландия, която отива на бараж след 1:1.

Уви, бяхме толкова близо, а накрая страдахме толкова много. Видя се - мотивация има, но няма класа за световно. За едната чест чехите атакуваха повече, само преди почивката изпуснаха три пъти сами срещу вратаря. А в 52-ата минута Борак Докел попари надеждите ни, когато резултатите в другите групи изглеждаха все още с шанс за нашите. Трябва да признаем - резултатът можеше да е по-голям за гостите, които също като нас ще гледат отдалече мондиала.

България създаде голови положения в началото на втората част. Серия удари от далеч изглеждат мисия напълно невъзможна срещу чудовищния Петер Чех. Вратарят просто не пуска голове и дори Китайската стена не е била толкова непробиваема.

Накрая спазихме и черната традиция - Петър Занев получи червен картон, пети за България в квалификациите. Публиката изпълни националния стадион и подкрепя докрай. Този отбор си заслужава народната любов. А селекционерът Любослав Пенев - несекващите аплодисменти. Вече имаме право да мечтаем за Евро 2016, а БФС има важна мисия преди тегленето на жребия - да задържи Ел Голеадор.

Мъката е голяма, но надеждата е жива. До последния мач бяхме в битката. Но националите спазиха стара слабост на българските отбори през новия век - не могат да печелят решителни битки. Нямат и голмайстор.

Оказа се, че сме били в групата на самоубийците. Дания стана втора след 6:0 над Малта, но няма да участва в баражите.

Поздравления за Босна и Херцеговина! За първи път в историята си бившата югославска република е световна. Както и Русия. А Гърция и Португалия чакат баражите.

Източник: в. "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 114
09.05.2014
09.05.2014
05.05.2014
28.04.2014
15.04.2014
08.04.2014
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
някои футболисти нямат място в националния тим как може едни и същи да вземат постоянно картони и да ни оставят с по 10 или 9 души как се играе тогава
-2
 
 
Само ме е яд,че не го хванах в еврофутбол.Бях дал 1:2. Ама с арменците 2:1 го хванах.
-1
 
 
Адио Бразилия , добре дошли проскубани "лъвове". Ще гледаме Мундиала през крив макарон , пред телевизора без нашите и по добре , че ще берем ядове само. Каквато държавата такъв и футбола
0
 
 
Празните трибуни зад отбора са показателни за положението. Омразна им на хората да гледат децата на тате, леля и вуъчо как се подвизават на националня стадион. На тях не им пука въобще за национала, или пък за нацията...утре ще отидат в отборчетата си и ще си получат заплатките в Петък и ще сменим още един трениор...и така...кучето си лае, кервана си върви...
+1
 
 
как горе главата и какви лъвове,като се движеха като дрогирани мишки и за час и половина не сътвориха една свястна атака-ГЛАВИТЕ ДОЛУ И НЕ СМЕЙТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТИЯ,ДЕТО ВИ ГЛЕДАХА...!!!
+1
 
 
Нищо ново за БГ феновете! Ако можеше поне и парите да отиват за другите спортове, които ги заслужават!?
0
 
 
Не заслужават даже да мисля за тях, не да ги гледам! Ще гледам волейбол, защото там момчетата играят със сърце и целият свят им има страха на терена! А тези татуирани клоуни, заедно с перуката и Ицо Тъпото да ходят да вадят картофи в Северна Корея!
+1
 
 
Аз не знам за какъв футбол говорите, напълно безидеен национален отбор, без тактически схеми и дисциплина с вече пети червен картон в квалификациите. Стига им вдигайте самочувствието на тези некадърници. Знаете ли каква разлика се получи като превключих на Швеция-Германия 3:5.....като от землянките на кюрдите в Анадола до съвремено жилище ако щете и в България! Отново схема за вдигане на цената на Маркиньос, безхаберни Гаджев и Ем. Гъргоров. Да не говорим, че Венцислав Христов въобще не знаеше че има мач. Само с един вратар, Занев и Иванов не става.....ето това беше нац. отбор на РБългария!
+7
 
 
НЯМАМЕ МЯСТО НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО, СЛЕД КАТО НЕ МОЖЕМ ДА БИЕМ ДОРИ АРМЕНИЯ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЧЕХИЯ И ДАНИЯ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: