ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Рекорд! 43 катастрофи с 12 ранени вчера в дъжда!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:08 / 18.10.2013Коментари (30)11111
© Bulfoto
Снимка: Архив
Вчера на територията на Пловдив и областта са станали 37 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и още шест катастрофи с 12 ранени, съобщиха от ОД МВР Пловдив. Припомняме, че през вчерашния ден имаше два инцидента с пътнически автобуси.

Най-напред около 07.30 часа на ул. "Васил Левски" автобус "Марцедес", управляван от Н.Г./ 67 г./, се блъсна в паркирано "Волво" с прикачено полуремарке. Двама от пътниците в автобуса - жена на 49 г. и мъж на 54 г., са били откарани в болница за преглед. След оказаната им медицинска помощ и двамата са били изписани за домашно лечение. По първоначални данни до инцидента се е стигнало, след като Н.Г. е загубил контрол над управлението на автобуса.

След това - около 10 часа, лекотоварен автомобил "Пежо" навлезе в лентата за насрещно движение и се блъсна в предната част на автобус "Сетра", в който са пътували около 40 души по линията Хисаря - Пловдив. При удара пежото попаднало в едната крайпътна канавка, а автобусът - в другата канавка, където се наклонил на едната страна. 21-годишният водач на пежото и две жени - на 19 г. и 36 г., пътуващи в автобуса, са били откарани за преглед в здравно заведение. След оказаната им медицинска помощ и тримата са били изписани за домашно лечение. Причината за инцидента е в процес на установяване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много станаха некадърните шофьори с голямо его и никакви възможности зад волана... Всеки изпреварва отляво, отдясно, карат с по 80-90км/час в града, не пускат мигачи, карат с гуми, останали на протектор, 7-8 годишни гуми, станали на парцали... И при първото застудяване и дъжд.. автомобила е като шейна на лед. Да не говорим, че много от шофьорите си нямат и идея какво да направят, ако автомобила поднесе или карат на сняг/лед..
0
 
 
Значи направи ми впечатление, както почна да вали, и сякаш само тъпанари останаха на по улиците... Защо толкова се спичат, и задръстват, и правят глупост след глупост повечето шофьори по пътя след като завали един нормален дъжд. Просто незнам дошло ми е до гуша от тапанари като се променят атмосферните условия, аз хубаво си карах курсовете зимата преди няколко години, ама 90% от шафьорите искат лесната през лятото, еми няма как да стане, щото караш лятото и на първия сняг на идната зима си джаснал колата или си направил по лоша беля. Полигона и психото да се върнат(въпреки че не съм ги карал, трябва да ги има... вече куцо кьораво и сакато взимат книжки)
0
 
 
В Пловдив (и не само) културата ни на шофиране е под всякаква критика! Толерантност почти няма. Неправилни изпреварвания, висока скорост... Бил съм в не малко държави, там когато светне зелено всички се изтеглят по възможно най-бързия начин, за да минат и останалите. При нас ако нямаш късмета първите коли да са се подготвили за гонка, оставаш да чакаш следващата вълна :) Цялата организация на движението също куца. Да не говорим за неправилното престрояване на кръстовищата - ляв завой от стредна лента... ужасно ми се късат нервите. И да - има слаби шофьори и то много. Имам нещастието да работя на центъра, където е тясно и ми е омръзнало разни "майстори" зад волана да ми удрят колата докато паркират или да ме молят аз да им я паркирам. Къде сте тръгнали като не можете!? За какво ви е автомобил след като той само ви пречи!? Цените на такситата не са ниски, но ако се сметнат разходите по един автомобил (Гориво+Застраховки+Данъци+Обслужване+Амортизация)
, не е голяма разликата. Ако не ви се чака рейс, хванете си едно такси. Имам чувството че никой не осъзнава колко е отговорно да управляваш автомобил. Никой ли не го е страх, че може да нарани или убие себе си или някой друг участник в движението!? Всички бързат... За къде!? Толкова ли е трудно да станеш 10мин по-рано и да караш нормално вместо да правиш безумни неща по пътя? Не е нормално наистина. И да, има и по-слаби шофьори, но проблема е че самоуценката им е висока. Пример: Влизам на ляв завой от ул. Хр. Г. Данов по ул. Св. Св. Кирил и Методий, която е еднопосочна, минавам 30-тина метра и от горе идва една дама, с която няма къде да се разминем. Спрях и и казвам "Госпожо, улицата е еднопосочна, върнете се на зад", а тя ми отговаря "Аз не мога да карам на зад, още повече на наклон, върнете се вие". Няма да обяснявам какво задръстване направи. На края се наложи да се кача и да и изкарам колата, защото аз и другите коли нямаше къде да отидем. На другия ден, отново я видях да минава пак по тази улица, пак в насрещното. Е какво е това!? Слаб шофьор или малоумен? Във всички държави стават катастрофи, но тук е някакъв АД!
на 18.10.2013 г.
+1
 
 
Ама то не става въпрос буквално за силни и слаби шофьори бе. По на доло някой бе споменал рали пилота Собеслав Засада а аз ще спомена книжката му "Безопасна скорост",има я в интернет прочетете я. Безопасната скорост не е 50 километра в града! Безопасната скорост е различна във всеки един момент и във всяка една ситуация,както например е опасно и непозволено да се движиш с 50 на магистрала така е и опасно да се носиш с 50 по мокрия паваж на Васил Априлов! Ми карам си аз в поледицата из града с 40 и колата ми усещам влиза в завоите с плъзгане и коловозите се опитват да ме изхвърлят от лентата и аз още повече внимавам и изведнъж някой ме издухва с около 70 все едно съм спрял! Е ако изникне ситуация(пешеходец,автомобил на червено,препятствие на пътя маскирано от виелицата...) какво ще стане ще се справи ли дрисльото?
+1
 
 
има си правила да си карат по правилата и няма да има никви кастстроги и о4ите си на отворят на 4 !!!
+2
 
 
"Попитали един шофьор как е постигнал 40 години без катастрофа , а той отговорил- Много просто, карам валяк." Никой не е застрахован от ПТП , но истината е , че в Пловдив има много слаби шофьори , дори такива които си вадят хляба с това. Просто трябва да сме разумни, внимателни и по-толерантни към останалите в движението и към пешеходците.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Абитуриентски балове
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: