ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Публикуваха черен списък на "димящите" заведения в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 20.10.2013Коментари (67)24913
© Plovdiv24.bg
Сдружение "Зелени инициативи" подкрепя гражданските протести срещу отмяната на забраната за тютюнопушене на закрито. Ето какво казват от организацията:

Вярваме, че това е превантивна мярка, която ще запази здравето на българите и ще ги защити от излагане на риска от тютюнев дим.

При приемането на пълната забрана през 2012 г. приветствахме промяната, защото тя ни поставя сред развитите общества на европейската и световна карта. Отмяната на този закон, дори частично, ще бъде сериозен прецедент, който може да се превърне в порочна законодателна практика. Още повече, че социологическите проучвания показват, че повечето пушачи са срещу промяна на статуквото.

Държавата следва да бъде източник на сигурност и предвидимост за гражданите и бизнеса. Както винаги обаче и с всеки закон в нашето общество стои въпросът за неговото спазване и санкционирането на нарушителите, което е функция на държавността. Смятаме, че в момента не толкова забраната нанася щети на оборотите на заведенията колкото факта, че във всеки град има "привилегировани" кафенета и ресторанти, които са над закона. Тази "обществена тайна" е инструмент за нелоялна конкуренция и обезсмисля усилията за приемане на новите правила. Нарушаването на закона по този демонстративен начин е поредната причина гражданите да не вярват на институциите и все по-отчаяно да гледат към бъдещето. 

Сдружение "Зелени инициативи" призовава гражданите, бизнеса и медиите да подкрепят черния писък на заведенията, където зако
АНКЕТА:
Трябва ли да се разреши пушенето в заведенията?

Да
Не

на за тютюнопушене никога не се е спазвал. Това може да стори всеки като ни изпрати имената на такива заведения в своя град на адрес z.iniciativi@gmail.com или на фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/zeleniiniciativi 

Вярваме, че така ще провокираме бдителността на българските институции, които са отговорни за спазването на закона и ще покажем, че това е забрана, която обществото иска за себе си.


Черен списък на димящите заведения в Пловдив според "Зелени инициативи", който е направен само за една седмица:

1. Ресторант "Фемили" в точно до хотел "Санкт Петербург"
2. Дискотека "Билионер"
3. Ресторант "Джоана"


Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
аз лично съм за либерализиране на забраната т.е. пушене на закрити обществени места - защото 1. Настоящата забрана нарушава правата на пушачите - те нямат право на избор - ако иска непушачите могат да ходят в заведения в които не се пуши или се пуши но пушачите не могат да избират при настоящата наредба 2. ако говорим за здравето - нека да говорим за алкохола - никой не може да ме убеди че е по полезен за здравето - а за страничните ефекти - четете криминалната хроника ! 3. Ако либерализират закона , а това е закон който системно се нарушава от абсолютно всички казина и дискотеки в България това ще доведе до изравняване на стандартите от сегашния закон освен пушачите са ощетени основно малките кафенета и заведенията по селата защото на тях се съставят актове! 4. Въведената пълна забрана е довела до загуби над 300 млн. лева загуби за 2013 г. под форма на акциз за държавата - можете ли да се сетите от къде ще се запълни тази дупка в бюджета - от всички нас дами и господа!
+2
 
 
Дайте още - не можем да посещаваме само три заведения
0
 
 
И гръцки ресторант Елиа. Явно си плащат добре на някого и съвсем спокойно може да си пушите там.
-2
 
 
Кога България ще се присъедини към останалият цивилизован свят и забрани пушенето на публични места завинаги!???!!
+3
 
 
Благодаря Ви че ми казахте къде мога да ходя и да си пуша :)
+3
 
 
А нещо за "димящите" маршрутки и таксита?? Тях на кого да ги издадем??
+1
 
 
Лошото, е че има добросъвестни собственици на заведения, които спазват стриктно забраната (Гладиатори, Де Ниро и Воденицата в Тракия) и дори се гордеят с това, но с масовото пушене в Пловдивските заведения, те започват да трупат негативи и обмислят вариант за пушене и при тях.Повечето ми познати, които пушат са съгласни със забраната и я спазват без проблем.Самите те казват, че сега дрехите им не се вмирисват на пор, като са ходили на заведение.Явно в случая интересите на цигарените фирми са на предна линия, които трупат загуби от забраната и чрез своето лоби в този deadh born "парламент" се опитват да си възвърнат пазарните позиции.Най-нагло се пуши и в Хитър Петър, включително и бармана.!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: