ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бъдеще за Локомотив получи регистрацията си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 22.10.2013Коментари (9)4346
© lportala.net
От вчера, организацията "Бъдеще за Локомотив" е официално регистрирана в съда. На практика от близо два месеца най-дейните хора от управлението й работят върху подпомагане и развитие на детско-юношеската школа. Потърсихме за подробности председателят на новосформираната група адвокат Диан Колев.

- Г-н Колев, разбрахме че организация "Бъдеще за Локомотив" е официално регистрирана и вие сте нейн председател. Бихте ли я представили по-подробно пред обществеността?
- При първа удобна възможност ще дадем възможност на представителите на медиите да задават въпросите си на пресконференция. До тогава ще започна с това, че основната ни цел е да подпомогнем футболния клуб в инвестициите и развитието на детско-юношеската школа на клуба, която в последните години загуби блясъка си, а в основата на футбола и любовта ни към него винаги са децата и нашите кадри от Лаута. Нашата главна идея е да подпомагаме, инвестираме и надграждане условията на работа в ДЮШ. В лицето на футболния клуб срещнахме сътрудничество и след близо два месеца работа мога единствено да благодаря за съдействието, което ни се оказват от там. Предостави ни се възможност и да навлезем по-сериозно в управлението на школата, но ще се ограничим до чисто финансовите и организационни въпроси. Приехме предизвикателството, защото напоследък на българският фен му стана навик да мрънка, критикува и дава акъли. Ние имаме идеи, които сме мотивирани да реализираме сами и от това най-големите печеливши да са нашите деца и нашето бъдеще като футболен клуб.

- Кои са хората, които ще са в основата на този проект?
- Това са всички фенове на Локомотив, деца, родители, фирми... В управителният съвет на организацията съм аз, Стоян Грозлеков, Венелин Терзиев, Константин Думанов и Димитър Ботушаров. Няма смисъл да представям всеки един от нас отделно - ние сме хората, които ще разпределим поставените задачи помежду си. Но по-важни са всички останали. Регистрирани сме от два дни, но за малкото време, срещнахме много отзивчиви хора, готови да се включат. Някои вече действат и резултатите са налице. От две седмици съблекалните на школата се ремонтират основно. Изгради се част от оградата на малкия изкуствен терен, предстои той да бъде заграден изцяло. Това са елементарни примери как едни помагат финансово, други - с труд или според професията и бизнеса си. В ремонтните дейности до този момент по собствена инициатива се включи само един юноша от школата. Казва се Папи Митев. Още на следващия ден го похвалихме затова пред целия отбор. Ето как всички вече са част от "Бъдеще за Локомотив" и всеки дава своя принос за идеята.

- Детско-юношеските школи са функции на футболните клубове. Как ще определите взаимоотношенията си с клуба на документи?
- Във всеки един момент ще подпишем договор за съвместната ни работа, в който ясно и точно ще са упоменати правата и задълженията на всяка една страна. На организираните от нас родителски срещи ни се налагаше да обясняваме на всички, че нямаме претенции към състезателните права на младите играчи, както и ще държим на това футболният клуб да изпълнява поетите от него ангажименти. Ако тези неща седят другояче, то ще говорим за частен футболен клуб, а това няма нищо общо с идеята с която се захванахме. "Бъдеще за Локомотив" представлява нещо като генерален спонсор на цялата детско-юношеска школа.

- Кои са фирмите, които са потвърдили подкрепата си? Има ли водещи имена?
- Не очаквайте да чуете името на една или друга доминираща фирма. Всеки е добре дошъл да се включи с каквото може, когато има възможност. Разработваме рекламни пакети, които ще обхванат площите около тренировъчните игрища и алеите на комплекса. Ще се появят реклами на фирмите и в интернет сайта на феновете. Ще работим усилено, за да се отблагодарим и покажем нужното уважение на тези, които се отзоват.

- Как биха могли да се включат обикновените фенове, без възможност да отделят много от джоба и времето си?
- Не случайно казах, че феновете на Локомотив да най-важната част от тази инициатива. Повече от година на Лаута има две изкуствени игрища с осветление, чието единствено предназначение е да са на разположение на школата. Тези терени не са генерирали почти никакви средства за този период, въпреки че самия аз обикалям игрищата из града с приятелите си и там срещам и други локомотивци. Ако всички започнем да играем мачовете си на Лаута и знаем, че тези средства ще подпомогнат юношите ни, това ще е начин да се комбинира полезното с приятното. Поискахме от клуба да ни предостави двете изкуствени игрища, както и таксата за вход с автомобил в спортния комплекс. Това са все дейности, които на стадион "Локомотив" не са били развивани и не са генерирали средства. Ето как с по левче, два или пет всеки може да е съпричастен.

- Какви са текущите задачи пред вас и тези, които ще стартирате в близко бъдеще?
- Още в първите си дни потърсихме задълбочен диалог с треньорите в школата и искахме да изслушаме мнението им за най-сериозните проблеми, които трябва да бъдат решени. На път сме да отговорим на изискванията им в сравнително кратки срокове, за да си поставим още по-амбициозни задачи. Но след като условията бъдат подобрени - ще очакваме повече от треньорите и децата. Ясно е, че както ние не можем да променим нещата с магическа пръчка, така и резултатите в школата няма да се променят изведнъж. Имаме търпението и нямаме нужда от моментни резултати, а по-скоро - от работа в правилната посока. Състоянието на съблекалните бе един от най-често срещаните отговори от страна на треньорите и това е първият ни проект, при това доста амбициозен. За да привлечем локомотивците, играещи аматьорски футбол ограждаме малкият изкуствен терен и ще подобрим осветлението му. В ход е и стартирането на футболна лига, с участието на наши отбори. В момента се изработват официални анцузи за всички деца от школата, като ще обезпечим разходите им наполовина. Сигурно ще се изненадате като мен, когато преди няколко дни с нас се свърза Валери Божинов и сам пожела да се включи. И днес бяха поръчани тренировъчни анцузи за всички юноши на Локомотив, които ще им струват символични пари. Правим постъпки и за доста по-мащабна инвестиция, каквато е изграждането на поне един голям терен с естествена трева. Футболният клуб също е готов да съдейства за реализацията на тази идея. Работим и по въпроса по настаняване и пансион на юношите, живеещи извън Пловдив. Другото наше желание е да проведем конкурс за треньори, който вече е обявен в публичното пространство.

- Как вървят записванията до този момент?
- Не е коректно да се изнася подобна информация. Важното е, че всеки който е подал документи ще бъде информиран за провеждането на следващия етап от конкурса. За нас е важно ние като фенове да не се занимаваме с футболните въпроси и да не се месим в работата на специалистите. В противен случай няма да сме по-различни от онези хиляди треньори по трибуните на българските стадиони. Затова и решихме изпитната комисия да е съставена от външни и безпристрастни специалисти от треньорската школа на БФС в София. Тези оценки ще сложат край на съмненията, че на Лаута има шуробаджанащина и ще е ясно, че треньорите ни са мотивирани и всеотдайни в професията си.

- Каква е съдбата на Георги Фиданов, който подаде оставка преди няколко седмици?
- Работата на г-н Фиданов в организационен и административен план е на добро ниво и имаме желание да го задържим, като насочи усилията си в тези области. За методичната работа с треньорите в чисто футболен аспект сме се спряли на Георги Недевски, който встъпва в новата си длъжност. Във всеки един момент очакваме към треньорския екип да се присъедини и Васил Камбуров, чиято основна задача е да подготвя вратарите в детско-юношеската школа.

Още по темата: общо новини по темата: 47
02.06.2014
31.05.2014
26.05.2014
30.04.2014
29.04.2014
24.04.2014
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Всички ги познавам, много точни и свястни момчета. Браво и успех на организацията "Бъдеще за Локомотив".
-2
 
 
Този на снимката е много вакъл- типичен фен на прищълците от Кюстендил!
+6
 
 
Браво и хиляди благодарности за това което правите и ще правите за Локомотив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: