ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Величка Шопова записала Иван Тотев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 23.10.2013Коментари (3)8767
© Plovdiv24.bg
Величка Шопова
Бившата депутатка от ГЕРБ Величка Шопова е заподозряна, че е записала кмета Иван Тотев на партийното събрание, в което той разяснява как ще провалят областния управител Венцислав Каймаканов с незаконосъобразни решения на местния парламент. На въпросната сбирка градоначалникът, който е и лидер на партията, говори, че постоянно прибирали в общината активисти на ГЕРБ.

"Имаме диалог с новия директор на летище "Пловдив". Ако стане нещо с нашите хора, ще ги пращаме там. Във ВиК нещата са много добре, имаме диалог с директора, новия. Нямаме нито един уволнен наш човек във ВиК", се чува от разпространения материал, който разтърси Пловдив.

Прокуратурата образува две проверки - за длъжностно престъпление и за незаконно записване. След този случай в ГЕРБ броят вътрешните врагове. За един от тях се сочи Величка Шопова, която е председател на организацията в район "Западен".

Тя не бе включена в листата за 42-ия парламент и се смята за опонент на Тотев. Не е изключено да бъде свалена от партийния пост, допускат активисти. През лятото градоначалникът махна кметицата на район "Западен" Десислава Желязкова и я превърна автоматично в свой "недоброжелател".

Тя и Шопова не крият симпатиите си към областния лидер на ГЕРБ и настоящ депутат Здравко Димитров. Наскоро той открито атакува Тотев за управленската му политика. 

"И аз да бях областен управител, щях да спра 30-милионния заем, който общината иска да тегли за нови улици", заяви в прав текст Димитров. Така той застана индиректно зад сегашния губернатор Венцислав Каймаканов, който на два пъти спря въпросния заем и го прати в съда, откъдето се чака решение.

Димитров нападна кмета и за намерението му да строи под езерото в Цар Симеоновата градина подземен паркинг, определяйки този проект като неуместен. Лагерите в
пловдивския ГЕРБ са два - на Тотев и на Димитров, а битката за надмощие между тях ще се изостря с наближаването на местните избори, прогнозират активисти.

Според тях големият въпрос не е кой е направил записа от партийното събрание, а защо председателят на партията говори по този начин. Те припомнят, че още не е затихнал скандалът от частичните избори в район "Източен" през 2009 г. Тогава бе направен филм, в който Тотев хвали активист, че е произвел повече невалидни бюлетини, но като цяло е недоволен от броя на недействителния вот. В този район се намира квартал "Столипиново", където позиции има ДПС. В крайна сметка изборите там бяха спечелени от ГЕРБ.

"Това е партийно събрание, на което може да се говори всичко. Работата на лидера е да насърчава членовете, а не да им приказва за цветя и рози", отвръщат привържениците на кмета. Те го оправдават думите му, разпространени в аудиозаписа. Там се чува още:

- БСП в Пловдив ги няма. Нямат фигури, нямат лидери, което е добре за нас.
- Имаме голяма подкрепа на десни, които събират периферията. Ще ги бутаме зад байраците. Това са хора, които говорят перфектно.
- С групичката около Гърневски и Илко Николов (председател на общинския съвет от Синята коалиция - б.р.) сме окей.
- Въпросът е всички десни да имаме едно такова обединение. С Реформаторския блок не може да се говори, защото в Пловдив няма влияние.

Когато активисти питат Тотев за чистката на кадри от ГЕРБ, той отвръща: Досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в общината. Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал.

Раздорите в партията ще се засилват с наближаване на изборите, прогнозират симпатизанти. И сочат, че за наличието на вътрешни опоненти принос имал и самият кмет. Припомнят, че по негово настояване беше изключена от ГЕРБ Дани Каназир

АНКЕТА:
Кой подкрепяте в скандала с излезлите записи на кмета Тотев?

Тотев, опозицията иска да го очерни с фалшиви компромати
Искащите оставката на кмета
Колебая се

ева, която сега е най-яростният му критик.

За "недоброжелатели" се броят ексдепутатката Зоя Георгиева, която е председател на партията в район "Централен", бившият шеф на летището Дойчин Ангелов, сменената районна кметица Десислава Желязкова и доскорошният председател на организацията в район "Източен" Георги Игнатов. Преди дни шефът на предизборния щаб и зам.-предсетадел на общинския съвет ген. Димитър Цветков обяви, че напуска ГЕРБ и отива в "България без цензура". 

Иван Тотев: Има течение в партията

- Къде ви намирам, г-н Тотев?

- В София съм, какво има?

- Какво е обяснението ви за въпросните записи?

- /Смее се - б.а./

- Дело на вътрешнопартийни опоненти ли са?

- Стигам до този извод.

- Величка Шопова ли визирате?

- Вие го казвате. Цяло течение са. Друг въпрос е защо го правят.

- Защо сте в София? Да не би Борисов да ви е извикал заради този случай?

- Не, не съм в ГЕРБ. По друга работа съм. 

Величка Шопова: Нека докажат, че съм аз!

- Г-жо Шопова, в партията ви подозират, че вие сте автор на скандалните записи?

- Така ли? Има си органи за тая работа, нека докажат, че съм аз.

- А кой ги е направил?

- Нямам никаква представа. Както виждате, аз си стоя настрани и нищо не коментирам. Изпълнявам си функциите като председател на районната организация в "Западен" и работя за спечелването на изборите от ГЕРБ.

- Не смятате ли, че подобни записи бият по реномето на партията?

- Много неща бият по авторитета на ГЕРБ. И това ми е болно.

- Няма ли кой да влее разум?

- Разум има.

- Тогава защо се появяват такива вътрешни компромати?

- Нямам представа.

Източник: в. "24 часа"


Още по темата: общо новини по темата: 15
18.03.2014 »
18.12.2013 »
17.12.2013 »
08.11.2013 »
08.11.2013 »
06.11.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Кой каквото си надроби, това ще си сърба!!! Имаха много време да докажат, че могат, но уви... !
на 23.10.2013 г.
-2
 
 
Когато съм страдала в тоя си живот, то винаги е било поради грозни, некадърни, нежелани, интригантстващи жени. Мнооого трудно съм се отървавала, щото са лепки от класа, но след това е настъпвал покой и благоденствие в живота ми. По делата се познава кой кой е и какво може. Кмете, пий една вода, купи си ново ауди и хич да не ти пука!
0
 
 
Скъпа Вили, като паднеш от високо много боли. Защо хората не виждат хубавите неща, които се случват в града. А все се търсят под вола теле. Не сте на нивото на Тотев и никога няма да бъдете, осъзнайте се. Долни спекуланти, мързеливи плужлеци. Защо злобеете срещу един деен и проспериращ кмет. Пожелавам му още три мандата, поне.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: