ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община Пловдив търси идея, която да донесе на града милиони евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 24.10.2013Коментари (20)5415
© Plovdiv24.bg
Пловдив получи покана за участие в надпреварата The 2013-2014 Mayors Challenge, организирано от Фондацията Bloomberg Philanthropies, научи Plovdiv24.bg. Тя представлява състезание между 600 европейски града за намиране на иновативни и креативни проекти за градско развитие, подобряващи живота в тях.

Организацията е основана от Майкъл Блумбърг - кмет на Ню Йорк, която през 2012 г. е разпределила общо 370 млн. долара за реализация на различни проекти.

Mayors Challenge е конкурс за смели идеи за подобряване на живота в големите градове. Този път инициативата е насочена към Европа, след като м.г. бе реализирана в САЩ. Най-добрата, смела и лесно приложима идея ще получи финансиране от 5 млн. евро, още 4 града ще получат по 1 млн. евро от фондацията.

Състезанието има за цел да вдъхнови европейските градове за инициативи, насочени към решаване на конкретни проблеми и повишаване на качеството на живот, идеи, които биха могли да бъдат приложени и в други места.

В състезанието могат да се включат европейски градове в някои от страните от ЕС или в асоциирана държава по Седмата рамкова програма, с население от над 100 000 души. У нас такива са София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен.

Заявленията за включване в надпреварата трябва да бъдат подадени до 11 ноември 2013 г., а конкретните инициативи трябва да бъдат представени до 31 януари 2014 г. През пролетта догодина трябва да бъдат избрани 20-те града финалисти. През месец май техни представители ще участват във форума Bloomberg Ideas Camp, в рамките на който водещи експерти по политика, програмиране и иновации ще помогнат на екипите да подобрят и разширят идеите си, така че да постигнат възможно най-добри резултати. До средата на лятото градовете финалисти ще могат да представят окончателните си проекти.

Победителите ще бъдат обявени през есента догодина, като класирането ще се извърши на базата на визията на проекта, потенциала за въздействие, плана за изпълнение и опцията за прилагане в други градове.



Още по темата: общо новини по темата: 3
19.02.2014 »
19.02.2014 »
15.11.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Направете лифт с който да се свързват всички тепета -ще бъде голяма атракция,туристът ходейки от тепе на тепе ще се наслади и на градът от птичи поглед!!Това никъде не съществува и мисля че е една много добра идея която ще донесе пари на Пловдив!!!
+1
 
 
Оправете стадиона на 9ти септември. Той е най-големия в България и да не кажа на балканите. Разполага с 55 000 места това 100% ще повиши стандарта на Пловдив.Най голям стадион в България разположен в центъра на България.Какво по хубаво от това!?
+11
 
 
Аз ще дам някоя друга идея.Първо спрете да крадете от обществените поръчки!Не може нещо което струва реално да речем 20лв, вие да го изписвате на 100лв!Второ-нали нямате пари за назначение на персонал който да следи за неправилно паркирали мпс-та?Назначавате 100 човека, които ще си избиват заплатите за 3 час (от написаните глоби).Следващите дни от месеца работят на печалба за общината!Трето-въпроса с пушенето.Назначавате хора които да следят дискотеките и заведенията за нарушение на закона (ако остане изобщо де).При първия акт, сте избили заплатите поне на 3-ма!През останалото време-печалба.Има доста начини за пълнене на хазната на които мога да подготва цял проект!Въпроса е, че има много хора в общината и около тях на които няма да са им изгодни тези предложения!
+1
 
 
Да построят един Дисни ленд, като този на А4 до Париж! Пловдив е на пъпа на България, имаме летище, магистрала, огромно желание да развиваме туризъм и т.н.
+1
 
 
Спрете да зулумите, ето ги милионите.
-3
 
 
ааааахахахахахАХАХАХАХАХАА ;Д то секи търси ..
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+5
 
 
РОК-фест, който да се превърне в традиция. Да бъде финансиран от общината през първите няколко години, докато започне да се самофинансира. За организацията му трябва да бъдат поканени хора, които наистина разбират от музика, а не такива които знаят само как се продават кебапчета и бира. В него да участват Български изпълнители и световноизвестни групи. В Каварна явно този модел работи в началото на лятото. Защо да не го направим и в Пловдив в края на лятото ? Едно такова събитие, добре организирано с участие на подходящи рок банди може да привлече публика от съседните държави, както се случи на концерта на Металика, а това от своя страна ще увеличи оборота на хотели, ресторанти, таксита, барове...Естествено ако събитието е финансирано от общината печалбата от него ще остава за Пловдив, освен това с подобно мероприятие ще изчистим лошата чалга слава на града ни през последните 15 години, която е породена от прииждащите орди селяндури от селата в хасковска и димитровградска област !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: