ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новите спирки в Пловдив: Хубава работа, ама българска
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 27.10.2013Коментари (40)19439
Така изглежда спирката на "Лаута" в посока "Тракия"
За проблеми с новите спирки ни пишат на редакционната поща на Plovdiv24.bg наши читатели.

Единият от новите заслони, за който става въпрос е този до кино Faces в "Тракия".

"Здравейте, пиша ви това писмо след дълго чакане. Надявах да има някакво развитие по въпроса. Изключително много се зарадвах от поставянето на нови спирки. Доста от тях бяха стари и имаха огромна нужда от подмяна...но, както са казали хората "хубава работа, ама българска". Спирките се сложиха, а дупките и боклуците от поставянето им останаха. Не знам колко време мина, може би половин година, а може би и повече.

На въпросната спирка на киното в "Тракия" на всяка една от колоните има дупка, която си стои, както са я изкопали. Като завалят проливните дъждове, ще минаваме в калните локви, останали след поставянето на заслоните", пише жителка на района.

Друг проблем с новите спирки е, че някои от тях се поставят и малко след това се демонтират по неясна и неизвестна причина, сигнализират ни още читатели. Такъв е случаят със заслона на бул. "Руски"15, пред Агенция "Социално подпомагане.

"Направи ми впечатление една малко странна ситуация. На мястото монтираха нова спирка, заедно с павилион. Преди повече от десетина дни обаче, павилиончето остана, но спирката беше изрязана с флекс от основите, вдигната на голям камион и от тогава такава няма", заяви за сайта пловдивчанин, свидетел на ситуацията.

Разбити тротоари и стърчащи железа са малка част от нещата, които са оставени след работата на концесионера по монтирането на новите спирки, алармират още нашите читатели.

Новият заслон на ул."Победа", за който вече писахме, беше поставен така, че блокираше входа на жилищната кооперация на мястото. След като сигнализирахме Общината, спирката беше премахната и към момента заслон там няма.

Вече повече от два месеца след премахването й, тротоара на мястото е в окаяно състояние. Плочките са разбити, стърчат назъбени железа и никой не предприема действия по отстраняване на проблема, пише ни за въпросната спирка пловдивчанин.

Още през месец април, тази година, отново във връзка с читателски сигнали, публикувахме материала: "Издънка при монтажа на новите спирки, поправят я". Тогава представител на фирмата "Булгартабак Трейдинг" обясни,  че най-напред се монтират самите модули, а след това ще се възстанови и пътната настилка.

Plovdiv24.bg се опита неколкократно да се свърже с концесионера на новите заслони в Пловдив, чието задължение е да отстрани нередностите, но без успех.

Предадохме проблема в Община Пловдив, откъдето обещаха, че ще направят проверка. Очаквайте резултатите от нея в Plovdiv24.bg.


Още по темата: общо новини по темата: 229
29.01.2024 »
27.05.2023 »
23.05.2023 »
15.05.2023 »
24.04.2023 »
28.02.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А бе все пак е хубава работа ,само да не стане и циганска ,йелязо по йелязо да изчезнат.Аз чух таксиметрови шофиори да се оплакват колко лошо било ,че се асфалтира ,как пречи,ами да стоят с дупките та да не им пречиии.Добре не са завършени както трябва спиркитее ,а предишнитеее по -хубави ли бяхааа...
0
 
 
В "Кичука" новите спирки изглеждат по същия начин, окопани - и с дупки, чудя се дали са Подслон за чакащите или ЗАПЛАХА надвиснала над главите им! Освен че не са циментирани, кой ще ги поддържа - те са МРЪСНИ, ПРАШАСАЛИ - дате е страх да се допреш до тях, камоли да седнеш!!!
0
 
 
кой им одобри проекта за спирките???? бас хващам,че в дъждовно време макс пет човека могат да се скрият от долу и с един лек полъх всички ще са мокри....не разбраха ли, че спирката трябва да е с по-ниска козирка и по-голяма! А като видях каква пейчица са сложили направо останах без думи :-D
0
 
 
те спирките са симпатични, ама защо не се оправя около тях след поставянето - явно се чака някой друг да я свърши тази работа?
0
 
 
Спирка в ЛУНД,ШВЕЦИЯ:семпло и добре поддържано !Там Общината се грижи за спирките на гр.транспорт!А хората са така възпитани да не рушат и да не лепят''обяви'' и плакати! :)
0
 
 
и това ако не е на бул,Санкт Петарбург /модерна работа/
+1
 
 
А нима някой е харесал новите? Как се стой лятото под това прозрачно покритите? Зимата може и да се затъмни от падналия сняг, но лятото е убииствено
+3
 
 
То остави че из целия ни град са в тоя вид разкопано около спирката и изоставено но не на всякаде слагат само където им е удобно да има лафка някои пак си напълни джоба с тия спирки догодина новия кмет пак с нов конкурс с нови спирки ей така ще си я караме
+4
 
 
В Тракия , на спирката до ДеНиро, разкопаха всичко наоколо, за да докарат ток до новата будка. Разбиха и рампите, които бяха направени за инвалиди и детски колички към спирката и към тротоара, както и една алея. Наоколо всичко е в камъни от изкопите, за почистване след къртенето изобщо не става дума, а за ремонтиране на рампите и алеята - изобщо и не мислят. Когато монтираха заслона попитах един от групичката кога ще почистят и поправят разбитото. Отговора беше " Ние сме монтажници и не е наша работа". Друг е въпроса, че всичко това е напълно незаконно , без нужните разрешения и строителна документация. Както и факта, че общаците които копаеха канала, също така снаждаха и захранващия кабел. Не се мерна и един човек от ЕВН, така че може и захранването да не е особено законно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: