ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Диего Фераресо: Историята на Левски не може да ни уплаши
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 30.10.2013Коментари (7)3963
© Plovdiv24.bg
Целта ни е да влезем в зона „Европа“ и да останем пред Ботев, отсече "кариоката"
Левият бек на Локо Пд Диего Фераресо даде интервю пред "Тема Спорт". В него бразилецът говори за силната игра на отбора, конкуренцията, мача с Левски и още интересни теми свързани с черно-белите. От началото на сезона 21 годишният футболист е изиграл 14 мача и е вкарал един гол. Той обаче няма да може да играе срещу сините, тъй като в сблъсъка с ЦСКА получи 5 жълт картон.

Диего, от началото на сезона постигнахте победи над Левски и ЦСКА. Ще можете ли сега отново да биете сините, но този път в Пловдив?
- Ние набираме скорост и не мислим да спираме до тук. След като победихме ЦСКА искаме да сторим същото и с Левски. Те са добър отбор, но при тях имаше сериозни сътресения. Трябва да се възползваме от това и да спечелим. Трите точки са много важни за нас, тъй като искаме да вървим колкото е възможно по-нагоре в класирането. Мисля, че нашият отбор играе по-добър футбол и е по-силен от Левски. Затова не смятам, че е нужно да се плашим от името и историята им, а да излезем и да победим. Спечелихме на "Герена" и смятам, че можем да го повторим и на "Лаута".

Яд ли те е, че няма да можеш да играеш срещу сините?
- Не мога да си намеря място дори. Получих някои леки картони, заради които няма да играя. Много ме е яд. Исках да помогна да победим. Ще стискам палци на момчетата. Важно е да покажем нашата игра. Наскоро дочух за интерес от Левски към мен, което може да ме ласкае. Но за момента имам договор с Локо Пловдив и ще се раздавам . Бих играл за сините, но ще видим какво ще се случи. Те са много голям клуб, на който трудно се отказва. Засега обаче съм на "Лаута".

В началото на сезона Локо Пловдив бе слаган сред отборите, които ще се борят за оцеляването си в А група, но се намирате на трето място...
- Доказахме, че с добър колектив може да печелим. Доста от момчетата дойдоха в самия край на лятото и имахме проблеми със сработването. Но винаги сме били сигурни, че нещата ще потръгнат и ще можем да покажем на хората, които ни отписвахме, че не е заслужено. Стигнахме до третото място с много труд и пот, което прави постижението ни още по-голямо. Освен това победихме Левски и ЦСКА. Съжалявам единствено, че не успяхме да се представим по-добре в дербито с Ботев Пд. Много сме амбицирани да покажем, че това не е нашия таван. Винаги сме имали за цел да играем колкото е възможно по-добре. Но искаме и да стигнем до евроквота. Имаме достатъчно опитни футболисти, за да го постигнем. Да, няма да може и да не успеем да се противопоставим на Лудогорец и Литекс в битката за титлата, но искаме поне да играем в Лига Европа. Освен това искаме да завършим пред Ботев.

Какво промени в отбора Александър Станков, че заиграхте толкова силно?
- Много неща във всички аспекти, както от играта и други неща свързани с отбора. Определено той има голяма вина за това, че изглеждаме по този начин и че се превърнахме в приятната изненада на шампионата. Станков е опитен и добър специалист, който ни запознава много добре с противниковите отбори и ни дава точна информация около това, което изисква от нас. Говори много с нас и ни помага да решаваме проблемите си. Лично на мен ми е дал много съвети как да подобря играта си. Той знаеше, че аз съм крило, но ми каза "ще направя така, че да станеш още по-добър, харесва ми стила ти". Посочи ми някой детайли, в които мога да стана далеч по-сигурен и това да даде тласък на представянето ми.

Докъде стигна процеса с изваждане на българско гражданство? Михаил Мадански има голямо желание да играеш за младежите.
- Подал съм всички необходими документи. Все още обаче не съм си взел паспорта, но се надявам в най-скоро време. Стигнахме до последната крачка и съм малко нетърпелив. Вече 5 години и четири месеца съм в България и тук ми харесва. Знам, че Мадански иска да играя за националния и аз също имам такова желание. Ще се радвам да се случи. Играл съм в няколко контроли, но се надявам да го сторя и в официални мачове.

Още по темата: общо новини по темата: 31
05.11.2013
02.11.2013
31.10.2013
31.10.2013
31.10.2013
31.10.2013
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Диего евала за сърцатата ти игра ....ама това откъде го измисли...??? "Бих играл за сините,.... Те са много голям клуб, на който трудно се отказва " утре ще кажеш така и за ботиФ и цеЦка ...изобщо които даде 2,50 лв повече е голям отбор ....недеи така моето момче , не с мазния курбан...!!!
+8
 
 
ДИЕГО, ХУБАВО Е ЕДИН ФУТБОЛИСТ ДА ИСКА ДА СЕ РАЗВИВА В ПО-ГОЛЯМ КЛУБ. НА НАС, КОЛКОТО И ДА НИ Е КОФТИ ОТ ФАКТА, ЧЕ ЩЕ НИ НАПУСНЕШ СЛЕД ДОБРИТЕ СИ ИГРИ, ЛЕВСКИ НЕ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ИЗБОР ЗА ТЕБ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ТОВА СИ СЪСТОЯНИЕ. ПРИМЕРИ - МНОГО. СПОРЕД МОЕТО СКРОМНО МНЕНИЕ ЩЕ СБЪРКАШ АКО ОТИДЕШ ТАМ.
+13
 
 
Само Локо и това е няма Левски,Цска,Сопот! Локо Пловдив и водка до гроб !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: