ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Атанасов: С Тотев се различаваме във философията на управлението
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 13.11.2013Коментари (16)4821
© Plovdiv24.bg
От днес стартирахме инициативата за "Оцени двугодишното управление на кмета Тотев".

Предоставяме на негово величество читателя да даде оценка на управлението на кмета до момента.

Също така обаче се обърнахме и към най-големите му критици, лидерите на местните опозиционни партии.

Логично е да започнем с бившия кмет на града Славчо Атанасов.

Ето какво ексградоначалникът сподели като впечатления от двугодишното управление на Тотев. Публикуваме текста, без редакторска намеса:

Ако ме питате за оценка на двете години управление на г-н Тотев, ще кажа, че с него се различаваме сериозно във философията на управлението. Според мен, той взе няколко решения, които аз не бих направил. Първото е увеличаването на данъците и таксите. Това категорично не беше необходимо, а то носи негативи за всяко едно пловдивско семейство и за бизнеса като цяло. Фалираха много фирми в дребния бизнес, а това са нови безработни. Събираемостта на данъците беше над 95 процента и нивата им в нашия мандат бяха достатъчни, общината нямаше дефицит. Повишаването на данъците по принцип прави икономическата обстановка нестабилна и непривлекателна за инвеститорите. Затова смятам, че не трябваше да бъдат увеличавани.

Другото, което според мен също е притеснително, е едно лутане в приоритетите на градската управа. Като че ли и до днес няма ясен фокус кои са тези приоритети. Г-н Тотев заяви доста инфраструктурни проекти, които обаче до момента не се случват. И сега става нещо, което не е добро за Пловдив, общината ще бъде натоварена с непосилни заеми, които ще я доведат до финансови затруднения. Специалистите казват, че ако се изтегли този пакет от 5 заема, ще се наложи данъците да се вдигнат с 30 процента, което е немислимо в сегашната икономическа криза.

Според мен градската управа трябваше да насочи вниманието си към подлеза "Модър - Царевец", надлезът на Пещерско шосе, който ще реши проблема с километричните задръствания, и продължението на ул. "Проф. Цветан Лазаров", който осигурява директна връзка през Лаута от "Тракия" към бул. "Санкт Петербург". Учудвам се защо кметът се отказа и от пробива под Водната палата. За мен също е грешка, че са загърбени и вътрешнокварталните улици, които повече от 30 години не са виждали асфалт. Проблемът със стадион "Пловдив" до момента също не намира решение, а това съоръжение може да носи сериозни приходи на града. Аз бих насочил усилията си в посока на тези обекти. А в предложенията за 30-те милиона заем е включена друга инфраструктура, която също е важна, но ефектът от нея няма да е решаващ за олекотяване на трафика в града, което би трябвало да се случи, ако се вложат толкова много пари, при това, взети от кредит.

Вашата оценка, подкрепена с коментар, за двугодишното управление на Тотев, можете да дадете тук!



Още по темата: общо новини по темата: 8
01.01.2014 »
31.12.2013 »
26.12.2013 »
26.12.2013 »
16.11.2013 »
15.11.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
При няколко посещения в супермаркет Кауфланд - Пловдив, раойн Северен, констатирах, че липсва каквото и да е средство за дезинфекция на входа.Стотици посетители влизат без каквато и да е дезинфекция на ръце, колички и пр.Охраната на входа безцеремонно зая
на 13.11.2013 г.
-2
 
 
СлаФчо, и какво разбра от анкетата? Виж процентите и сам прецени какво е управлението на г-н Тотев!!!!
-2
 
 
Г-н Тотев поне прави нещо за града. Може да краде и той, може и да не краде, не мога да кажа, но нещо се върши и то е видимо от всички пловдивчани и гости на красивия ни град. А Вие Г-н Атанасов за целия си мандат на управление не направихте толкова, колкото Г-н Тотев направи за две години. Дай боже до края на мандата си, а и следващ да има, за да може да се изгради започнатото и още проекти да бъдат започнати. На Г-н Тотев му желая успех и да има сили и средства да осъществи замисленото, защото Пловдив и пловдивчани го заслужаваме. А дай Боже да се помисли и за малките улици, където наистина асфалт не е полаган от над 30 години.
-2
 
 
Тотев - хубав, лош - дали е крал или не не знам. Поне се виждат резултати от някаква работа из града. При Славчо нямам спомени за нещо по-значимо да е направено. Освен, че плясна Акваленд още докато беше Тракийски кмет и сега само нерви и шум от там.
-2
 
 
Такааа, да помислим малко - ти ФляФи философия на управлението изобщо нямаш и затова се различаваш. Това с данъците си го прочел в уводната част на учебник по Обща Икономика. После бълвочите с приоритетите - ти не знаеш изобщо какво е това и басирам се, си помолил някой студент набързо да ти подскаже. И на последно място - даваш едни насоки, които ти самия ФляФи не можа да започнеш, защото голямото ти неумение да управляваш е по силно от тава да слушаш обикновените хора - пловдивчани.
+1
 
 
само в България един портиер може да стане кмет, заслужаваме си съдбата(Славчо ти си топ идиот)
+3
 
 
Славчо,Пловдив винаги ще помни комбината ти с БСП!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: