ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Който иска да гледа животни, да отива на село!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:52 / 18.11.2013Коментари (38)10279
Община Пловдив има Наредба, която забранява отглеждането на домашни животни в града. Това каза кметът Иван Тотев по повод  днешния 15-минутен протест на Георги Тренчев, който се появи пред Общината с отглежданите от него кози, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Този казус се движи още отпреди нашия мандат. Това е човек, който отглежда не само кози, а и зайци, патици, кокошки, и то в общински имот. Имаме Наредба на Община Пловдив, която абсолютно забранява отглеждането на домашни животни в града. То никога не е било разрешено", заяви кметът Иван Тотев.

Той допълни, че няма как да се помогне на Тренчев. Независимо дали ще бъде приет, или изслушан от общинската администрация, това няма да промени становището или наредбите на Община Пловдив.

"Позицията на Общината е категорична. Ако искаш да отглеждаш животни или да си фермер, мястото за това са близките села, а около Пловдив има прекрасни села", завърши Тотев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Драги ми селяни, искащи да гледат коза, прасе, крава, кокошка и всички останали животни, които не е общоприето да се отглеждат в града поради ред доста ясни причини - нищо лошо, но на село. Тук е малко по-населено от родните ви места и не е редно на съседа ви да му мирише на животни, въпреки, че вие сте свикнали. Вземете си животните и си ги гледайте на село - никой няма да ви пречи, нито ще ви направи забележка. Когато живееш в една такава гъсто населена джунгла като Пловдив е редно да се съобразяваш с хората около теб, в противен случай животното си ти.
+9
 
 
Колкото и да не им се харесва на някои, кметът казва истината. Казвам го като напълно безпристрастен от партийна гледна точка човек. В града ни има предостатъчно улични животни, цигани и всякаква гмеж, за да се практикува и животновъдство... Домашните любимци са нещо коренно различно!
-5
 
 
Кучета и котки може а прасета не може. Е в случая не е прасе а козичка. А има толкова прасета на два крака . Този закон дали ще важи и за тях?
+8
 
 
я мая манолова дошла да разгледа главната :)
+4
 
 
Напълно съм съгласна с кмета, не може да има подобни животни в един европейски град, има си граници ... Селата са за този тип животни... Съгласна съм и с по долни коментари за конете и каруците .. И на тях не им е мястото в големите градове... 21 век е хора.. Нали европейци искаме да ставаме пак с кокошките ще спим ... Има си места за всичко, но не им е тук в големия град!
+5
 
 
видях я тази картинка, мислех че протестът му е заради субсидиите за животновъдите
+2
 
 
Само да попитам- магазинът за строителни материали "Рила" в границите на града ли е? Ако не е, ясно, не трябва изобщо да питам. Но не би, този магазин е на около 500 от централна градска част и там се отглеждат поне 50 вида животни. Има сърнички, фазани, зайци, кучета (Любимата порода на ББ- каракачански овчарки), кокошки, папагали и още много други. Много ми е интересно на собственика на този магазин ще направят ли предписание да махне животните от там? Няма да направят, той е общински съветник и то от правилната партия! Нямам нищо против човека, явно обича животните и адмирации, за което! Но нека закона да бъде еднакъв за всички. Сигурно е искал да направи зоокът, но нека да е на подходящо място.
+3
 
 
коза -известна още като кравата на сиромаха.
0
 
 
Гражданите с гордост си водят кучетата по центъра и кафетата,но видят ли смачкан човечец от село,го погват веднага.Няма избор човека,това не е хоби,това му е препитанието.И той не иска в града,но може би няма избор.Успех му пожелавам на човека,да е жив и здрав.Аз в целия си квартал подобни животни не съм виждал,то няма ни трева,ни дърво.Но кучета да искаш.Не искаме селяни,но искаме хубаво месце и сирене на добра цена.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив задържаха испанец за опит за убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: