ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майки: Политиците да не харчат за скъпи коледни картички
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 24.11.2013Коментари (1)1803
© Impact Press Group
Премиерът Орешарски да нареди на министерствата да не харчат нито лев бюджетни пари за скъпи коледни картички, настояват от Сдружението на майките.

Спестените пари на данъкоплатците от протоколни сувенири за ведомствата да бъдат дарени на Фонда за лечение на деца в чужбина и на Клиниката за лечение на деца с онкохематологични заболявания в "Царица Йоана" - ИСУЛ, препоръчват от Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град".

Министерствата да не подаряват и да не изпращат луксозни картички, календари, брандирани химикалки, кожени тефтери, флашки и всякакви други протоколни сувенири със съмнителни художествени качества за предстоящите коледни и новогодишни празници, искат от Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град". Премиерът Пл. Орешарски трябва още в близките дни да разпореди на всички министерства да не поръчват такива подаръци, за да се спестят излишни разходи на данъкоплатците, настояват майките. Броят на министерствата у нас е 16, а като се знае, че всяка година през м. декември приблизително между 20 и 25 хиляди лева харчи кампанийно и ударно всяко eдно от министерствата за подобни картички и сувенири по коледните и новогодишни празници, сумата наистина става огромна, отбелязват от родителската организация.

"Напълно сме наясно, че световната финансова криза не е отшумяла, не достигат парите за здравеопазване, в бюджета няма средства и за по-справедливи пенсии. При тази сложна ситуация в държавата ще е истинско безумие и връх на цинизма ако в министерствата с лека ръка отново изхарчат стотици хиляди лева народна пара за ненужни протоколни подаръци и коледни картички", заявяват от Сдружението на майките срещу насилието. От родителската организация се надяват, че премиерът Орешарски ще "препоръча" и на второстепенните разпоредители с бюджетни средства към министерствата, в това число и на всички областни управители, също да се въздържат от закупуване и изпращане с парите на данъкоплатците на скъпи коледни и новогодишни картички и подаръци. В 28-те областни управи и техните администрации в края на всяка година традиционно се развихря кампания под формата на истинска вакханалия за харчене на хиляди и хиляди левове за изпращане на коледни поздравления и сувенири, но в условия на криза и стагнация тези харчове са недопустими, убедени са майките. В епохата на Интернет и в ерата на клетъчните телефони да се пилеят парите на данъкоплатците от висши държавни чиновници за изпращане на луксозни пощенски картички е повече от абсурдно, аргументират се от Гражданското сдружение.

Част от спестените средства в държавните институции, които традиционно отиваха за покупка на коледни картички, календари, луксозни химикалки, тефтери и протоколни сувенири, е редно да бъдат дарени на Фонда за лечение на деца в чужбина към МЗ, както и за малките пациенти от Специализирана болница за лечение на деца с онкохематологични заболявания в МБАЛ "Царица Йоана" /ИСУЛ/, препоръчват от Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град". Убедени сме, че министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще подкрепи тази благородна инициатива и също ще разпореди в нейното ведомство да не се пилеят излишно нито лев бюджетни пари за закупуване на скъпи поздравителни картички и протоколни подаръци, посочват от родителската организация. В навечерието на Коледа е важно да помогнем на колкото се може повече страдащи български деца, длъжни сме да им осигурим нужните животоспасяващи медикаменти, както и да им отделяме повече внимание и грижа - нека всички се обединим зад тази кауза, настояват от Сдружението на майките.



Още по темата: общо новини по темата: 3
01.01.2014 »
25.12.2013 »
29.09.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 24.11.2013 г.
+2
 
 
Нещо много добро като инициатива от това сдружение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: