ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пияният професор: Пие се навсякъде из институциите! И какво от това?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 02.12.2013Коментари (24)4391
© Нова ТВ
Проф. д-р Костадин Рабаджиев
Едва ли има обществено място или институция, където не се сервира алкохол. И какво от това? В деня, когато бе заснет клипът, се бяхме събрали на катедрен съвет. Случи се така, че се имаше повод - колега професор имаше рожден ден, по-млад колега бе станал баща, а други двама почерпиха по повод хабилитация. Този четворен повод ни събра да се почерпим. Това заяви пред Нова телевизия проф. д-р Костадин Рабаджиев, ръководител катедра "Архитектура" към СУ. Преди броени дни клип с него и други пияни университетски преподаватели обиколи интернет и предизвика крайни мнения.

"Поантата тук не е алкохолът. Това наистина е много дребнаво. Откакто излезе клипът, ние избягваме да стигаме да конкретика, защото това придава излишна жалкост на цялата тази ситуация. Поантата тук е изречението: "Аз съм професор, а ти си глупак". Това заяви на свой ред блогърът Константин Голев.

"Репликата, която не знаех, че е поанта, бе изпусната пред няколко души, които влязоха при мен и искаха да ме изгонят от аудиторията, обяснявайки, че не спазвам правилника на окупацията", оправда се проф. Рабаджиев.

"Много съжалявам, ама вие не представлявате целия университет. Провалихте сесията на 20 000 студенти. Изживявате се като МВР", обърна се емоционално към Голев журналистът Иван Бакалов. "Изживявате се като комсомолци, които топят хората. Да се присмееш на пиян, е библейски грях. Това е един калташки номер. Аз не защитавам правото да се пие в университета, но вашата постъпка е обидна, доносническа", допълни Бакалов.

"Това не е донос. Ако искахме да направим донос, нямаше да излезем с лицата си. Можехме да се скрием, да пуснем клипа и никой да не знае кой го е направил", защити се Голев.

"А, не. Доносниците си имат имена", заяви Иван Бакалов и допълни: "Бил съм свидетел на много светли имена в университета, които са били пияни. И никога не ми е хрумвало да ги снимам. Вие пуснахте един клип с една подигравателна музика, вие им се подигравате".

"Недопустимо е да бъдем обвинявани, че нямаме морал. Не може да се говори за морал на едно място, каквото е университетът, а да нарушаваш правилата. Ние поемаме този риск, защото искаме утре да се върнем в тази сграда с гордо вдигнати глави", заяви накрая Константин Голев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
срамота, низост и безочие е да минеш през труповете на хора, които са ти подали ръка и са те направили това което си, но ти си забравил!защо студентите забравят от къде са тръгнали и кой им е дал шанс?!засрамете се!има хиляди начини да изкажеш мнението си, но да злепоставиш хората за да добиеш медийна извесност е толкова жалко...признак на безсилие!
+2
 
 
Irena Kamenova, това ли са ви днешните опорни точки?
0
 
 
Когато постигнете и една осма от това, което са постигнали професорите, и когато подготвите толкова успели хора, колкото те са подготвили, тогава ще имате право да хулите, недорасли ранобудничета.....
+1
 
 
Този е професор по пиене. Евала.Да ви снимат студентите. Пълна излагация , както е и в цялата държава.
-4
 
 
И какво толкова е станало. Студентите могат да пият, а професорите не. Защо???? Ми те половината студентите бяха по цели нощи пияни.
+5
 
 
Пиянгур....и нагъл....срам и позор.Къто иска да се напива да отиде в някоя кръчма и да се налива..ама в Университет е непростимо...
+5
 
 
Мъжка, ръчна, плетена чанта с 9-букви! Що е то? ДАМАДЖАНА
-1
 
 
И КАКВО ОТ ТОВА? АЗ ЛИ4НО СУМ ВИЙДАЛ ДРАГАНОВ НА БОРОВЕТЦ В ХОТЕЛ РИЛА ПОВЕ4Е ПИЪАН ! И ТВА МИ БИЛО ПРОФЕСОР ? ЕМИ ДАИ ДА ТИ ДАДЕМ НАГРАДА БЕ ПРОСТАКО ? СРАМ ЗА БГ- ОБРАЗОВАНИЕТО ? А И КОИ ТЕ Е НАПРАВИЛ ПРОФЕСОР ? ДА ТИ ВЗЕМА ДИПЛОМАТА И НА БОКЛУКА .
+4
 
 
Такъв ли пример даваш на младите, "професоре"? Не те ли е срам? Пък и си обиден?!!!!!? Имало повод?! Има си и място където да се наквасите, професоре!!! Не мисля ,че университета е точно това място.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ДЮШ на ПФК Локомотив (Пд)
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: