ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
30 г. затвор за жесток пловдивчанин заради умопомрачително убийство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:07 / 06.12.2013Коментари (5)10992
© bgdnes.bg
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия 39-годишния Цанко Лазаров на 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Лазаров беше признат за виновен в това, че на 19.06.2012 г. около 15 часа в местността "Св. Илия" община Неделино при условията на опасен рецидив умишлено е умъртвил Василка Милева, като деянието е извършено с особена жестокост и предумишлено - престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 от НК.

На 19.06.2012 г. в местността "Св. Илия" община Неделино е отнел чуждо МПС - "Деу Ланос" от владението на Василка Милева, с намерение да го ползва, като превозното средство е оставено без надзор на паркинг зад "Товарна гара" Пазарджик - престъпление по чл.346 ал.2 т.1 от НК.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението. Поради това определеното му наказание доживотен затвор без замяна се заменя с наказание 30 години лишаване от свобода. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Цанко Лазаров е роден през 1974 година в Пловдив. Завършил основното си образование с добър успех. След това продължил образованието си в СПТУ в Пловдив, но бил изключен поради неизвинени отсъствия. След изключването му от училище, той започнал работа в строителни войски в Пловдив при баща си, но работил там само няколко месеца. В последствие Цанко Лазаров работил като кондуктор в градския транспорт в Пловдив. Докато работел там, Лазаров се запознал с Цветанка Николова, която по това време била ученичка. 

Цанко Лазаров имал интимна връзка с нея и същата забременяла. На 22.01.1993 година Цанко Лазаров убил Цветанка Николова чрез многократни удари с брадва и промушване с нож в областта на шията. След убийството Лазаров откраднал пари от жилището, посетил питейни заведения със свой познат и на сутринта легнал на жп линия с цел да се самоубие. Влакът не го засегнал и след спирането му Лазаров избягал. 

След няколко дни бил задържан. Цанко Лазаров бил признат за виновен от Пловдивския окръжен съд в извършване на умишлено убийството с особена жестокост на бременната жена Цветанка Николова, поради което бил осъден на 20 години лишаване от свобода. Лазаров бил осъден и за кражба на 1 година лишаване от свобода. Съдът определил едно общо наказание на осн. чл.23 НК, най-тежкото измежду двете - наказание от 20 години лишаване от свобода, което да изтърпи ефективно, при първоначален "усилено строг" режим.
Лазаров изтърпявал наказанието си в затворите в Пловдив, София и в Кремиковци, където работил като валцовчик, заварчик и готвач. На 06.06.2011 година бил освободен от затвора.

След освобождаването му, Лазаров заживял при родителите си в Пловдив и работил като готвач в различни заведения в Пловдив. След престоя в затвора Цанко Лазаров станал раздразнителен и невъздържан. Често предизвиквал скандали с родителите си и със сестра си, която също живеела в жилището на родителите им.

Цанко Лазаров напуснал жилището на родителите си в началото на 2012 г. и заживял на квартира в Пловдив. В средата на месец март 2012 г. Цанко Лазаров се запознал с пострадалата Василка Милева. Цанко Лазаров прочел обява за масажи и след като се обадил на посочения телефонен номер, си запазил час за масаж, като му бил посочен адрес, на който трябва да отиде. Лазаров отишъл на адреса в Пловдив, на бул. "Найчо Цанов". Там се срещнал с пострадалата Василка Милева. Тя работела като масажистка във въпросния апартамент, който държала под наем. 

Милева извършила масаж на Лазаров в продължение на около един час, като през това време двамата си говорили на общи теми. След масажа Лазаров си тръгнал, като заплатил 40 лева за услугата.

Пострадалата Василка Милева е родена през 1978 година. Била разведена, имала две дъщери, които живеели при баща си. Милева живеела с приятеля си.

Освен стандартните масажи, тя предлагала и специални масажи на клиентите си, които наричала "ръчно освобождаване". Василка Милева извършвала и друга услуга - превози с личния си автомобил "Деу Ланос" срещу заплащане. Лазаров често посещавал Милева за масажи, като при тези срещи с нея се сближили и започнали да поддържат приятелски отношения. 

В края на месец март или началото на месец април 2012 година Цанко Лазаров и Василка Милева отишли до пазара в Димитровгад, като пътували с автомобила, който притежавал по това време Лазаров "Рено Клио". Една седмица след това Василка Милева поканила Цанко Лазаров на кафе и двамата се срещнали в ресторант "Рая" в Пловдив срещу хотел "Тримонциум" на ул. "Капитан Райчо", като Милева споделила, че има финансови проблеми и не може да си плати наема. 

Тя помолила Лазаров да й даде 1500 лева на заем. Цанко Лазаров заявил, че ще се опита да й помогне. Четири или пет дни по-късно Цанко Лазаров й се обадил по телефона и казал, че ще отиде за масаж. Когато отишъл в дома на Милева, Лазаров й дал 2500 лева на заем. Василка Милева взела парите и казала на Лазаров, че никой не й е помагал така.

Лазаров разполагал с финансови средства, които бил получил от дядо си, а той от своя страна ги придобил от продажба на земи. Дядото предоставил цялата сума от около 4000-5000 лева на Лазаров с уговорката, че последният трябва да даде половината на братовчед си. Въпреки настояването на дядо си, Лазаров задържал цялата сума за себе си.

Пострадалата Василка Милева поискала втори заем от Цанко Лазаров от 1400 лева, което се случило около 10-12 май 2012 г., няколко дни преди рождения ден на малката й дъщеря, като му казала, че отново има нужда от финансови средства, за да заплати наема за апартамента и също така за да купи подарък за рождения ден на малката си дъщеря. Обещала, че ще му връща парите постепенно. Лазаров се съгласил и дал на Василка Милева нови 1400 лева, с уговорката, че тя ще му ги връща постепенно. Въпреки уговорката, пострадалата Милева все отлагала и не започвала да връща заетите средства от Лазаров.

През месец май 2012 г. свидетелят Станислав Башев се обадил по телефона на Цанко Лазаров, с когото се познавали от затвора, където Башев изтърпявал наказание "лишаване от свобода" за кражби. Двамата имали уговорка да заминават за Испания, където да работят, да берат ягоди. Лазаров казал на Башев, че има информация за апартамент, в който се съхраняват пари и уточнил, че апартаментът се намира в Пловдив, на бул. "Найчо Цанов", на втория етаж, апартамента вдясно. 

Лазаров уточнил, че апартамента се ползва от негова приятелка, която се казва Веси. Според Лазаров, в апартамента имало 11 000 лева в кутия от обувки, която се намирала в гардероба на спалнята. Башев попитал Лазаров какъв процент от тези пари иска за информацията, а Лазаров отговорил, че не иска никакви пари, а иска по този начин да отмъсти на Веси, но не казал за какво иска да отмъщава.

Лазаров изказал на глас намеренията си, които се зараждали в съзнанието му и решението, което се формирало у него, като споделил на Башев: "Ще взема да я утрепя". Цанко Лазаров обяснил на Башев къде точно се намира апартамента и Башев още същия ден отишъл да го огледа. Той имал намерение да влезне в апартамента и да открадне парите, за които Лазаров му съобщил. Когато посетил апартамента, Башев видял, че входната врата е блиндирана, на нея имало стикер с надпис "Даикс сот", а бравата била за касов ключ.

Башев се обадил по телефона на Лазаров и му казал, че не може да извърши кражбата, защото апартаментът се охранява от СОТ и бравата е с много сложна за отключване ключалка. По-късно Лазаров се обадил на Башев и му казал, че вечерта ще бъде в апартамента на Веси. Той го уверил, че ще вземе резервния ключ от апартамента и ще му го даде. Лазаров казал на Башев, че иска да е сам, когато му дава ключа. Башев очаквал Лазаров да му се обади, но така и не получил обаждане.

В края на месец май 2012 г., след събора на село Блатница, който се провеждал на 24-ти май, Милева и Лазаров отишли в селото при дядото на Цанко. Пътували с автомобила на Милева.

Двамата се срещнали с дядото на Цанко Лазаров, както и с негови роднини. Цанко Лазаров представил Василка Милева на роднините си като своя приятелка. Те пили кафе, поговорили си, направили си снимки, след което си тръгнали за Пловдив. 

В началото на месец юни 2012 година Цанко Лазаров отново посетил село Блатница. Този път той пристигнал с влак. В селото Лазаров се срещнал със свидетеля Лазар Николов. Николов го попитал какво се случва с продажбата на земите на дядо му. Лазар Николов знаел, че парите от продажбата на земите са дадени на Цанко Лазаров, за да си ги разделят с братовчед му Ангел. Лазар Николов знаел също, че Цанко Лазаров задържал всички пари за себе си. Лазаров казал, че някаква жена го мотаела и ще й резне главата. Точните му думи били: "ще й резна главето, ако ме мотае още". 

На 06.06.2012 г. вечерта около 20.00 часа, Лазаров отишъл на масаж при Милева и след като тя му направила масаж, той си тръгнал.

Един или два дни след това двамата отишли до Пазарджик, като Милева помолила Лазаров да отиде с нея, за да й прави компания. Двамата пътували с автомобила на Милева. Тя купила от Пазарджик велосипед и около 13.00 часа се върнали в Пловдив. Двамата отишли на ресторант и докато ес хранели, Лазаров я попитал кога ще започне да му връща парите, а Милева му отговорила, че ще събере малко пари и ще започне да му ги връща.

В следващите дни двамата ежедневно разговаряли по телефона, по няколко пъти на ден. Тогава Лазаров работел като готвач в механа "Белия паяк" в Пловдив. На 18.06.2012 г. Цанко Лазаров се обадил на Василка Милева и казал, че в 20.00 часа ще отиде на масаж. Милева се съгласила. В уговорения час Лазаров бил пред дома на Милева и я потърсил по телефона. Тя не отговорила на повикванията му и той си заминал. След няколко минути Милева се обадила по телефона на Лазаров и му казала, че е на гости с приятеля си при родителите му. Тя му казала още, че когато се прибере в дома си, ще му се обади за масажа. Около 21 часа Милева се обадила на Лазаров и той отишъл пред дома й. Милева го чакала в нейния автомобил и двамата отишли в ресторант "Каручката 2" в ж.к.Тракия. Двамата останали там до около 22.00 часа, като си говорили на общи теми. След това отишли пред жилището на Василка Милева, където тя паркирала автомобила. Цанко Лазаров си тръгнал и се прибрал в дома си.

На 19.06.2012 г. Лазаров се събудил в 09.00 часа. През този ден не бил на работа. Той пил кафе до 09.20 часа, когато по телефона провел разговор с Милева. Тя го попитала, дали знае къде се намира супермаркет "Мега Марина" в Пловдив. Цанко Лазаров отговорил, че знае и ще й покаже къде се намира този супермаркет. Двамата тръгнали към супермаркет "Мега Марина", всеки със собствения си автомобил. Лазаров карал напред, а Милева била след него. 

Те заобиколили супермаркета и стигнали до учебен център за шофьорски курсове. Василка Милева казала, че приятелката й има изпит и очаква да узнае дали е издържала изпита. Цанко Лазаров предложил да тръгнат към Смолян, за да се разходят. Василка Милева никога не била ходила в Смолян и затова се съгласила. Цанко Лазаров познавал добре района от времето, когато пребивавал в затворническо общежитие-Смолян.

Двамата тръгнали с автомобила на Василка, като тя шофирала. Лазаров се возел на предната седалка и насочвал Милева къде да кара. Около 13.00 часа двамата седнали на една маса в кафе-аперитив "Оазис", което се намира в центъра на село Момчиловци. Там обядвали, след което продължили в посока Смолян.

Около 14.30 часа Василка Милева разговаряла по телефона с приятеля си и му казала, че приятелката й е взела изпита, като демонстрирала много добро настроение. Добавила, че вечерта ще излязат, за да се почерпят за изпита.

Лазаров през цялото време показвал на Милева накъде да кара автомобила в посока град Неделино. Около 15.00 часа Милева и Лазаров стигнали до местността "Свети Илия" в община Неделино, където от лявата страна на пътя, гледано в посока град Неделино, имало чешма. От дясната страна на пътя, срещу чешмата, имало отбивка. Лазаров казал на Василка Милева да спре, за да си напълнят вода. Милева спряла автомобила успоредно на пътното платно, с предната част в посока град Неделино. До тогава двамата си говорили на общи теми, но когато спрели, Лазаров попитал Милева кога ще започне да му връща парите. Милева му отговорила както и преди, че ще започне да му ги връща, без да каже нещо конкретно.

Лазаров слязъл от автомобила, пресякъл пътното платно и отишъл до чешмата. През това време пострадалата Милева останала в автомобила, на предната лява седалка, като прозорците на двете предни врати били отворени. Цанко Лазаров пил вода от чешмата, налял вода в една малка бутилка и се върнал до автомобила на Милева. Той подходил към отворения прозорец на предната лява врата и подал бутилката с вода на Милева. Тя взела бутилката с вода и започнала да пие от нея. През това време Лазаров минал зад автомобила и се насочил към предната дясна врата, която била в отворено положение. Докато се придвижвал покрай задната част на автомобила, той бръкнал с дясната ръка в предния десен джоб на панталона си и хванал дръжката на джобния си нож.

Докато минавал зад автомобила, Лазаров натиснал бутона и ножа се отворил. Лазаров стигнал с отворения нож в ръка до предната дясна врата на автомобила, която била отворена. Той стъпил с десния си крак на пода пред предната дясна седалка на автомобила, навел се и с дясната си ръка нанесъл удар с ножа в областта на корема на пострадалата Василка Милева, от лявата й страна, под ребрата. 

През това време Милева била в седнало положение на предната лява седалка в автомобила и пиела вода от бутилката, която й дал Лазаров. От удара цялото острие на ножа влязло в корема на Василка. Тя се свила напред и паднала към предната дясна седалка на автомобила, не издала никакъв звук. След това Лазаров я хванал с лявата си ръка за косата, а в дясната държал ножа, а пострадалата Милева му казала в този момент, че го обича. 

Той започнал да я дърпа за косата към предната дясна врата и по този начин я изкарал от автомобила. Пострадалата лежала на земята, в дясно от автомобила, до отворената врата, свита напред, странично полегнала на земята, на дясната си страна. Докато Лазаров изкарвал пострадалата Милева от колата, дърпайки я за косата, той и нанесъл още един удар с ножа. Ударът бил в областта на шията, от лявата й страна, но острието не влязло цялото в шията на Милева. От устата й течала кръв. Лазаров продължил да я дърпа за косата и така я придвижил до ръба на стръмния скат с низходящ наклон, намиращ се в дясно от пътя, между намиращите се там две черешови дървета. Скатът бил много стръмен, обрасъл с треви и дървета. Лазаров бутнал Милева надолу по ската, но и той се свлякъл с нея надолу, при което наранил дясното си коляно. 

Докато се свличала надолу по ската, Милева била свита напред, с ръце пред тялото. Тя се спряла до едно дърво, за клона на което се хванала с дясната си ръка. Тялото й било изпънато с краката надолу, била легнала по корем, от устата й течала кръв. Цанко Лазаров през цялото време държал ножа в дясната си ръка. Той нанесъл още един удар с ножа в областта на дясната страна на врата на пострадалата и тогава главата й паднала надолу и останала опусната така. Лазаров нанесъл още два удара с ножа си в областта на дясната лопатка на Василка Милева. 

След като престанал да нанася удари с ножа, Цанко Лазаров се изкачил по ската до отбивката на пътя, където се намирал автомобилът на Милева. Той все още държал ножа в дясната си ръка. По пътя минавали автомобили и Лазаров се обърнал с гръб към пътя, като седнал на ръба на ската, за да скрие кръвта по дрехите си от хората в преминаващите автомобили. Когато автомобилите отминали, Лазаров отишъл до чешмата и се измил. После се качил в автомобила на Милева, запалил двигателя, обърнал посоката на движение и потеглил. По пътя той изхвърлял в движение вещите на Василка Милева - портфейл, лична карта, дрехи, винтил за зареждане на автомобила с газ и други. Лазаров се движил в посока село Баните и когато преминавал по моста над реката, изхвърлил във водите на реката ножа, с който убил Милева. След това Лазаров преминал през село Дрянка и след селото спрял до чешма вляво от пътя. 

Цанко Лазаров се измил и свалил своите дрехи, които били изцапани с кръв. Сложил ги в полиетиленова торбичка и ги изхвърлил в дерето срещу чешмата, от другата страна на пътя. Лазаров намерил в автомобила на Василка бял мъжки потник и тъмносин анцуг, които облякъл, а след това отново се качил в автомобила и потеглил. Пътувал през село Баните, през село Оряховец и стигнал до кръстовище, откъдето продължил по пътя за Лъки. Мобилните телефони на Милева били в автомобила. По пътя телефоните звънели, като Лазаров приемал обажданията, но не говорил по телефона. Цанко Лазаров закарал автомобила на Милева в Пазарджик, зад Товарна гара, където го паркирал. Прибрал се с влака до Пловдив около 20.00 часа.

Когато пристигнал в Пловдив, Лазаров се преоблякъл в дома си и изхвърлил в коша за боклук дрехите, които намерил в автомобила на Милева. От магазин в Пловдив купил две бутилки "сода каустик" и тръгнал със своя автомобил към Пазарджик. Отишъл до автомобила на Милева и полял със "сода каустик" седалките, таблото и волана на автомобила за да прикрие оставените следи. Ключът за автомобила останал на таблото на автомобила, тъй като Лазаров не успял да го извади от гнездото.

Лазаров тръгнал към Пловдив, като взел със себе си двата мобилни телефона на пострадалата Василка Милева. Те често звънели и той продължавал да приема обажданията, като натискал зеления бутон на телефона, но не говорел. Лазаров изключил единия телефон, а от другия изпратил съобщения на приятеля на Милева. Той изпратил някои от старите съобщения, изпращани от Милева, които били с текст "обичам те", но също така написал ново съобщение, което гласяло: " не ти вдигам телефона, тъй като пътувам за морето, ако ти вдигна, ще се скараме". Приятелят й веднага разбрал, че съобщението не е написано от Милева. То било написано правилно, без грешки, а тя пишела с грешки.

На 20.06.2012 г. приятелят й отново получил съобщение, изпратено от телефона на Милева, което гласяло: "Обичам те. В 17.00 часа съм вкъщи" и това било последното съобщение, което получил от телефона на Василка Милева. След това телефонът бил изключен.

На 22.06.2012 г. приятелят и приятелката на Милева отишли в 4-то РУП в гр.Пловдив, където подали сигнал, че Василка Милева е изчезнала и няма връзка с нея. Когато се прибрал в квартирата им, приятелят й установил, че от жилището им липсва лаптоп, фотоапарат " Канон" и 160 лева, за което той сигнализирал в полицията. Вещите били откраднати от Лазаров, който след това заминал на почивка в Китен, където останал до 25.06.2012 г.

След убийството на Василка Милева, Лазаров спрял да ходи на работа и често посещавал дядо си в село Блатница. На 07.07.2012 г., около обяд, Лазаров се обадил на свидетеля Станислав Башев и го попитал, дали се намира в Пловдив, защото искал да се срещнат. Башев отговорил, че се намира извън града и когато се прибере, ще му се обади.

Същата вечер около 22.00 часа Башев минал покрай жилището на Василка Милева, намиращо се на бул. "Найчо Цанов". Той бил с автомобила на свидетеля Веселин Ампов, който управлявал автомобила. Башев забелязал, че пред жилището на Милева липсва автомобилът й, за който знаел от Лазаров и затова се обадил по телефона на Лазаров и го попитал, дали информацията за "Веси" още е валидна.

Лазаров се направил, че не разбира за какво го пита Башев и попитал - "Коя е тази Веси?". Тогава Башев му припомнил, че става въпрос за онази Веси с пазарджишкото "Деу". Лазаров отговорил, че "Веси" я няма, че работела на морето. Башев недоумявал, как така ще отиде да работи на морето, а ще остави парите в апартамента, но Лазаров твърдял, че парите са в апартамента, в кутия за обувки в гардероба и посъветвал Башев да влезне в апартамента.

Башев помолил Лазаров и той да отиде до апартамента, но последният пояснил, че не може да отиде, защото се намира далече и бил без автомобила си. Башев казал на Ампов да спре пред сградата, в която бил апартамента и двамата се качили на втория етаж. Башев позвънил на звънеца, но никой не отворил. Той натиснал дръжката на бравата и вратата се отворила. Башев и Ампов влезли в апартамента, но не открили нищо ценно. Имало една микровълнова печка, пералня и спалнята била разхвърлена. Башев отворил гардероба в спалнята, там наистина имало кутии от обувки, но те били празни. 

В гардероба имало женски дрехи и бельо. Башев се обадил на Лазаров и му казал, че в апартамента няма нищо ценно, което да открадне. Лазаров го посъветвал да отиде в съседния апартамент, където според него имало каса със злато, а собствениците били на море.Башев прескочил на съседната тераса и влязъл в съседния апартамент. Там намерил изрезки от златни медальони, около 5 грама, и плазмен телевизор "Санг", които взел със себе си. 

След това се върнал в апартамента на Милева и заедно с Ампов си тръгнали. Ампов взел от апартамента един куфар с дрехи. Същата вечер Лазаров се обадил по телефона на Башев, като му казал, че се намира в апартамента на Веси. Двамата се разбрали да се срещнат на следващия ден, но Башев междувременно бил задържан от полицаи за кражбата от апартамента.

На 16.07.2012 г. Цанко Костов Лазаров бил задържан в IV РУП Пловдив. Още тогава Лазаров направил пълни самопризнания относно авторството и начина на убийството.

На 17.07.2012 г. в местността "Свети Илия", община Неделино, Цанко Лазаров посочил мястото, където се намирал трупът на Василка Милева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Е, жената също има вина. Не може да се сближаваш толкова с "клиентите" си. Ама за тоя циганин - СМЪРТ!
"A man who does not think for himself does not think at all". Oscar Wilde
на 06.12.2013 г.
+7
 
 
Чета и не вярвам на ушите си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: