ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вижте мнението на президента за скандалното изказване на Ердоган
Автор: Мария Морунова 14:44 / 12.12.2013Коментари (10)6342
© Plovdiv24.bg
"Изцяло синхронизирам мнението си с това на Външното министерство". Това беше краткият коментар на президента Росен Плевнелиев по отношение на скандалното изказване на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който по време на изявление за местните избори в Кешан обяви за турски територии гръцка Тракия, части от Македония, България и Босна и Херцеговина, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Не за пръв път синхронизираме мненията си. Така беше и по казуса с медиците в Либия, когато имахме обща декларация. Виждате една последователност и синхронност във външната ни политика", завърши президентът.

Припомняме, че министерството на външните работи коментира предизборно изказване на турския премиер Реджеп Ердоган, в което той намеси и България, като подчерта, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения.

В предизборно изказване за местните избори в Кешан Ердоган казал, че "Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион".

"Министерството на външните работи, изхождайки от традиционно добрите отношения между България и Турция и в светлината на предстоящото заседание на Смесената комисия по нерешените въпроси, смята, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения", се казва в изявление на говорителя на МВнР.

"България като страна, основана преди повече от 1300 години, има значително и трайно историческо, културно и духовно присъствие, наследство и традиции в Югоизточна Европа. Водени от опита на историята смятаме, че към интерпретации, свързани с миналото на нашия регион, следва да се подхожда особено внимателно, отчитайки неговите особености, както и чувствителността, която те могат да предизвикат", подчертава говорителят на външното ни министерство.

"Бихме искали да напомним, че както за добросъседските отношения, така и за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост", заключава говорителят на МВнР.










Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.12.2013 г.
0
 
 
Докога ще слушаме и четем преиначени интерпретации на офшорни " принцове ".
+1
 
 
защо не се коментира от медиите ? може би чакат народа пак да стачкува , или някакав протест
0
 
 
Невиждам какво толкова е казал? Че има етнически турци на Балканите? В това спор няма, обаче къде видяхте че "обяви за турски територии гръцка Тракия, части от Македония, България и Босна и Херцеговина" ???
+4
 
 
Ердоган печели избори като БСП май май ама не с кебачета и 5лв към пенсиите ами с нхъсващи изказвания . Скоро очаквам да каже че България е част от Турция и скоро 2те държави ще са една обединена турция. Нормално като имате на предвид ,че 70% от младите напускат държавата ззаради безразличието на управляващите към ситуацията .
+4
 
 
а ти за какво ли ставаш бее ,ментал хоспитал
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в София
Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: