ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родителско безумие! Карат децата си умишлено болни на ясли и детски градини, заразяват останалите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:45 / 15.12.2013Коментари (53)19379
© Plovdiv24.bg
За сериозен проблем със забавачките и детските градини, сигнализираха в редакцията на Plovdiv24.bg разтревожени родители.

Този път виновни не са институциите, а пловдивчани или поне част от тях.

Оказва се, че родителите си оставят децата си на грижите на възпитателите в детските ясли и детските градини въпреки, че знаят, че са болни. Така децата им неволно заразяват и останалите. По този начин детските заведения практически са в постоянна, необявена вирусна епидемия.

"Проблемът е сериозен, борим се с него, но ни е много трудно. Родителите карат децата си с бележки от лекарите, че са здрави, а децата им са очевидно болни. Плачат, че няма на кой да го оставят и ще бъдат изгонени от работа. Вдигат скандали, ако откажеш да приемеш детето им, пишат подписки и сигнализират медиите, които веднага преследват евтината сензация. В същото време това се връща като бумеранг върху самите родители, защото другите болни деца заразяват техните, когато са здрави", коментират в неофициален разговор от институциите.

Проблемът е сериозен и започва да противопоставя съвестни родители, които страдат от това безумие, срещу такива, които системна карат децата си болни в забавачките.

Страдат и самите деца.

Стига се до там, че много от родителите са принудени да отписват децата си и да търсят алтернативен начин за отглеждането им.



Още по темата: общо новини по темата: 2
04.01.2014 »
19.12.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
И моето питане е защо болните деца биват приемани?????Какво означава майките нямали право на болничен, това основателна и достатъчна причина ли е за абсолютно безотговорното им поведение към техните деца и към другите?!?!?Къде е филтъра в съответните заведения?????След като така са решили да процедират нека там да бъде стационар.Аз вече минах по този път, но приключиха опитите. Желая успех на дечицата и най-вече ултра здрав организъм и имунитет
-3
 
 
Ами защото майките нямат право на болнични!!Ще ги изгонят от работа и после кой ще гледа децата?
+5
 
 
Хайде да не си затваряме очите през сериозния проблем, който съществува. Сигурно има случай на алергична кашлица и хрема, но в масовия случай не е така. Моите деца, също са калявани, не са гледани под лупа, и двете ми деца са кърмени над година и половина. До сега не са пили антибиотици. Факт е, че от септември до сега големият е бил 10 дни на градина. Защо ли? Някой пита ли ме мен как се оправям? Да не би на мен да ми е по - лесно? Трябва наистина да се вземат драстични мерки и това да се спре. И спрете моля Ви се с глупавите оправдания!
-3
 
 
Доста голяма част от майките изобщо не си каляват децата-"ох дай ми топла вода(сокче),ох сега не можеш да ядеш сладолед".Още на 1 г нарочно им давах в началото по-студени напитки,а в последствие направо от хладилника точно за да не се разболяват от това в последствие,а сладолед ядат целогодишно.В крайна сметка,когато ти оперират сливиците първото което ти дават е сладолед нали.Единственото ограничение е зимата да го ядат в къщи.Мога да кажа че за 15г едната дъщеря ,а другата за 10 са пили не повече от 2-пъти антибиотик.Калявайте децата си и не ги навличайте като снежни човеци.
0
 
 
По-горе имаше изказване кашлял,но не е заразен имал сополи но не е заразен.Понякога действително е така.Пример голямата ми дъщеря почти непрекъснато покашля 365 дни в година-дразни я всичко дим,прах,климатици и заразно ли е това Сигурно изобщо не е трябвало да ходи никъде в нито на училище нито на детска градина.Другата ми дъщеря има синузит-перманентно е със сополи или корички по носа- също не е заразно.Аз самата имам синузит от 3г т.е нося си го 37години-може би заради това не трябваше изобщо да ходя на училище навремето ,а понастоящем и на работа.Не слагайте всичко и всяка ситуация под един знаменател.Доста от майките така навличат децата си зимата ,че на децата едва ли им е конфорто и се изпотяват ,т.е причината да се разболяват е най-вече тази.Мога да кажа ,че моите бяха най-леко облечените винаги и не боледуваха ,което продължава и до днес.
0
 
 
Никой не е спокоен,за детето си когато е болно,но заради сополите никой не спира детето си от градина или училище в чужбина,дори и след като го остави да ходи по кафета.
+2
 
 
Аз лично съм една майка,която я уволниха заради това,че детето ми нарочно хвана Варицела,а в минус градуси,беше на работа с мен ,защото имаше висока температура и повръщаше.Когато ви се случи,да си изтезавате детето по този начин,може би ще мислите друго.И искам да уточня,че ШЕФКАТА присъстваше и видя състоянието й,но въприки това понеже бяха празници /аз съм сладкар/,тя не се смили,че не може да печели на чужд гръб.Не се ядосах,а огорчих,защото за 9мес работа при нея, не прояви човещина.Искам да ви питам ако и вие разчитате на 400те лева в средата на зимата как ще постъпите мили майки?
+3
 
 
Ама аз не разбирам как ще оставиш болно дете там и ще си спокоен през деня! Ако нещата внезапно се влошат какво ще го правят това дете в градината!
+1
 
 
Още една тъжна действителност.И ще си остане така ,докато не променим начина си на мислене.На всички ни е добре известно кога не бива да си водим децата там-от никого не се очаква да си остава вкъщи заради едно кихане,но редовно се водят и наистина болни деца, а чрез общата кърпа ,която минава през поне 5 нослета,преди да се смени(чести лични наблюдения)ситуацията става ад.И на мен ми е омръзнало половинта от месеца да съм в болничен,но детето ми е приоритет и докато си изгради имунитет ще е така.И аз нямам баби и дядовци под ръка и затова си оставам в къщи,но както вече споменах е въпрос на приоритети!А що се отнася до другите страни-да там наистина ги водят и болни,но там, един човек обгрижва максимум 4 деца,а не 30.Става дума за съвсем различен подход и отношения,който са много далече от българската действителност и ако не се съобразим с това,просто вървим срещу себеси и срещу децата си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: