ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Управляват ни некадърници, които не могат да се справят с една забрана за пушене!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:15 / 26.12.2013Коментари (32)8270
© Plovdiv24.bg
Поредният сигнал за неспазването на забраната за тютюнопушене се получи на редакционната поща на Plovdiv24.bg. Вижте целия текст на писмото, което публикуваме без редакторска намеса.

С настоящето бих желал да изразя възмущението си от наглостта, с която ресторантьорите и клиентите им се смятат за недосагаеми. Накратко - откакто е въведена пълната забрана за пушене, неведнъж съм бил свидетел на това как клиенти демонстративно пушат в заведенията, а от персонала се правят на ощипани девици. Последната седмица обаче хорската простотия започна да ми идва в повече. 

Миналата седмица посетих пловдивската кръчма (казвам кръчма, понеже наистина е селска кръчма) "Старо село", като при посещението си видях няколко човека демонстративно да пушат. Настаниха ни на една маса, но непосредствено до мен имаше пушачи. Понеже не исках да ми се вмиришат дрехите, помолих русата жена на входа (настанителка или управителка) да направи забележка, но отговорът беше, че не може "да им нарежда". 

Седнах на масата, но около 22.00 ч. стана нетърпимо, отвсякъде започна да се пуши, персоналът сякаш инструктиран поднесе чаши с вода и салфетки, за да се гасят фасовете вътре. Аспирацията естествено не работеше или нямаше - нали все пак пушенето е забранено?!? Някъде по това време излязохме, но чух нещо, от което ми стана колкото неприятно, толкова и ясно защо е това своеволие. На изхода една двойка негодуваше поради цигарения дим, а човек от тяхната компания каза, че в тази кръчма никога не е имало забрана за пушене. Разбира се, сигурно това си има цена, която никой няма да разбере.

След няколко дни отново реших да се видя с приятели и посетих едно заведение в "Тракия" - "Де Ниро". Странно, но влязох там около 18.30 ч. и 90% от клиентите пушиха свободно. Смятах, че цигарите се вадят само късно вечер, но очевидно от здравната инспекция спят след 17.00 ч. Попитах една от сервитьорките дали не са разрешили пушенето на закрито, а тя милата ми отговори: "Ми мисля, че да" и ми се усмихна. Не можах да се сдържа и направих една снимка, защото сигурно ще има ресторантьори, които да кажат че съм прекалил с алкохола.

Уважаема редакция, моля задайте въпрос на здравната инспекция и на некадърниците, които ни управляват, наистина ли нямат сили да се справят с нещо толкова елементарно? Наистина ли искат хората са повярват, че ще се справят с положението в България, а не могат да се справят с тютюнопушенето? Миналата седмица имаше дебати за отмяна пълната забрана, понеже не се спазвала. Задайте им въпрос биха ли отменили ограничението за скорост, след като и тя не се спазва? 

И в крайна сметка защо наистина не отменят тази забрана?!? Докато режимът беше либерализиран, имаше отделни помещения за пушачи и всички бяха доволни. Сега е забранено, но всички страдат, понеже се пуши навсякъде!

Помолете ги учтиво от името на всички граждани, които имат право да дишат чист въждух: "Уважаеми управници, ако не можете да се справите с отговорностите си, моля уволнете тези, на които сте възложили контролът! Ако не можете, моля напуснете! Нека дойдат мотивирани хора, на които им се работи!".

Бих желал да отправя и един призив към пушачите: Уважаеми съселяни, не е гордост да парадираш как нарушаваш закона! Не е гордост да си казваш "Аз ли съм най-глупавият, че да спазвам законите"? Напротив, гордост е да се изправиш и да кажеш "Аз съм горд от това, че спазвам закона, глупак е всеки, който не го спазва"! Гордост е когато ти се пуши, въпреки всички пушачи в заведението, ти да излезеш навън! Това те различава от животните, за които пирамидата на Маслоу е само една стълбичка - физиологични нужди (храна, вода, сън и .....)! Гордост е когато самият ти осъзнаеш, че вече не си част от описаната пасмина!


Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 27.12.2013 г.
-1
 
 
По-правилно е който иска да пуши,да го прави у дома,да отрови хубаво близките си и най вече малките деца!
-1
 
 
Много е лесно като не искаш да ти пушат си стоиш ..... у вас.Колко е просто нали?К'во само драскачи и философи пишете.Като уж 'ранобудните' студенти сте дето все се плюнчат и никой не им обръща вниманието сте.И какво ми говорите за англия.Да не би да вземате тяхните заплати и техният стандарт на живот та все ми сравнявате.
+5
 
 
Аз съм пушач, но също мразя като влезна да обядвам или вечерям в ресторант някой келеш да си запали. Последния път в едно заведение в София по време на обяд двама дебеловрати улигофрена с 3 мозъчни клетки общо си запалиха на съседната маса. Учтиво помолихме сервитутката (понеже за мен беше таква) да им направи забележка защото ни се храним все пак. Последва подсмихване и отговор аз какво да направя вижте ме 50кг съм какво да ги бия ли ? Тук вече не издържах теглих и една Пловдивска учтиво извадих две банкноти по 5лв. Казах на колегите ако стане мазало да се обадят на полицията и отидох на сепарето на въпросните темерути. Без никакво преупреждение им взех цигарите и им оставих по пет лева на кутия с думите. Благодаря ви че не пушите докато обядвам на съседната маса. Учудващо и те бяха шокирани и аз спокойно си седнах да си довърша обяда. След като си изпиха кафето момчетата дойдоха на нашата маса и с усмивка попиитаха "Може ли да си откупим обратно цигарите срещу 10лв" Така че апела ми към всеки недоволен. Отидете и кажете на нахалника че не ви е приятно да ви пуши ако не се тригне просто му вземете цигарите. Повярваййте ми никой няма да тръгне на бой за една кутия цигари а по скоро ще се засрами и вие ще сте доволни че не се пуши.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 26.12.2013 г.
+1
 
 
Получава се,че сме държава ба абсурдите!
+2
 
 
Дивото зове. То никога нищо не важи в БГ.
+5
 
 
нашенска работа..... все сравняваме с Европа, а като стане въпрос за пушене се правим на гръмнати..... тук в Англия си се знае- пуши ли ти се- навън..... и после пак вътре...но нашето е...какво да кажа- как така ще изляза вън да пуша.....да умра от студ ли...... така, че колкото и забрани да има.....след като ние самите не се замислим.....файда няма да има никаква..... но след като и самите управители се правят на дръж ми шапката....какво искаме от посетителите...след като няма кой да направи забележка..... нашенска работа....кафенцето с цигарката- как така ще пия кафе вътре, а трябва да пуша навън.....въпрос на мислене....щом тук може значи навсякъде може.....но.....докато пушачите не се замислят и за другите не само за себе си..... така ще е....ще се тровят те, ще се тровим и ние които не пушим.....
+4
 
 
Това с пушенето си е наша родна действителност.Шибни им две-три глоби по 10 бона и отвън няма да пушат.Малко заведения спазват закона да не кажа никой.
на 26.12.2013 г.
0
 
 
Ами за да се погазва тъй явно закона или глобите са символични или въпросните бардаци(читателя ги е нарекъл благосклонно кръчми а кръчмите някога са имали висока стойност) са си платили където трябва и колкото трябва. Между другото виновни според мен са управителите а не сервитьорките,които са най-потърпевшите от отровния дим а и те милите само това им остава да правят забележки на пушачите...та това е наркомания и не се знае как биха им отвърнали.
+8
 
 
Що се отнася за забраната на тютюнопушене това не са единствените заведения;Или се плаща на някой,илиуправителите се смятат за недосигаеми.За съжаление това в"Тракия" е нещо нормално.Смятам,че тези,които отговарят за товва,трябва да бъдат уволнени,атези заведения глобени солидно и при второ нарушение ЗАТВОРЕНИ.може би,не трябва да има и второ,а направо затворени.Такова,е и заведението в блок 101 в комплекс "ТРАКИЯ"
+9
 
 
Добре де, някой от недоволните до сега направил ли си е труда да се обади и да подаде оплакване? Хайде да им запалим телефоните вече! Ако си траем няма да се промени нищо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: