ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родители отписват децата си от ясли и детски градини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 04.01.2014Коментари (26)26301
© Plovdiv24.bg
Доскоро основният проблем в Пловдив бе липсата на места в яслите и детските градини.

Новата градска власт успя да реши този проблем, но типично по нашенски, ние сами успяхме да си създадем друг.

Както Plovdiv24.bg вече писа, основен проблем, свързан с яслите и детските градини е, че родителите карат там децата си болни и по този начин заразяват и останалите деца.

По реакциите в коментарите под статията стана ясно, че проблемът е изключително сериозен.

Plovdiv24.bg научи, че много от родителите са осъзнали, че не могат да се преборят с него и са започнали да отписват децата си.

Все по-често в сайтовете могат да бъдат намерени обяви, в които семейства търсят детегледачки за малките си деца.

"Това е една от алтернативите, но само за хора които могат да си я позволят. Други родители ще оставяме децата си при баби и дядовци, които са в пенсия. Детето ми ходеше с удоволствие на ясли, нищо не може да замени и социалния контакт, който получава там, но здравето му е на първо място", оплака се в редакцията на Plovdiv24.bg потърпевш от родителското безумие наш читател.



Още по темата: общо новини по темата: 2
19.12.2013 »
15.12.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дори отписването е временно решение, нали от 5 годишна възраст са задължителни ...
+1
 
 
Това за съжаление не е проблем само там болни деца се водят и в другите градове за съжаление не само от родители които са на работа а и от такива които не са а просто не им се занимава а нормалните страдат с един куп лекарства в къщи
+2
 
 
Не съм сигурна дали всички майки са така, но когато моите деца са болни душата ми се пука! Не само, че не мога да ги оставя в яслата и градината, ами и на майка ми ми е трудно да ги оставя! Или аз, или мъжът ми си взимаме болнични. Лошото е, че сополите се оказват непреодолима сила в яслите! Тъкмо спрем течовете и седмица по-късно се започва отново, заради което се налага да се лекуваме по най-разнообразни начини от класическа медицина до по-леки варианти... Незнам има ли начин да се реши проблема с воденето на болни деца, но при всички положения гореизложеното твърдение, че масово родители ще отпишат децата си е меко казано невярно! Никога не съм чула от никой родител да си отпише детето, какво остава това явление да е масово!? Даже напротив - държат си местата в градините и така не могат други нуждаещи се да си пуснат децата! Още един аспект е, че след 5 годишнината на детето е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се посещава предучилищна група (в ЦДГ или училище),така че пак отивате при "болните" деца!
+4
 
 
В градините трябва изолационна,една стая в която болните деца да престояват докато майките имат работа,водят го дават му и лекарствата,сестрата от градината да ги наглежда и така,щом са болни и на градина...няма да заразяват другите я,а в училищата като ходят масово болни.....
+8
 
 
Не са виновни само персонала от детските заведения. Аз лично съм била свидетел как майка на дете от яслите занесе бележка от педиатъра за алергична хрема, а сестрата се караше с нея, че зелените сополи са бактериални, а не алергични и да не води детето да заразява останалите. "Майката" заяви, че носи документ и са длъжни да приемат детето - друго не я интересува. По този повод се обадих в Инспекцията по здравеопазване да попитам как се процедира и ми отговориха, че нищо не могат да направят, защото проверките на лекарите, които дават медицински бележки винаги установявали, че няма нарушение. Т.е. има ли бележка, в яслите и градините са ДЛЪЖНИ да приемат детето дори болно, стига да не е с температура, а при положение, че няма лекарства по шкафчетата на децата, от Инспекцията по здравеопазването също не могат да реагират. Докато ходеше на ясли, никога не сме плащали пълна такса - 5 до 7 работни дни беше най-дългият му престой за месец, което наложи да напусна работата си, за да го лекувам.
+4
 
 
Ще ги отписват разбира се последната година стана ад в детската на малкия преди госпожите те заговаряха и имаше диалог а сега детето често не иска да ходи 'госпожата.му казвала не ме интересува когато става реч за оплакване от някое от другарчетата му и се минава на саморазправи между тях а резултата е ясен отделно много често слушам деца кашлящи да влизат в градината
+12
 
 
Моето дете също е с не алергична астма ,и всеки един вирус от градината ни хваща .А това се случва поне през 2 седмици-според вас кой ще ме наеме на работа ако през 2 седмици съм в болничен?Това че имаш неотложен ангажимент не е оправдание да си пускаш болно детето на градина .За 3 год. не съм си позволила дори и със сополи да го заведа .Аз нямам работа и при всяка една болест ми се стъжва живота- Финансово и психически.Работата не е основание да си водят децата болни на градина.Съжалявам това е моето мнение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: