ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Неправилно регулиран светофар в Центъра може да предизвика катастрофа всеки момент!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:35 / 05.01.2014Коментари (33)9973
В този момент за движещите се към Тунела вече свети червена светлина
Сигнал за некоректно регулирани светофарни уредби в Центъра на Пловдив получихме на пощата на Plovdiv24.bg. Ето за какво точно става въпрос:

Здравейте! В средата на декември ми се наложи два пъти да завивам наляво на кръстовището на бул."Цар Борис III Обединител" и ул. "Цанко Дюстабанов", към Техническия университет. И двата пъти, при включване на червена светлина, с останалите коли, завиващи наляво, тръгваме да се изнасяме, но за движещите се откъм Тунела в посока Сточна гара все още свети зелена светлина. 

На практика левият завой там е невъзможен, освен ако не рискуваш с отнемане на предимство. Или светофарните уредби не са регулирани, или левият завой е забранен, въпреки изградената наскоро секция на пътното платно.

Репортерска проверка установи, че наистина има разминаване в светофарите. За движещите се в посока Тунела червеният сигнал светва няколко секунди по-рано, отколкото за тези МПС-та, които се движат към Сточна гара. Очакваме реакцията на отговорните институции, защото това кръстовище действително е едно от най-натоварените в Пловдив и опасността от пътнотранспортно произшествие на него не бива да бъде пренебрегвана.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
някакси ми се струва, че проблема не е в светофара.. "при включване на червена светлина, с останалите коли, завиващи наляво, тръгваме да се изнасяме.."
+2
 
 
Преди година ви сигнализирах за това опасно регулиране на светофара на въпросното кръстовище, отговорихте ми че трябвало да вснимавам повече. Няколко катастрофи по-късно се съгласявате, че е проблем. Изводите са си за вас.
+1
 
 
Така е и на Гладстон с Руски. Вървиш по Гладстон, слизайки от търговската гимназия и завивайки наляво по Руски, чакаш в кръстовището, горе ти светка червено и си мислиш, че за тия, дето идват срещу теб също е вече червено, АМА НЕ Е... и то не 1 или 2, а около 5 секунди!!! И който не е от Пловдив и не си го знае тоя светофар, тръгва да завива и БУУУМ!
-5
 
 
Непознаването и най-вече липсата на култура,съзнание,мислене и неспазването на ЗДвП са основните причинители на ПТП-та. Какво значи "неправилно регулиран светофар" ?!? Има си закон и това, че някой не го познава, спазва или просто не му харесва си е за негова сметка, а в закона раздел 11 ясно е разписано "Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение."
0
 
 
Същото е на кръстовището на бул. "Васил Априлов" и бул. "6-ти септември", както и на кръстовището на "Гладстон" с "Руски", също и на "Васил Априлов" и "Пещерско шосе"...въпрос на време е да стане белята...
+5
 
 
Преди година няколкократно се свързах по телефона със служители от служба "Регулация на движението" към КАТ. Беше ми заявено, че това е направено съзнателно, за да се изтеглят колите идващи от тунела и завиващи на дясно. Трябвало да се спазват правилата и да не се тръгва на червено или докато не видиш, че отсрещните коли са спрели. По принцип са прави, но в пикове часове никога няма да направиш ляв завой на ляво по ул."Цанко Дюстабанов". Потока в тази посока не е по-слаб от отсрещния. Не разбирам как тази регулация подобрява движението на практика, освен, че създава условия за ПТП.
+2
 
 
А аз си помислих , че нещо не съм добре , защото си карам на зелено , а една жена пресича на зебрата . Аз и надувам клаксона и я питам защо пресича на червено , а тя ми показва , че е на зелено . Помислих си , че нещо ми става с главата , а то светофара бил развален . Това ми се случи преди 20тина дни и още не са го оправили тези михлюзи.
+3
 
 
Същото е и на Гладстон и Руски, ако не нарушиш нямя завиване по Руски идвайки от дървото и иконома.
+3
 
 
Здравейте,нека да помислим малко да ли нарочно не са оставени на по 10 сек. да могат да се изтеглят повече автомобили от по-натоварената страна.А що се отнася за ПТП,се изчаква и тогава се преминава
0
 
 
Личи си шофьора колко много разбира .почти всички светофари в града са така регулирани зелената светлина в едната посока да държи повече отколкото в другата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: