ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Избиват кучета и котки в Пловдив с карфици, поставени в кренвирши
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:00 / 15.01.2014Коментари (62)23193
© Plovdiv24.bg
Има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за масово отравяне на улични животни. Привикани са свидетели. Това каза за Plovdiv24.bg Ирина Величкова от "Енимъл Хоуп България". Става въпрос за случай от лятото, при който е посипана отрова във водата животните и за два часа умират 5 котки и едно кученце. Сложеното вещество е нямало вкус, цвят и мирис и дори животното не може да го усети. 

"Средно по 10 или дори повече животни биват убивани по един или друг начин в Пловдив за месец. Опитват се да ги гърмят, да ги давят, откривали сме завързани в найлонова торбичка нежелани домашни малки кученца в казан за боклук. Последният случай бе по Коледа - домашно куче в Кючука, което стана жертва на междусъседски скандал и подхвърлена храна с отрова. 

Един от най-разпространените начини за убиване на кучета напоследък е поставянето на кабърчета, карфици или натрошени стъкла в различни храни. Дори в интернет има сайтове, в които се коментира как по-мъчително и ефективно да се отровят и убият животните - антифриз, стрихнин. Това е извратено и нечовешко, тези методи раздират всичко и животното агонизира от вътрешни кръвозливи, изчерпателно обясни Величкова.

По думите на Величкова отровите безогледно се поставят в междублоковите пространства, в клетките за кучета, както и в близост от детски площадки, което е опасно и недопустимо, защото могат да пострадат и деца.


Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Ми приспивайте ги бе да *** ваща **ма да ***... Само ми циврите тук, нехуманно било еди кво си било. ЕМи като сте такива природозащитници и като сте толкова загрижени за тези така "необходими" за екосистемата ни паразити, защо не приберете по 10-20 улични котки у дома си и като се съберете 500-1000 такива човека по 10-20 котки и проблема на Пловдив е решен, поне 90% от вас сте такива, умирате от мъка по котките и кучетата, иначе деца болни, умират, страдат, малтретират ги, грам не ви интересува... Ама не, то организации имало да ги прибират, май не си давате сметка какви разходи са да се приюти едно животно и след определено време да се приспи, след като не го потърси никого. Български деца нямат с какво да отидат на училище, вие тук за едни мърляви котки и песове, които дрискат с извинение по градинки, по детски пясъчници и тн ми вдигате врява. Като малки не сте ли напипвали странни черни барабонки докато сте си играели в пясъка? Защото аз съм, и никога и няма и да имам причина да ме е грижа за вид, който се множи безконтролно и масата имащи се за здравомислещи да искат резултати без средства. Защото това е въпрос в който целта не може да оправдае средствата, както и хиляди други въпроси, то в България няма другояче.
+2
 
 
Срам и позор!... Каквото ти е отношението към животните такова ти е и към хората! Дано нчкой ден да се върне тъпкано на извършителите за всяка невинна душица, която са погубили по този мъчителен начин....
+5
 
 
Ама на тея боклуци дето ги правят тея извращения, тройно да им се връща някой ден, не карфици, а пирони да им набутат в гърлата, ама така по-голямо количество !
+5
 
 
Немога да разбера какво толкова може да прече на някой котка,че чак да я трепе с описаните в статията работа тва трябва да нямаш сърце да го направиш
-2
 
 
Ти даваш ли на кучето си да яде помия от улицата? Не те ли е грижа за здравето му? Предполагам, че си добър и съвестен собственик, спазващ законите на страната, които указват задължението ти кучето да е с каишка и намордник, та не вярвам след като спазваш правилата, да не успееш да опазиш кучето си. И да - методите, които използват тия люде са отвратителни, но това само показва колко отчаяно е положението и вина за това положение имат именно кучерастите, които имат изгода страната ни да е пълна с гнусни песове, Деян Сокеров
+2
 
 
А аз без "съжаление" заявявам ,че обичам животните повече от хората!!!!!Жалко за погубените душички. А отровителите ще горят в АДА заедно с поколенията си!
+4
 
 
За съжаление, обичам повеме животни, отколкото хора. Няма по-гадно нещо от човека!
+9
 
 
Те не са се появили от въздуха ,ако " добрите " хора не ги изхвърляха на улицата като им писнат едвали щяха да са толкова много. Психопати
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: