ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Супернагло такси брутално наруши закона с обратен завой на Сточна гара!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 16.01.2014Коментари (83)20586
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg днес е станал свидетел на поредното фрапантно нарушение на Закона за движение по пътищата. Този път авторът на "геройството" е таксиметров автомобил с варненска регистрация, който абсолютно безскрупулно прави обратен завой на Сточна гара. Маневрата не само е забранена, но срещу подобни наглеци още миналата година бяха поставени специални колчета. Този път наглецът обаче ги е подминал и извършва нарушението, преминавайки през разделителната ивица между двете платна.

Припомняме, че наскоро Plovdiv24.bg постави за публично обсъждане въпроса разрешен ли е обратният завой по булевард "Христо Ботев" на кръстовището с улица "Авксентий Велешки" в посока запад-изток, тоест когато идвате от Централна гара или слизате от Бетонния мост и се движите в посока Центъра.

Това предизвика безкрайно много и противоречиви мнения сред читателите на сайта ни, затова тогава се обърнахме към официалните органи. Ето и отговора от ОД МВР Пловдив, изпратен до редакцията на сайта:

Във връзка с поставените от Вас въпроси, отправени по електронна поща, касаещи извършване на маневра обратен завой на кръстовището, образувано от бул."Хр.Ботев" и ул."Авксентий Велешки" и кой е с предимство - дали движещите се по ул."Авкс.Велешки" или извършващите обратен завой на бул."Хр.Ботев", Ви уведомявам следното:

Съгласно чл.14, ал.1 от ЗДвП министърът на регионалното развитие и благоустройството съвместно с министъра на вътрешните работи и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията определят с наредба условията и реда за използване на пътните светофари, пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране при организиране на движението по пътищата.

Значението на сигналите на светофарната уредба на въпросното кръстовище са указани в Наредба №17/2001г. за регулиране на движението по пътищата със светлинни сигнали. Съгласно чл.12, ал.6 на същата наредба в случаите на светещи полета, оформени като стрелка, действието на светлинните сигнал се отнася само за посоката, указана със стрелката. В конкретния случай при светещи полета със стрелка, насочена наляво, единствената разрешена посока за движение при зелен сигнал е наляво.

Положената хоризонтална маркировка в лявата пътна лента на южното платно на бул."Хр.Ботев" е изцяло в съответствие с описаното значение на светлинните сигнали. Съгласно чл. 27, т.1 от Наредба № 2/17.01.2001г. на МРРБ "За сигнализацията на пътищата с пътна маркировка" за указване посоката на движение се поставя хоризонтална маркировка М10. Съгласно чл.28, ал.1 пътна маркировка М10, поставена в зоната за изчакване в кръстовище, указва задължителна посока за движение от съответната пътна лента. В конкретния случай положената маркировка М10 задължава водачите да продължат движението си наляво.

При така ситуираното кръстовище при спазване правилата за движение от всички участници няма конфликтна точка между идващите от ул."Авксентий Велешки" и движещите се по южното платно на бул."Хр. Ботев". Конфликт се явява в случаите, когато в лява пътна лента водачи не изпълняват задължението си за движение наляво от бул."Хр. Ботев" към ул."Авксентий Велешки" и в нарушение извършват маневра обратен завой.

ОД на МВР - Пловдив призовава водачите на МПС да познават и спазват стриктно законовите и подзаконовите нормативни актове, регламентиращи правилата за движение по пътищата за недопускане на пътнотранспортни произшествия и запазване на здравето и имуществото си.

ДИРЕКТОР:
КОМИСАР
Тодор Гребенаров



Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И след като там е забранен обратния завой, за тези от кичука остава да го направят на колелото на СПС или на кръстовището на семинарията
0
 
 
нека да не забравяме 4е не е с пловдивска регистрация
0
 
 
Пловдив стана град с едни от най-невъзпитаните шофьори! Ако наслагат повече камери, няма проблем за бюджета на България, само от глобите в Пловдив ще се напълни...
0
 
 
ахахаха е тва вече е вурха на "бак6и6ката" простотия ... :Д
+1
 
 
Прочетох че и други колеги предлагат да се сложи знак забраняващ обратният завой след като по закон е не правилно .... и тогава няма да се оправдават че не са знаели .....не е сложно нали
+4
 
 
Не само таксита-та го правят, виждал съм всякакви идиоти с най-различни коли, даже някои като идват от Кичука, затапват цялото движение и правят обратен преди колчетата!!!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+1
 
 
не всеки ,това е безумие ,тозу боклук-тахи ,не мисли за путниците ,каде е КАТ СПЪАТ ЛИ ,НЕМА ЛИ КАМЕРИ ТАМ ?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: