ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Чистота" подава сигнал в полицията срещу автора на рисунките по скалите на Сахат тепе и Младежкия хълм
Автор: Мария Морунова 14:10 / 22.01.2014Коментари (74)12456
© Plovdiv24.bg
ОП "Чистота" ще подаде сигнал в полицията срещу автора на рисунките, които се появиха по скалите на Сахат тепе и на Младежкия хълм в Пловдив. Това заяви шефът на предприятието Иван Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Чистота" беше толерантна досега за скалните рисунки и графити, но вече няма да е така. Вече се прекали, навсякъде е нарисувано, дори и по скалите в Стария град, Сахат тепе, Младежки хълм. Няма да търпим повече. Ще подам сигнал до полицията срещу художника, защото това са защитени места. Вече виждаме, че и върху изчистени стени се рисува. Вече е нетърпимо. Първоначално авторът твърдеше, че ще рисува само върху скали, които рпеди това са надраскани с графити, но вече твори и върху изчистени скали", коментира Стоянов.

За предприятието е ясно кое е лицето, автор на графитите, тъй като се подписва под рисунките си - Стойчо Гагъмов.



Още по темата: общо новини по темата: 73
18.02.2024 »
19.08.2023 »
21.06.2023 »
14.06.2023 »
07.05.2023 »
22.03.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И запитал ли се е някой, защо няма регламентирани места за графити? Направиха за целия град, 20 панелни стенички 2 на 4 метра и отбиха номера. Не искат да отпуснат надлезите и мостовете- за да седи проблема! За да могат и да имат вратичка да го "разрешават" всеки път. Я да се отпуснат пари за "почистване", я да си направи реклама общината с "графити фест" който тя не спонсорира! Пълен минус са гнусните властващи. Да отпуснат - целия Коматевски възел, новия надлез и още един два надлеза в града за да има къде да се концентрира рисуването. И аз съм против рисуването по скалите на тепетата. Те са красиви както природата ги е създала! Природата не създава грозни неща! ФАКТ! Но съм за твореца да има достатъчно голямо място за да изложи творбите си- и да мина да го "кросна" след това разбира се :). А това че по-малките деца ще продължат да рисуват по някоя фасада- няма да се спре. Защото са деца :)
0
 
 
Рисунките ми харесват, но си има закони които трябва да важат за всички. Ако се позволят тези рисунки по скалите, то ще се даде един вид "зелена светлина" на всички графитаджии да почнат да шарат като ненормални където им падне като претендират, че това е изкуство. Има си регламентирани места кадето се позволява подобен вид изкуство, но това място не е по тепетата и тяхните скали.
Сподели какво ново....
на 23.01.2014 г.
0
 
 
Айде, айде, изкуство... Изкуство щеше да е ако бяха направени с вкус - по-минималистични портрети с по-малко цветове.. а то една шарения. За да изглеждат красиво в среда на скали и природа, трябваше да са стилизирани с минимум щрихи, а не да стоят като лепенки от дъвки и да контрастират грозно!
0
 
 
Това е много добро творение на изкуството.Ако се махне веднага ще се появят всевъзможни драсканици които не трябва да се толерират.Но това в случая е адски смислено нещо ,което напомня за достойните българи!
+3
 
 
да можеха да ги продават поне цената на майстора да се знае
+3
 
 
На мен тези рисунки ми харесват - вместо да ги трият, да вземат да ги поддържат и популяризират. Който ги е рисувал се е справил отлично, не трябва да се трият! Да се трият таговете и грозните графити, тези не.
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 22.01.2014 г.
0
 
 
Една добра даже отлична идея заредена с патриотизъм и добри намерения се превърна отново в обект на спор заради недоброто й изпълнение. Според мен такива графити трябва да има, но не на местата на които се правят сега. Нека всички се огледаме и видим колко грозни и сиви стени има около нас, колко нашарени трафопостове, тенекиени и бетонни гаражи и други подобни плачат за малко свежест и цвят. Нека се рисува по тях, а не по скалите на тепетата, обявени за паркове. Лично на мен рисунките не ми харесват, но си мисля, че ако авторът твори върху равна повърхност ще се получат по-добре.
на 22.01.2014 г.
+5
 
 
Подлеза на чифте баня никак не беше зле изрисуван . Сега е скучен градски пейзаж докато герои като Билко или 654 или както се подписват където трябва и не трябва не го направят надраскан за да почувстват герои в техните очи . Отдавна търся някой да нарисува а не да надраска три гаража.
+14
 
 
Ами защо не подаде сигнал срещу тези които са надраскали Братската могила с всевъзможни йероглифи.Защо не подаде сигнал срещу тези които драскат по новобоядисани къщи.Целият град е надраскан.А ще подава сигнал срещу някой който е направил нещо хубаво.
на 22.01.2014 г.
+11
 
 
Долу ръцете от тази красота.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: