ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин на война с "Топлофикация"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:02 / 23.01.2014Коментари (2)3348
© ПОТВ
Пловдивчанин води 2-годишна война с "Топлофикация". Красимир Фотев разказа пред нашата камера за своята дълга кореспонденция с институциите във връзка с установено закононарушение. Проблемът е следният: разходите по сградната инсталация в блока, в който живее, се плащат от определен брой собственици, а от други - не.

Към момента такса "мощност" плащат 7 апартамента от 21 собственици в блока на улица "Братя Миладинови" No 11-13. Красимир Фотев разясни, че повечето не плащат за сградна инсталация, защото на общото събрание на етажната собственост през 2005 г. с протокол се взема решение да бъдат освободени от тази такса.

Кореспонденцията му с EВН България Топлофикация ЕАД започва от януари 2012 г. Той се обръща към топлофикационното дружество с молба за извършване на проверка по захранването на ап. No 16 от етажната собственост.

След 1,5 месеца пловдивчанинът получава отговор от EVN, който според думите му, е "литературен", но не дава отговор на зададените въпроси.

Последват нови писма: този път до Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/, Асоциацията на потребителите и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/. Но според Красимир Фотев гореспоменатите институции му отговарят, че не се занимават с такива въпроси.

Единствено омбудсманът на България Константин Пенчев отговаря на въпросите му, и то положително.

"След като омбудсманът е констатирал закононарушения и е установил кореспонденция с EVN, какво следва оттук нататък?", пита Красимир Фотев.


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н Фотев,не си правете труда с Кол центъра на ЕВН.Ние имахме друг проблем,но отговорите,които получавахме от тях разкриваха пълна некомпетентност.След като последно пуснахме сигнала си до Управителният съвет с препратка и до правния отдел успяхме.Това е пътят.
+4
 
 
Цялата гавра с народа, която извърши Топлофикация, а и мобилните оператори и други, с помощта на Частните Съдия изпълнители трябва да се спре. Не може за дълг от 1 000 лв от 5 г да се плащат 3000 лв на ЧСИ, и то без да си уведомен, че си осъден. Как можеш да вземеш отношение навреме, без дори да знаеш? За ЧСИ е гласуван един закон през 2006 г., с който имат правото да начисляват такси и лихви и никой не може да им каже нищо. Възможностите на обикновените граждани са никакви. Не може, заради това, че не си имал пари да платиш нещо преди години, след това да трябва да го плащаш 5-6 пъти. Че няма държава е ясно, но май трябва да ги замеряме с камъни тия от НС, зада променят и това. Трябва да се направи някаква организация и да се протестира, иначе няма край това. В Пловдив потърпевшите сигурно са хиляди. Плащат ви се пари ли бе хора?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: