ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В понеделник започва реконструкцията на Цар Симеоновата градина!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:39 / 24.01.2014Коментари (58)20542
© Plovdiv24.bg
В понеделник със символична първа копка ще бъде дадено началото на реконструкцията на Цар Симеоновата градина в Пловдив, научи Plovdiv24.bg от кмета на града Иван Тотев

"Започваме с обновяване на зелените площи", заяви градоначалникът.

Амбициозният проект за ремонт на Цар Симеоновата градина е изготвен от на арх. Прокопиев от "Орак студио". Той предвижда нови зелени площи, беседки, открит амфитеатър с 80 места, осветление, пейки, статуи и т.н. Акцент ще е езерото, което ще предлага на посетителите водно шоу с мултимедия от звук и светлина с 20-метрова водна струя и по-малки фонтани, наподобяващи завита опашка на змия.

Всичко това се допълва от обществен паркинг под езерото с места за 170 автомобила. Изходите на паркинга ще са два - върху остров в езерото и откъм ресторант "Симфония" с панорамен асансьор. Строежът на паркинга обаче е обжалвано пред Върховния административен съд от областния управител Венцислав Каймаканов.

Част от проекта е специалната вентилация с отвори, които ще бъдат оформени като елипсовидни острови в средата на езерото. Проектът има всички необходими разрешителни, включително и съгласувателно решение от Националния институт за недвижимо и културно наследство към Министерството на културата.

Изпълнението на предвидените в проекта дейности е разделено в три обособени позиции.

Предвижда се изграждане на автоматична поливна система за зелените площи, поставяне на пейки и художествено осветление, реконструкция на детските площадки с изграждане на открит амфитеатър с 80 места. Ще бъдат възстановени всички фонтани и езера. Предвижда се изграждане на ефектен градински павилион, чието архитектурно оформяне е в духа на Първото българско изложение от 1892 г.



Още по темата: общо новини по темата: 244
27.12.2023 »
24.09.2023 »
13.07.2023 »
30.03.2023 »
26.02.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Адвокатат само повтаря,4е имало закон,които забранявал.Г-йо аз питам вапрос,вие изписахте 50 реда без да отговорите.Какво ви пречи паркинга на езерото.Това езеро иска поддрайка,в момента е един йабонясал гиол,по-добре да е по-малко и по-поддарйано,отколкото голямо и грозно. Пак ви питам с прости думи,какво ви пре4и паркинга? Не ми пращаите линкове, с мненя на други хора,след като у4аствате в тези дебати,даите си личното мнение.
0
 
 
И не си мислете, че сте единствената ходила на Запад. Градовете които съм посещавала аз, са били сравнително малки, бих казала от ранга на Пловдив. Не съм видяла да имат хиляди паркинги в центровете на градовете си, но видях добре уредения градски транспорт, който ползват по-голямата част от жителите на тези градове.
0
 
 
Г-жо Стефанова, аз също съм майка не на едно, а на две деца.И на мен този паркинг няма да ми бъде удобен, ама никак, при положение че Мол Маркове тепе с изграден вече 4-етажен подземен паркинг се разпада! Ако искате направо да направим паркинг на две нива без езеро, който ще е удобен и за татковци??? Гледам я голямата картинка аз от няколко месеца и ми се повръща. Ако на вас играта ви е винаги да паркирате на метър от мястото до което отивате, то моята игра е че искам град с добре уреден, модерен и удобен градски транспорт и велоалеи, защото не желая с 300 зора да паркирам на центъра.
0
 
 
2400 паркоместа :Д Това не е нищо,след като майат ми понякога с 300 зора намира място на центара да се паркира,какво остава ако наистина Пловдив започне да привлича туристи. Какав е проблемат да има паркинг под езерото?
0
 
 
Иваъло селски, ти бил ли си на запад? Вав всички големи градове,кадето има туризам,говоря за културен,защото в Пловдив нямаме море,за да приличаме на Сланчев Бряг,има паркинги.Това е сварзано с покачване броя на колите. То и сега няма каде да се паркира понякога в центара та дори и на платен паркинг.Обаче какво да си губя времето да обяснявам на ограничени хора,които нямат патническа култура и не им е ясна логиката на решеня от този тип.Аиде прятен ден и идете да си направите една градинка пред двора,вместо да пишете глупави коментари!
0
 
 
Аз харесвам градската градина както е в момента. Има много повече нужда да се оправят и поддържат другите зелени паркове в Пловдив. Та даже първо да се разшири и пусне зоопарка! Срамота е вече толкова години да няма голям град като Пловдив зоопарк!!@ А после да харчат пари за паркинги и нови зелени площи във вече изградена градина!!!
+1
 
 
Дано не се секат много от дърветата, както прави много старателно "Паркове и градини"вече от години.Няма сезон за резане на клони и дървета - минава се по няколко пъти през годината , осакатяват дърветата, след това ги режат от дъно.Явно се върти много добър бизнес.
0
 
 
Чудесно, само се надявам да не отнеме 3-5 години докато го завършат. И все пак каквото и да направят ще е по-добре от сегашната бетонна гробница , която е фонтана и престранството около него!
+1
 
 
Каквото и да се направи,все ще се намират хейтъри,които все не харесват.Искаме промяна а тя си има цена. Да живее Пловдив!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: