ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Улична лампа осветява дома ми
Автор: Мария Морунова 08:35 / 26.01.2014Коментари (10)5815
© Plovdiv24.bg
Улична лампа на ул. "Стоян Михайловски" 8 от няколко месеца създава проблеми на живеещ в близост пловдивчанин. За това сигнализира читател на Plovdiv24.bg.

"Малко преди началото на октомври дойдоха хора и я свалиха от мястото й на върха на стълба на по-ниско положение. Сега не стига, че е доста по-ниско, за капак свети право в моя апартамент.

Аз нямам намерение да се лишавам от комфорта и да ми свети постоянно в жилището, защото сигурно на някой му е пречела. Това не е нормално!

Ако трябва да я демонтират, но да се махне, защото съм задължен постоянно да държа щорите пуснати"
, пише нашият читател.

Репортер на сайта отнесе проблема до кмета на район "Централен" Райна Петрова. Тя се ангажира да провери какъв е случаят и да се вземат необходимите мерки за отстраняването му.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Съседе, тая лампа или е нова, или прозореца е нов. До сега не пречеше, сега пречи. А по добре ли е в махалата да е тъмно като в г**. Купи си щори. Или ако живеч до булевард, да искам да спрат осветлението, че ми свети. Ами какво да кажат хората, който живеят покрай лаута? Знаеш ли че като пуснат осветлението става като ден там.
+6
 
 
тоя пич създаде бая работни места,като ангажира хора да му мислят за проблема.вика хора от подръжката и ще му я оправят.за всяка прищявка почнаха да пишат по сайтове и вестници.
-3
 
 
Добре де гаден ми е съвета ,но ако на мен ми пречи една лампа-първо ще подам жалба и ако точно след една седмица не спре да свети,купувам една прашка и проблема е решен. Друг е въпроса колко повече щеше да реве ако няма лампа на улицата. Дай да ти спрем всички лампи в Пловдив да спиш спокойно.
+13
 
 
Що за глупости,на улица Персенк която е напречна на Ст,Михайловски,уличната лампа се намира на не повече от 2 метра от леглото ми,което е точно под прозореца.Защо да ми пречи? Вечерно време я използвам нея за осветление.Това са лигавщини 'Уличната лампа свети в апартамента ми' .........
егати новия облик-мн.е мрачен
на 26.01.2014 г.
+5
 
 
Когато започна подмяната на лампите с нови/и сега е същото/ се сменят само телата,но не се премахват железните тръби,по които върви кабела за захранване на тялото.Тези тръби са ръждясали и екипите на "Обелос" не ги махат,а ги оставят да си паднат сами.Слагат новите тела не на върха на стълба както би трябвало да е,а където намерят място-обикновено под купищата жици,чието място едва ли е там,ама това е друг въпрос. Друго нещо-читателю вместо да се радваш,че нощно време имаш безплатен източник на светлина,се жалваш! Верно,угодия няма!
-4
 
 
Прав е човекът. Лампата си е имала предвидено място, всичко е било изчислено правилно на времето. Правилното разполагане на осветителни тела си е цяла наука. Сега са дошли мишките, които поддържат осветлението и са я свалили по-долу без въобще да помислят. Със сигурност и първоначално е можела да бъде монтирана ниско, залепена за стълба - много по-лесно е, но тогава са правени изчисления и са решили, че не е удачно. Едно, че изглежда грозно (вижте снимката), второ вече свети под друг ъгъл и осветява улицата по различен начин, но кухите им глави не могат да възприемат такава информация. Явно просто ги мързи и им е неудобно да възстановяват осветителните тела на по-висока позиция и си правят каквото искат. Представете си, че подобна лампа свети точно в прозореца, много е неприятно. Повечето щори не спират напълно светлината и е много некомфортно и дори вредно за здравето да спиш в осветена стая, това е медицински доказано.
+1
 
 
Мисля, че решението да бъде свалена лампата по-ниско е много добро. Крайно време е да свалят по-ниско всички лампи, за да е по добре осветено. Така както са в момента на нивото на 5ет. не вършат никаква работа особено като е мокро. На всичко отгоре някой светят толкова анемично - да не кажа всички.
+18
 
 
"Това не е нормално."Това не го разбрах:лампата да свети вечер? да си със спуснати щори нощно време? или децата му да се прибират по неосветена улица? Много луд народ щъка по белия свят!
Простаците са непобедими!
на 26.01.2014 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: