ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Въведени са ограничения за движението заради снеговалежите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 26.01.2014Коментари (4)4890
© Impact Press Group
Заради снеговалежи е усложнена пътната обстановка в редица области в страната, предимно в Северна България. ГКПП -Дунав мост остава затворен за движение, по изключение се пропускат се само автомобили с румънска регистрация в посока Румъния. Няма образувани опашки от автомобили, защото още от Велико Търново и от Разград ТИР-овете се пренасочват към паркинги. 

В област Силистра движението по път І - 7 Силистра - Шумен от с. Пристое към Силистра е затворено за тежкотоварни автомобили над 10 тона. Товарните автомобили ще се ситуират на паркинга в с. Пристое. Преустановено е движението за товарни автомобили преминаващи по Дунав мост посока България - Румъния и Румъния - България.

Пътната обстановка в Силистренско е усложнена и е препоръчително да не се предприемат пътувания, ако не е крайно наложително. Всичките 39 машини са на пътя и чистят, но валежите са обилни и веднага пак натрупва. Набляга се на първокласните и второкласните пътища. През нощта дежурните от Пътно управление са вадили закъсали автомобили и към този час продължава оказването на помощ.

Въведени са ограничения за движение по петкилометровия участък от Старо село в района на Тутракан. Снежната покривка е над 20 см, но на места има преспи до метър.
Преминаващите товарни автомобили през Шуменска област с дестинация Област Русе да се съобразят с пътната обстановка, и при възможност да се ситуират на определените за престои места. 

В област Русе е въведено ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т с вериги по пътя I-5 в участъка Русе - Бяла. 

В област Видин 15 тежкотоварни автомобила са закъсали през изминалата нощ по пътищата на Видинска област и е трябвало да бъдат изтеглени с машини, каза дежурният в Областно пътно управление Видин. 

Причината е, че всички ТИР-ове бяха с летни гуми и въпреки предупрежденията да бъдат с вериги не бяха оборудвани за зимен път. 26 машини са разчиствали снега през тази нощ във Видинска област, пътищата са проходими при зимни условия. На Дунав мост 2 трафикът е интензивен, автомобилите преминават без усложнения, пътната настилка на мостовото съоръжение е почистена, съобщиха от Областно пътно управление Видин. С приоритет се почиства главен път Е 79 и път ІІ-11 пред с.Арчар. 

Автобусите за София и тези по вътрешните линии се движат по разписание, каза Вергил Алексиев, собственик на фирма за пътнически превози. Той посочи, че днес ще пуснат следобяд автобуси до село Раковица, но автобусите в посока към село Гомотарци пътуват нормално. 

"Пътят до Монтана е в лошо състояние - снегът е разринат, има разхвърлян пясък , но тежките камиони с веригите си разбиват снега и правят пътуването след тях по-трудно. Тези от ТИР-овете, които са с летни гуми са накацали по всички баири, някои ги теглят с влекачи, налага се да се изчаква да се освободи пътят", допълни Вергил Алексиев. 

В област Велико Търново продължава да вали сняг. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 10 т през Прохода на Републиката. 

Сняг вали в цялата област Сливен, пътните настилки са заснежени, но се почистват, съобщи дежурният в Областно пътно управление. По-сериозна е обстановката в Котел и Нова Загора, където, заедно със снега, има и силен вятър. 13 коли на фирмата за зимно поддържане обработва пътищата в двете общини. В цялата област има и снегонавявания и заледени участъци по усойните места. Няма въведени ограничения за автомобилите. Остава забранено движението на камиони с тегло над 10 тона по пътя Сливен-Стара река и през проходите Твърдишки и Вратник. 

Опасност от падащи камъни има на пътищата Сливен - Стара река и Сливен - Ичера. Опасните участъци са обозначени с пътни знаци. Трафикът по магистрала "Тракия", Подбалканския път София - Казанлък - Сливен - Бургас, както и по пътя София - Стара Загора - Нова Загора - Сливен - Бургас е с нормална интензивност.


Източник: Агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 171
19.08.2014 »
23.04.2014 »
17.04.2014 »
17.03.2014 »
11.03.2014 »
11.03.2014 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прибрах се от Румъния и Дунав си работи нормално не пускат само тирове защото повечето нямат вериги. И стига с тея заблуди пишете истината
+1
 
 
Тц тц, тц..... сега остава и бедствено положение да обявят за няма и 5 пръста сняг.... смешници!
-1
 
 
Вчера гледам някакви хора се качвт към Смолян и се оплакват че не е почистен пътя (20см сняг) а те самите нямат основното оборудване за зимни условия - вериги!!
+3
 
 
начи не спряхте се оплаквате че няма сняг а сега се оплаквате заради снеговалежите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: