ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Чистота": Не сме си позволили и една минута почивка през нощта!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:42 / 27.01.2014Коментари (10)3411
© Plovdiv24.bg
Не сме си позволили и една минута почивка през цялата нощ, обстановката бе тежка, но улиците днес са почистени от снега и леда. Това заяви за Plovdiv24.bg шефът на общинското предприятие "Чистота" Иван Стоянов.

"Снощното дежурство бе много напрегнато. Работихме цяла нощ, защото снеговалежът бе интензивен и почти 24-часов. Температурите паднаха до минус 5-6 градуса, имаше и силен вятър, което създаде предпоставки за поледици. 

В обработването на пътните настилки се включиха 60 машини  - 27 разпръсквача на сол плюс снегорини. 7 от тях бяха от новата техника на "Чистота" и с калциев дихлорид бяха обработени близо 160 километра тротоари и пешеходни зони.

Не сме си позволили и една минута почивка. В момента навън са всичките 464 жени от ръчен труд, които отпушват шахти и чистят тротоарите. Снегорините са в готовност и ако се наложи, в почистването ще се включат всичките 109 машини.

Очаква се днес температурите да са около минус 5 градуса и утре ще продължат да падат до минус 8-10. Според прогнозата, с която разполагаме, утре вечер или рано в сряда сутринта отново ще завали сняг", изчерпателен бе Стоянов.




Още по темата: общо новини по темата: 171
19.08.2014 »
23.04.2014 »
17.04.2014 »
17.03.2014 »
11.03.2014 »
11.03.2014 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 27.01.2014 г.
+10
 
 
Такъв сняг не е за чистене, единственото което може да се направи е да се разпръснат пясък или сол в зависимост от очакваните и реалните температури. По нашата улица също не е минавано да се разпръсква сол, но с 4 зимни гуми нямах никакъв проблем да стигна до по-голяма "осолена" улица. И да попитам колко от вас си почистиха хубаво колата от сняг и лед, колко от вас си изчистиха задните стъкла, огледалата и фаровете? Колко от вас си изчистиха пред домовете и офисите? Ако не сте доволни от "Чистота" то е защото и те са с ваши манталитет и мислене.
+6
 
 
Явно вътрешнокварталните улици не ги броят за нищо, защото в квартала около Каменица (300 по права линия от центъра, район Централен) улиците са лед. Чистене никакво. Това при 5-7 см сняг. Ако беше повече не знам какво щеше да стане. За пореден път некачествено свършена работа. Нищо не пречеше да минат да хвърлят малко пясък докато валеше, а не да чакат да се постопи леко вечерта и от минусовите температури през нощта да стане пързалка. И не, снеговалежа не беше интензиивен, нито 24 часов. Защото в 5 часа вчера слязох да си почистя колата. Днес сутринта беше чиста от едната страна и съвсем леко със сняг от другата, а по покрива нямаше и 1 см сняг, при положение, че съм на открито. Т.е за 15 часа от 5 следобед до днес сутринта не е валяло почти нищо.
+7
 
 
Малеее, такъв интензивен снеговалеж, не е валял никога в Пловдив.Направо си стана бедствено положението.Направо не мога да повярвам на дивотиите на тези хора.Много страшно, няма що!
+6
 
 
Снощи, както и тази сутрин в Тракия беше ад. Никой не беше чистил. Пак ги изненада. Целият град не е само район Централен и големите булеварди в същия. Каквото искат да казват, но факт, че тротоарите са ад, пътищата също. За вътрешно-кварталните улици, изобщо няма да отварям дума. И пак да отбележим, че снеговалежът изобщо не беше голям и сериозен, което означава, че при обилен снеговалеж от 2 дни, например, градът ще е парализиран, а от тиквите от ОП Чистота, пак ще обясняват как не са почивали - от кое не са почивали, от белота или ракийката?
+9
 
 
Признавам, в централната част беше екстра. НО, в Тракия не беше пипнато нищо!! Дори и големите булеварди там бяха пълен лешник. Очевидно отново на някои места се е разчитало колите да отъпчат - уви, не всеки път става така.
+3
 
 
Основните пътища и малко по големите улици в кварталите от това което видях сутринта бе , че бяха почистени много добре. Около спирките беше направен път и бяха почистени някой тротоари ,а други се почистваха . Машините им за за тротоарите не могат да бъдат много ефективни , защото нямаше много сняг но пак се почистваше . Въпреки , че е малко снега но все пак мисля , че се справиха Много Добре .
+5
 
 
Улиците са добре, минава се спокойно. Но все пак и снегът не е много. И дано да не става повече.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 27.01.2014 г.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
0
 
 
Незнам дали са почивали,но отсечката от кръстовището на Ален мак до с.Труд бе в окаяно състояние.Никой не беше барнал каквото и да било.Снега и образувалия се лед под него си стояха мирно и кротко на асфалта.Нямаше нито една машина както на общината така и н ОПУ - Пловдив,което се грижи за републиканската пътна мрежа.Това се случва в 22:50 вечерта,тъй като тогава тръгнах от работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: