ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (6)
Елена Ваташка: България е под цензура
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 02.02.2014Коментари (6)4767
© Plovdiv24.bg
България под цензура или защо е толкова важно да се лъже, клевети и да се всява страх

Анонимна редакционна статия от днес на в-к "24 часа", под заглавие "На 7 и 19 февруари - чакат се безредици от агитките" прилича на клюкарски брътвеж на продавачки от Женския пазар. За пореден път се атакуват футболни фенове в България, без повод, без доказателства, безогледно и нагло, като открито се пропагандира пред читателите насилие и "пускането на кръв" още от първото изречение. Кому е нужно да се всява омраза и недоверие в обществото към футболните фенове, и кому е нужно да бъдат задушени още в зародиш опитите за разбирателство и взаимодействие във фенската футболна общност по важни за България въпроси? Кои са тези анонимни източници от МВР и "аналитични звена" на службите, които ползват името на футболните фенове като медийно плашило, само и само гражданите да не се обединят около някаква смислена национална кауза? Отговорът е съвсем прост - в общество на несвободни медии, с несвободни политици и несвободни граждани, вечните бунтари, каквито са футболните фенове, не са удобни на никого, те правя това, което искат, и това, в което вярват, по убеждение и по сърце, а не това, което се внушава, и което е изгодно някому.

България е в опасност, България се разпада, България загива - това е общата грижа и тревога на младите хора от агитките, и тези чувства се споделят от болшинството обикновени българи, без значение на клубна и партийна принадлежност. Посегна се брутално върху българската история, култура, език, традиции, национална идентичност, държавна граница, посяга се всекидневно и безнаказано върху живота, здравето и имота на обикновени граждани. Посегна се върху паметта на загиналите за освобождението и националното обединение на България. Затова излизат феновете на протест, и ще излизат колкото пъти е необходимо, докато тези отгоре, във всички власти на държавата, чуят и изпълнят това, което им се казва отдолу.

Уважаеми българските граждани,

Без оглед на вашите клубни или политически пристрастия, излезте като свободни и достойни българи и се присъединете към протеста на футболните привърженици под наслов "Да запазим историческата памет, да не допуснем връщането на историята назад!". Протестите се организират в гр.Пловдив на 7 и 14 февруари по повод абсурдни претенции на Главното и районните мюфтийства към български държавни и общински имоти /бивши джамии, градски терени, гори, земи/.

А Вие, Господа от в-к "24 часа" , ни дължите право на отговор в обем поне същия като на пасквила, който сте сътворили по адрес на футболните фенове. От своя страна ние запазваме правото си да съдим редакцията на Вашия вестник за призиви към насилие, всяване на омраза към една цяла общност и дезинформиране на обществото по отношение на смисъла и характера на организираните от нас протести.
01.02.2014г. УС на Сдружение на българските футболни привърженици:

1.Елена Ваташка-Председател

2.Владимир Владимиров, Председател на Национален клуб на привържениците на Левски

3.Димитър Ангелов, Председател на "Сдружение на привърженици на ЦСКА Армейци 1948г."

4.Божидар Божилов, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

5.Петър Георгиев, Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив

6.Евгени Иванов, Клуб на привържениците на Берое Стара Загора

7.Константин Капчин, Клуб на привържениците на Пирин Благоевград







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Хубаво е без клубни артикули да се ходи на протеста.Вие не разбрахте ли че целият апарат е впрегнат за да ни омаскарят.Убеден съм че ще има провокация и услужливи журналисти ще се постараят да преиначат случващото се.Един срещу друг,заедно срещу неправдите.Страх ги е и взимат съответни мерки.Спорта няма нищо общо с партиите и не трябва да има.Да рестартираме държавата.
+4
 
 
Нека забравим футболните пристрастия и да се обединим в името на България и срещу свинете , които изгониха най-продуктивното нселение в чужбина и разпродадоха свещената земя,облужвайки чужди интереси!
+10
 
 
СИНЬОЧЕРВЕНАТАДЕПЕСАРОГЕРБЕРАСТКА върхушка нещо е притеснена навръх празника си май?Поздрав с песента на ХИПОДИЛ '' Да ви .....e''
на 02.02.2014 г.
+7
 
 
Айде , айде ... ощипана мома. Да не сме виждали ултраси да чупят , да вандалстват и да вършан политически поръчки - и на едните , и на другите...
+12
 
 
Напълно подкрепям.Нека ние българите се обединим под една кауза и покажем ЧЕ НИ ИМА.Ние имаме деца и е важно да им оставим една държава такава каквато са я запазили нашите деди за нас иначе оставаме поколението "мърша" което е загубило християнска България. "Всичко, което знаем за този народ, е, че в продължение на петстотин години той е страдал, и е страдал много и тежко. Неговите врагове са искали докрай да го унищожат, да го затрият от лицето на земята; но за да се противопостави на това, българският народ е трябвало да претърпи много тежки страдания, да принесе много жертви. И Бог знае колко подвижници, колко мъченици за вяра и род са скрити от нас завинаги! Ние не знаем техните имена, нито страданията им… Историята мълчи за тях и, по всяка вероятност, ще мълчи. Може би след време ще се намери талантлив и вдъхновен поет, който поне приблизително ще изобрази съдбата и страданията на нашите предци. И дай Боже, по-скоро да се яви такъв поет!" (Васил Друмев — Търновски митрополит Климент
+12
 
 
Какво да го говорим,хората сами си решават какво,как и кога да правят.Тук не се делим на футболни фенове,то си е очевидно.Просто организацията ни е добре смазана,а и сме доста голяма маса от хора.На държавата не и е удобно да закачаме така ценните им мангалчета,но какво стана след Катуница!Кой ни плати?Когато Марешки призова да се гласува за него,кой го направи?И да има хора които се продават,колко ще са те,2%,3%...Когато има желание в сърцето на човек,парите не играят!По колко ходят на платени протести,2-2500 човека за 50-100лв.Колко ходим в Бургас на мач,10 000,при положение,че ни струва над 50лв от собствения ни джоб!Все още сме горди българи и имаме достойнство,за разлика от малцинствата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Левски представя утре новия треньор
Спартак покани за треньор бивш капитан на Локо, получи бърз отговор
Шеф на Спартак поздрави Несебър за титлата
Турски гранд се прицели в нападател на Ботев
Георги Минчев изненадващо може да се завърне в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: