ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Шофьори не спират на пешеходна пътека със светофар до Бирената фабрика
Автор: Мария Морунова 08:45 / 08.02.2014Коментари (48)8245
© Google Street View
Читателка на Plovdiv24.bg сигнализира за опасна пешеходна пътека. Става дума за "зебрата" на бул. "Източен" пред завод "Каменица". Жената сигнализира, че докато пресича, а движението на автомобили е спряно от светлинната сигнализация на светофара там, голяма част от шофьорите не спират.

"С малко бебе съм и ми се налага да пресичам там поне по два пъти на ден, за да стигна до някое паркче. В един от дните, както винаги изчаках съвестно да светне зелен сигнал за пресичане след натискане на съответния бутон. Пресякох западната страна на платното и, тръгвайки да пресичам, източното видях две засилени коли "летящи" към светофара. Реших да ги изчакам да спрат и тогава да пресичам. Уви, първата спря, тръгнах и за щастие нещо ме накара да спра, защото втората само намали и като видя, че може да мине без да спре, даде газ и се размина на 20-ина сантиметра от края на количката ми.

До кога ще ни се налагам да спираме на зелен сигнал на пешеходна пътека, за да изчакваме автомобилите да преминат и, ако все още е зелено, да пресечем и ние? Защо няма кой да санкционира редовните нарушения?", пита нашата читателка.

След този сигнал репортер на сайта се свърза с говорителя на КАТ "Пътна полиция" Пловдив инспектор Ботьо Гергинов. Той обясни, че в такива случаи е добре, ако има снимки, но, за да има ефективна намеса от полицията, е добре да се дават и показания. Не винаги има патрули, които да подпомагат движението и затова се настоява да се поставят камери. Гергинов коментира също, че за по-доброто поведение на пътя се правят и открити уроци за деца, които ще са бъдещите участници в движението по пътищата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
а на светофара на р-т стадиона масово пешеходци минават на червено
0
 
 
това е ужасно,на пешеходната пътека след моста на ВХВП на В.Априлов сложиха камера и пак си минават на червено-дали въобще някой гледа тези камери и има ли някой глобен за това,че минава на червено?
+1
 
 
аз така набих един там ... не спря и си хвърлих връзката с ключове и спря .... и го оставих с разбита глава и нос там...
0
 
 
Аз живея в блока от дясно на снимката и мога да кажа пълен ад и вечер гонки с по над 150 км минават мотори коли..... колко пати със се обаждал в полицията нищо.....
+1
 
 
Който си спира си спира навсякъде! Аз се разхождам много с количката и има много шофъори, които спират и не само на пешеходна пътека и други, които ще минат през мен и пак няма да спрат
+2
 
 
Спокоино колеги.....това е практика вав Варна масово не се спира на П.Патека още повече в кв.ВЛ Варненчик ! Това са долни лаинари.... и питам аз ако тяхното дете или йена или маика пресича дали ще спрат тогава !
0
 
 
към 5 часа става страшно по всички светофари, има много хора които на инат карат и не спазват правилника за движение, преди половин месец на кръстовището в кичука до кметството на бул. Македония стана такова задръстване ,че за малко да стане голямо меле посред кръстовището, защото има хора където хем гледат ,че не могат да преминат кръстовището, навлизат в насрещното за да се прередят да са първи и всичко се случва на жълт и червен светофар, беше страшно.Аз естествено по опитен шофьор успях да се измъкна от там, пък за пешеходците ще има милост, как да стане , като никой не спазва правилниците в които изрично е записано , че ако не са се изнесли коли от кръстовището, не трябва да се навлиза в него защото другите коли на другия светофар нито ще могат да преминат а и ще се пресрещнат и така. Всеки си гледа неговото както в индия стана, ако минеш минаваш на късмет а ако не получаваш един Краш ( Сблъсък) и после става още по страшно
+3
 
 
Как да НЯМАМЕ ЗАКОНИ - просто никой не ги спазва! Като започнат да ги глобяват и да взимат книжки ще се сетят да спират и да пресичат правилно!
-5
 
 
някои 6то не цитира правилото за преси4ане на пе6еходна патека-Спри,огледаи се и ако няма ни6то ПРЕСЕ4И! а не да 4акаме целя град да се изто4и един по един на таз пе6еходна патека,или има такива каде и не поглейдат..простотя до 6я..ако е 4овека на средата на патеката да го из4ака6,ама да стои н атротоара и да блее няма как да стане..На мен ли4но ми е много савестно да ми спира някои 4е да пресека..ако има сфетофар е ясно..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: