ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
1000 лв. глоба за ремонт на колата пред блока
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 08.02.2014Коментари (81)12973
© Plovdiv24.bg
Глоби от 1000 лева да се налагат на физическите лица, които ремонтират автомобил извън предварително регистриран за целта сервиз. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, приет от транспортната комисия към Народното събрание, който предстои да бъде обсъден на първо четене и в пленарната зала. В него е заложено, че всеки, предлагащ ремонт и техническо обслужване на возила, трябва да се регистрира в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" след подаване на заявление. В зависимост от различните услуги, които извършват, сервизите ще трябва да отговарят и на различни условия.

"За механични ремонти ще трябва задължително да разполагат с подемник например, за монтаж на гуми ще са нужни машини за баланс и подемници", коментира Динко Хулка, заместник-председател на Националната асоциация на сервизите, извършващи авторепаратура. Той посочи, че досега не е имало никаква регулация на този вид бизнес.

"Никой не може да ви каже колко са сервизите в страната, няма никакъв регламент на този вид дейност и всеки, който реши, може да започне да човърка по-добре или по-зле по колата ви", смята още Хулка. Засега не се знае каква ще е таксата, която ще се плаща за регистрация на сервиз, това трябва да се определи с наредба, ако проектът бъде одобрен и на второ четене. Предвижда се тя да бъде минимална и ще трябва да покрие единствено разходите на администрацията за издаването на регистрацията. Ако един сервиз се занимава с механични ремонти, но иска например да поставя и гуми, ще заплаща още веднъж по-малка сума за вписване на новата предлагана услуга. Впоследствие контролен орган ще посещава сервизите, за да провери дали те разполагат с нужното оборудване за извършваните от тях услуги. По-интересно е обаче предвиденото в член 178, алинея 14. Според текста 1000 лева ще плащат физическите лица и 3000 лева юридическите, които извършват ремонт и техническо обслужване на кола извън обектите, посочени в удостоверението му за регистрация. Така на практика дори собственикът да знае как да извърши по-сложен ремонт на двигателя си и да има нужното за целта образование, няма да може да го прави нито в собствения си гараж, нито пред блока.

"Не може да си смените сами маслото, защото после няма къде да го изхвърлите, а в сервизите го съхраняват, след което минават фирми за преработка и го изкупуват", обясни още Хулка. Според него ще бъде разрешено на собствениците на колите да извършват дребни ремонти като подмяна на крушка или смяна на гума, които са записани в упътването на автомобила. Според шофьорите с техническо образование тази забрана е пълен абсурд, тъй като има водачи, които сами правят почти всички ремонти по колите си. "Какво правим, ако колата ми не запали сутринта и викна съседа да ми я погледне", питаха риторично шофьори.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някои хора настина са за ТРУДОВА МЕДИЦИНА!
Aнонимен
на 09.02.2014 г.
-1
 
 
а колкото до глобите - не прави нарушение и няма да те глобят. Но не! Зор да се изшани циганската
Aнонимен
на 09.02.2014 г.
0
 
 
С две ръце за! Аман от разлято масло, свински опашки, гайки, спирачни и други течности! Който иска сам да си прави колата - да ходи на канал, а не да ми смърди под прозореца на прогнилия му ауспух! Пък който и това не го кефи, да хваща мотиката и откъдето е дошъл там да си прави колата!
+1
 
 
1000 к**а ДА ИМ ВЛЯЗАТ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ КОИТО е**ха МАМАТА НА ЦЯЛА НАЦИЯ
0
 
 
Да ме хванат за на дедо шпека ...комунист=нахален глупак
+1
 
 
По-голяма простотия няма, мноого важен законопроект, земеделието умира, работа няма, заплатите са символични (далеч от 1000 лв нужни за нормален живот), и куп други неща а те се чудят как да ни карат да се изръсим още, то само някой който не обича да си пипа колата сам може да го измисли.
0
 
 
Господа ЧЕРВЕНИ ПИЧЕТА, четете внимателно какво ще Ви напиша: БЪЛГАРИНА ЩЕ СИ ПОПРАВЯ КОЛАТА КЪДЕТО И КОГАТО СИ ПОИСКА, А ВИЕ МОЖЕТЕ ДА МУ ИЗВЪРШИТЕ НЯКОЙ ДРУГА "ПЕРОРАЛНА" УСЛУГА, през времето на ремонта!!! Вместо да се чудите какви тъпи законопроектчета да пишете, що не измислите как да подобрите КПД-то на държавата, за която уж работите? Боклуци недни... И вашия час ще удари...
Aнонимен
на 09.02.2014 г.
-1
 
 
Тези депутати явно доста скучаят... щом взеха да измислят от глупост по-голяма глупост.... ПОТРЕСЕН!!!
Aнонимен
на 09.02.2014 г.
-1
 
 
ши**на, долна, продажна сган слабоумна!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: