ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев победи с 3:2 Дукла, головата машина Хамза пак бележи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:48 / 08.02.2014Коментари (61)14526
©
С двете си попадение срещу Дукла (Прага) Юнес Хамза вече има актив от 3 гола с "жълто-черния" екип
Отборът на Ботев надви с 3:2 Дукла (Прага) в поредната контрала на тима от втория подготвителен лагер в Кипър. Чехите поведоха с гол на Исмаил (13), но с два гола на Хамза (36, 55-д) "канарчетата" направиха пълен обрат. Дукла изравни чрез Калоуда (72-д), а крайният резултат оформи Вандер (86).

Миналата година, отново в контрола, Ботев победи чешкия си съперник с 2:0 с голове на Галчев (85) и Бамого (90). И двамата вече не са футболисти на "канарчетата".

"Канарчетата" започнаха с Серджан Лукин и Алесандру Бенга като двойка централни защитници, а карето пред Адам Стаховяк допълниха Йордан Христов и Веселин Минев. В средата на терена действаха Мариян Огнянов, Томаш Иршак, Абел Анисе и Алесандру Куртеан, докато атаката бе водена от Ферибори Доре и Юнес Хамза.

През целия двубой "жълто-черните" владееха повече топката, а съставът на Дукла заложи на по-прибрана игра и контраатаки. При първата по-сериозна от тях Исмаил не сгреши за 0:1 в 13-ата минута.

Пловдивчани обаче бързо реагираха и до края на полувремето можеха да направят пълен обрат, но Юнес Хамза се отчете с няколко пропуска. Все пак тунизиецът се разписа в 36-ата минута, засичайки центриране на Доре отдясно за 1:1.

На полувремето Сивард Спрокел замени Алесандру Бенга, а до края Станимир Стоилов пусна в игра още Ромарио Кортзорг, Луис Педро, Иван Цветков, Вандер Виейра, Филип Филипов, Димитър Везалов и Божидар Васев.

През втората част Ботев заигра по-активно и напълно заслужено се поздрави с победата след края на мача. Юнес Хамза вкара второто си попадение в двубоя в 55-ата минута. Головата машина на "канарчета" се разписа от бялата точка, след игра и ръка на Исмаил в наказателното поле. 

Гол на Ромарио бе отменен поради засада, а в 74-ата минута рефера отсъди дузпа за чехите за игра с ръка на Лукин. Резервата Калоуда бе точен за 2:2.

Вандер Виейра донесе победата на "канарчетата" в последните минути. След отлична контраатака на Ботев, Цветков намери включилия се на скорост от ляво Божидар Васев, който с чудесен извеждащ пас зад защитата намери Вандер Виейра, бразилецът шутира мощно и въпреки реакцията на вратаря топката попадна в мрежата за крайното 3:2.

Следващата проверка на Ботев от втория подготвителен лагер в Кипър е срещу руския Ростов. Мачът е насрочен за 11 февруари, вторник.

Ботев - Дукла 3:2
0:1 Исмаел (13)
1:1 Ханза (36)
2:1 Ханза (55-д)
2:2 Калоуда (72-д)
3:2 Вандер (86)

Ботев: Стаховяк, Христов (Филип Филипов), Лучин (Божидар Васев), Бенга (Спрокел), Минев (Димитър Везалов), Иршак, Анисе, Огнянов (Ромарио), Куртеан (Луис Педро), Доре (Вандер Виейра), Хамза (Иван Цветков)

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
мари,внимаваи да не излезе че задкулистно работиш за уефски. да не ти се види тесен пловдив.артур да не замине за геренааааа. фнимателно
+2
 
 
" "Булгартабак" пуска на пазара в Русия цигарите "Родопи", "Стюардеса", БТ." Производството ще се осъществява в цигарена фабрика край руския град Брянск, за да се намали себестойността. Технологията, суровината и оборудването са предоставени от "Булгартабак". Българският цигарен холдинг е спечелил делата за търговските марки, водени в Русия, като последната заявка до "Роспатент" е за марката "Родопи", а останалите вече са регистрирани.Холдингът се цели в ниския ценови сегмент, където е и най-голямото търсене. Очаква се, че пакет ще струва около 40 рубли (1.60 лв.) Прогнозите на руски анализатори сочат, че "Булгартабак" ще успее да постигне пазарен дял до 3.5% при около 30 на сто в България, а при най-позитивен сценарий този дял може да нарасне до максимум 8-10 на сто. Основен негов конкурент ще е руският производител "Донски табак" и транснационалните компании.
+5
 
 
"Цветан Василев открива нова технологична линия в Сърбия. Тя ще произвежда амбалажно стъкло в най-голямата фабрика за стъкло на Балканите". Заводът в Парачин е единствен производител за Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, и Македония. "Цветан Василев наддава за втора банка. Малката "Креди Агрикол България" се продава от френския й собственик." Помествам тези две заглавия, за да онагледя несъстоятелността на предположенията, че ЦВ има връзка с бизнеса на Пеевски "Лафка" за вестници и списания. Вече стана и въпрос, че ЦВ придоби 90% от собствеността на всички бензиностанции на Петрол. Логично ли е тогава да се занимава с толкова дребния бизнес на Пеевски, като продажбата на дъвки и бонбонки в "Лафка".
-28
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Петролул Плоещ е изиграл до тук четири срещи: с Щурм Грац - 1:1, с Анжи Махачкала - 1:2, с Ягодина - 1:0, с Черноморец Одеса - 0:1.
+5
 
 
Отнехме от Динамо Букурещ двама основни футболиста. На първия лагер в Анталия резултатите от трите контроли на отбора са плачевни. Загуби от Карабах с 0:1, Луч Владивосток с 0:1, равен с Черноморец Одеса 1:1. Във втория лагер в Испания отборът има страхотни резултати: с Корона Киелце 2:1, загуба от Динамо Киев с 1:3, с Гуанджоу - 2:0, с Гьотеборг - 2:0, с Локомотив 6:1.
Сподели каквоВРГвфбгФФБЕТБ ново....
на 09.02.2014 г.
+17
 
 
браво бе канари!!! вижте като се стегнете как мачкате! И нашите като искат могат да играят . . . ама нещо не им се е играло днеска! Кой знае, дано им се доиграе пак :)
+11
 
 
Важна победа от психологическа гледна точка , защото при нова загуба пак щяха да изпълзят змийте от дупките си и напрежението щеше да нарастне опасно високо за отбора и новите попънения. Всичко върви по план , а дори и да не изпълним целта си , най - важното е , че имаме страхотна база , скоро и супер стадион - красавец . Имаме школа която със сигурност ще вади качествени играчи за в бъдеще и то възпитани и закърмени с жълто-черната идея млади момчета . Остава само търпеливо и спокойно да изчакаме , всичко това да стане реалност и през уикенд , да ходим и релаксираме на новото ни бижу , да празнуваме победи , красиви и резултатни игри.
+7
 
 
Не че е важно, но като статистика, в предната контрола отборът на Дукла е спечелил срещу Заглембе Любин с 2 : 0.
+10
 
 
Честито на всички канари.Нещата ще си дойдат на своето место стъпка по стъпка.А,иначе за коментара на циганина Стикс-да,днес християните победиха циганските турци от Лайнут джамииското настоятелство с 1:6.Честито на печелившите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: