ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Плащам за нещо, което не съм ползвала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 09.02.2014Коментари (10)7659
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанка се оплака в редакцията на Plovdiv24.bg, че плаща за нещо, което според нея не е ползвала. Ето за какво става дума:

Искам да ви се оплача от поредните абсурди на тези съсипници от пловдивската топлофикация. С две изпълнителни дела сме към тях. Сега имаме ново гражданско за топла вода, която не е ползвана. 

Дали сме заявление да не ни се начислява. Въпреки всичко те са начислили при показание на водомер 0, задължения 0 и изравнителна сметка на минус.

Получихме предупредително писмо за задължения, които реално нямаме. Подадох възражения, но те ми отговориха, че са отбелязали, че имотът е необитаем и на един член на семейството е начислена сметка. 

Попитах ги защо са писали, че имотът е необитаем, а те ми отговориха, че трябва да докажа, ако не е така. Представяте ли? Как се начисляват сметки на необитаем имот, при положение, че ние живеем в него?

Видях, че няма да мога да се оправя и започнах да плащам за нещо, което не съм ползвала. Въпреки това те ни осъдиха. Казах им, че
© Plovdiv24.bg
съм плащала, а те ми отговориха, че няма такова нещо. Говоря и кореспондирам с юристите им. 

Това е неизмерима наглост. Доказах им, че съм плащала с касови бележки, но техният отговор беше, че с тези пари са платени стари задължения за определения период.

Като видях този абсурд, щях да получа инсулт. Всичко ми е платено. Отидох, сканирах касовите бележки и им ги изпратих. Може ли някой да отговори защо трябва да доказваме, че живеем в жилището си и защо трябва да доказваме нещо, което е факт?







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Още ли има луди хора, които хранят Топлофикациите. Режете тръби, изключвайте абонатни станции ако трябва и забравете мъките. Аз когато си купувах жилище, критерият ми беше да няма връзка към топлофикация. Сега съм с климатик, 60 кв.м , общо за последния месец 90 лв. ток. Стига сте им пълнили гушите. Да фалират всички, да им дойде акъла.
+5
 
 
Хващайте си адвокат и започвайте - неизмерима наглост е да постъпват така
+8
 
 
МНОГО МОЛЯ, НЕ СЪВЕТВАЙТЕ ПОТЪРПЕВШАТА ГОСПОЖА, ДА СЕ ОБРЪЩА В ПИСМЕНА ФОРМА КЪМ ДКЕВР ! ЗАЩОТО , В ТАЗИ ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ИМА СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО СА ТАМ И ЗАЩО ПОЛУЧАВАТ ГОЛЕМИТЕ СИ ЗАПЛАТИ ОТ НАС - БЕЗ ДА СА СВЪРШИЛИ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!!! АКО ВЪПРОСНАТА ПОТЪРПЕВША ЖЕНИЦА СЕ ОБЪРНЕ ПИСМЕНО КЪМ ДКЕВР , ЩЕ И ОСТАНЕ САМО ЕДИНСТВЕНАТА НАДЕЖДИЦА, ЧЕ ТАЗИ ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ЩЕ ВЗЕМЕ СИГНАЛА И ПОД ВНИМАНИЕ И ЩЕ И БЪДЕ ОТГОВОРЕНО, В КОЕТО СЕ СЪМНЯВАМ !!! ВИЖТЕ САМО КАКЪВ "БИСЕР" СЪТВОРИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ТАЗИ ДКЕВР , ОТНОСНО ТОПЛОФИКАЦИЯ - СОФИЯ , И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО КОЛКО СИ РАЗБИРАТ ОТ РАБОТАТА??? ЕДНИ СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ ,ЧЕ МНОГО РАБОТЯТ И КОВАТ ЗАКОНИ, А ДРУГИТЕ - КОИТО ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАТ ПРИЛАГАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ.....НЕ СА В ЧАС !!! АБЕ В КРАЙНА СМЕТКА НЯМА ДЪРЖАВНОСТ , ЗАЩОТО АКО Я ИМАШЕ, УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЯМАШЕ ДА ПРОДАДАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЕНЕРГОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА НА МОНОПОЛИСТИТЕ И СЕГА , ТЕ ДА НИ..... ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ ИДА НИ СЛАГАТ ПРИМКАТА НА ШИЯТА !!! ЗАТОВА - МОНОПОЛИСТИТЕ ДА СИ ХОДЯТ ТАМ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ, А НЕ ДА ОГРАБВАТ И БЕЗ ТОВА ОБЕДНЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕЦ !!!
на 09.02.2014 г.
+5
 
 
Обадете се в ДКЕВР, подайте писмен сигнал. Ако Ви кажат през топлофикацията да ги пуснете адресиран до тях, кажете им, че искате директно на тях да го изпратите (моя през ЕВН се загуби нещо... незнайно как, а уш до 4 дена трябвало да бъде в ДКЕВР или САНКЦИЯ). Опишете казуса си точно, стъпка по стъпка, приложете Вашите документи, касови бележки (всички доказателства, които имате) и се изисква търпение след това. Веднага ще клекнат, зашото в момента Ви говорят тяхните юристи каквото си искат и правят каквото си пожелаят. Аз имах проблеми с ЕВН. Искаха да плащам 1500 лв ток, които ги беше изгорил съседа, защото малумните им техници свързали моя часовник към неговия електромер при изкарването на електромерите на улицата и така докато не минаха 3 години и се усетих, защо получавам огромни сметки за ток при малък разход. Лъжиха, правиха, струваха, наредба имало някаква (която нито един път не ми цитираха точно да я прочета и аз), жалба подавах, жалба на жалбата ми и жалба на жалбата на жалбата ми и 5 месеца мишките не ми отговарят, нито ми казват коя е тази магическа наредба според която щели да ми върнат парите за 40 дена назад, а не за 3 години въпреки, че цялата вина е тяхна. След сигнал до ДКЕВР за 1 месец се оправи всичко и си промениха позицията и парите върнаха.... Не ми се занимаваше със съд, но явно трябваше да ги натисна това за пропуснати ползи, лихви, главници, психически тормоз и каквото човек се сети, но като ни знам каква е системата... можеше да си загубя 3-4 години от живота с глупости ....Поздрави и успех!
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 09.02.2014 г.
+9
 
 
Дано да успеете,в нашия вход,когато си спряхме парното,тогава свършиха проблемите.
+11
 
 
Раздухайте случката и в националния ефир! В такъв казус медиите могат да бъдат от голяма полза!
егати новия облик-мн.е мрачен
на 09.02.2014 г.
+15
 
 
Съд,съд и само съд оправя проклетите монополисти!!!
+7
 
 
В такива моменти спирате водата по щранговете, режете им тръбите и да си прекарат инсталацията откъдето искат за живущите над вас. Начинът е само този! Оттам делата продължават, но явно трябва да смените вашия адвокат. Доказването, че обитавате имота е елементарно - със сметката за ток, която е към същото дружество. За жалост в EVN умишлено или не, едната ръка никога не знае какво прави дясната.
+23
 
 
Дълбоко Ви съчуствам! Продължете в Страсбург! Вие сте много силна! Аз сигурно нямаше да мога да издържа! В такива моменти наистина си мисля, че няма какво да правя тук, в тази абсурдна държава! Спасявайте се!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: