ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нова провокация от Македония разбуни духовете у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 11.02.2014Коментари (31)8799
© Plovdiv24.bg
Нова провокация от страната на Македония срещу българската история разбуни духовете в страната ни. След филма "Трето полувреме" македонски кинодейци този път ще правят лента, посветена на цар Самуил и ослепяването на войската му. Във филма той ще бъде представен като македонски цар. Проф. Божидар Димитров определи този акт като поредната провокация.

През тази година се навършват 1000 години от смъртта на цар Самуил. Историческите източници посочват, че той умира от сърдечен удар, след като вижда ослепени войниците си. За да отбележат годишнината, македонски кинодейци ще правят филм, в който Самуил е цар на Светото македонско царство.

Сценарият е на Венко Андоновски, Митрикески и Оливер Ромевски, а филмът е подкрепен с около 100 000 евро от Филмовия фонд на Македония в програмата за 2014 г.

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров смята, че Македония за пореден път цели изкривяване на историята и да провокира страната ни.

Най-скандалната част от сценария на филма е в края, където на смъртно легло сценаристите са решили, че Самуил обещава, че Македонското царство ще пребъде.

Божидар Димитров призова правителството и общественици да заклеймят тази провокация и да защитят историята ни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те си занаят че са Българи но още ги е срам да си го признаят. Като гейовете в нячалото не си признават но като свикнат малко и всичко си казват. А и не виждам как история писана с хилядолетия върху камък може да бъде променена с някакви ефтини филмчета за два дена през 21 век.
+3
 
 
Провокациите тепърва предстоят :-( Защо и в България да не се отделят толкова пари за исторически филм? А ако ще си говорим с факти - нима големия брат след като е изоставил/предал малкия брат очаква, че малкия брат ще му е верен?! Така лесно ли се решава проблем възникнал и развиван от над 130 години насам - това няма как да стане с еднократно действие. Можеби проблем за едни, а за други - възможност.
Aнонимен
на 11.02.2014 г.
0
 
 
Прост народ = слаба държава. Все чака някой месия , ами нека хората направят някоя стачка пред македонското посолство ако може да се нарече с това име
+4
 
 
Няма особена полза да "заклеймяваме" и да се правим на обидени. Македония може да е пародия на държава, обаче хвърля огромни средства за култура и за пропагандиране на културното си наследство. Нашите държавници трябва да си вземат поука и да финансират щедро правенето на български филми на историческа тематика, които да бъдат показвани по света.
+3
 
 
хайде да видим и за това ли ще си замълчим?!?!?
+7
 
 
Каква Македония бре мърши,няма такова чудовище,това е Югозападна България...вземете се стегнете вече,болни мозъци такива.То според тях сигурно и папата е "македонец"
+5
 
 
Няма такава държава! Това, че нашите политици са признали тази смеска, не означава, че целият български народ е съгласен с това!Кой от сегашното управление ще защити България?!
+4
 
 
Никола Георгиев,от кои политици.Те за пари са готови на всичко,но не и безплатно да защитават България..
+4
 
 
Ж. Желев и другарчетата му са виновни за цялата тази история.Не трябваше да признават тази изкуствено създадена държава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: