ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето го детето-чудо на МУ Пловдив, което стана най-младият професор у нас!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 12.02.2014Коментари (23)68366
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Най-новото попълнение сред професорите на Медицинския университет - Пловдив е професор д-р Дроздстой Стоянов, доктор по медицина само на 33 години. С избора му от международно седемчленно научно жури и от Факултетния съвет на Медицинския факултет в Пловдив той стана най-младият учен с титлата професор в България днес. И със сигурност най-младият професор в историята на българската медицина (за сравнение световноизвестният физик проф. Минко Балкански на 28-годишна възраст през 1955 става най-младият професор в света).

Още от най-ранна възраст е определян като "дете чудо" и "гений" - завършва едновременно три средни образования - Руския дипломатически лицей, Английската гимназия "Томас Джеферсън" и средно общообразователно училище. Дете на известните наши психиатри - проф. Дрозда Писева и проф. Стоян Стоянов, неговата академична кариера започва още когатo едва на 14 години представя първия си научен доклад, който е отличен с почетна диплома от Международния интелект Клуб. 

Завършва средно образование на 15 години и става първият ни 16-годишен студент. На 21 години завършва с отличие Медицинската Университет София и веднага е зачислен като докторант в МУ Пловдив. Защитава дисертационен труд за 'доктор по медицина' на 26 години.

Специализира психиатрия и психология във Военномедицинска Академия-София и Държавна Психиатрична Болница "Св. Иван Рилски", с призната клинична специалност по психиатрия от 2007 г. През 2010 се дипломира с Postgraduate Certificate по философия и психично здраве от University of Central Lancashire, UK, по програма на Университета в Оксфорд. Специализира философия на науката в Университета в Питсбърг, САЩ (2009) и функционално изобразяване на мозъка в Университетската клиника по психиатрия в Базел, Швейцария (2013).

Избран за "доцент" при Факултета по обществено здраве на МУ-Пловдив през 2008 г. На 28 годишна възраст заместник-декан по Международно сътрудничество и евроинтеграция на същия Факултет от 2009 до 2011 г.

От 2011 г. е доцент в Катедрата по психиатрия и медицинска психология при Медицинския факултет, а през 2013 г. е избран за Професор по психиатрия, медицинска психология и личност-центрирана медицина.

Хоноруван преподавател в Нов български университет от 2006 г., Пловдивски университет "Паисий Хилeндарски" от 2008 и в Софийски университет "Св. Климент Охридски" от 2011 г.

Автор на организационния проект, член на борда и научен секретар (2008), заместник-директор от 2009 на Университетския център по философия и психично здраве при ПУ "Паисий Хилендарски".

Едновременно с преподавателската дейност продължава да работи като клиничен психиатър и терапевт.

През януари 2009 г. е избран за почетен научен сътрудник в Университета в Питсбърг, САЩ. Член-кореспондент на Кралския колеж на психиатрите (Лондон), Philosophy SIG от 2008, избран в Executive Committee на същата организация през април 2012 и за Vice Chair през септември 2012 г.; вицепрезидент на European Association for Person Centered Healthcare (2013); бил е представител на България в преподавателския комитет на Европейската Асоциация за комуникация в здравеопазването (tEACH)от 2010 до 2012; глобалната мрежа за диагностика и класификация на Световната Психиатрична Асоциация (2008) и ред други.

Заместник-главен редактор на International Annual for History and Philosophy of Medicine; Associate Editor, European Journal of Person Centered Healthcare; член на редакционните колегии на Frontiers in Psychiatry (Neuropsychiatric Imaging and Stimulation); International Journal of Person Centеred Medicine, Dialogues in Philosophy, Mental and Neurosciences, Bulgarian Medicine, Folia Medica; рецензент в Journal for Philosophy, Ethics and Humanities in Medicine, Current Medicinal Chemistry, History of Psychiatry, Acta Medico-Historica Adriatica, Journal of Research in International Busi

©
ness and Management и др.

С лекотата на тийнейджър извървява пътя на своето научно развитите в медицинската психологията и психиатрия, като неговите научни постижения и авторитет биха били гордост за всеки световен университет.

Автор и съавтор на повече от 150 научни труда, от които пет монографии (две от тях издадени във Великобритания и САЩ); три учебника за студенти. Произведенията му са цитирани над 100 пъти в специализираната литература. Общ импакт фактор от публикациите 27.7 и от цитиранията над 50.

За сериозната си научна дейност в началото на 2007 г. е номиниран за наградата "Платон" на Изследователския академичен съвет на IBC-Cambridge.", a през 2013 година е включен в Marquis Who's Who in the World

За първи път в страната сред медицинските университети професорската му хабилитация е пред международно жури, в чийто състав са четирима световни учени - професор Андрю Майлс от Имперски Колеж Лондон, проф. Кенет Фулфорд, Колеж Сейнт Кейтрин, Оксфорд, проф. Джовани Стангелини, Университет на Киети Пескара (последните двама са водещи фигури в Световната и Европейската Психиатрични Асоциации) и проф. Мария Луиза Фигейра, Университет на Лисабон. 

В академичните среди е известен освен със запомнящото се и странно име, но най-вече с академичния си апломб и наситен с терминология изказ - присъщ на високо научния стил на говорене, често неразбираем дори в академичните среди.

Демонстрира ярко енциклопедично присъствие на редица научни дискусии и диспути в десетките световни научни конференции и конгреси, в които е участвал. Чувства се еднакво добре и колоритен както сред маститите научни капацитети и авторитети, така и сред студентите си, които впечатлява с премерения си жаргон и вицове по време на атрактивните си лекции. 

Дали ще стане и най-младият ни академик (до 40 години) - бъдещето ще покаже. От Медицинския университет му желаят и се надяват на "Защо не и Нобел!".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хубаво, обаче нещо не ми се връзва - над 150 научни труда публикувал, от тях 5 монографии в САЩ и Великобритания, а има само 100 цитирания. Ако приемем че всеки цитат е на отделен труд, това значи че повече от 50 труда изобщо не са цитирани, въпреки че са в международни издания и хора от цял свят ги четат. Импакт фактора е също малко смущаващ, 27,7 при толкова много публикации и то международни. Но най-много ме смущава тази специалност - психиатрия и психично здраве. Не подценявам нито една лекарска специалност, не ме разбирайте погрешно, но като е толкова кадърен защо не стана хирург?? Там са истинските лекари, които спасяват животи. Другото е ала-бала - член на редакционни колегии, енциклопедично присъствие и т.н. Да каже колко живота е спасил като лекар!! И нека бъде малко по-скромен!!
Aнонимен
на 05.02.2016 г.
0
 
 
Много умен мъж ! Това е ген ! Такива хора се раждат един на 10 хил! Помага разбира се и неговото желание и амбиция да учи по вече и да постигне по-вече !'Който учи ще сполучи'!
Aнонимен
на 14.02.2014 г.
0
 
 
И тук ли е писал за себе си идиота Дроздьо
Aнонимен
на 13.02.2014 г.
+2
 
 
Вижте, тук не става въпрос за злобеене или за "киселото грозде". Фактите от стаитята по-горе се виждат - 150 научни труда, пък импакт фактор ...само 27.7 и само 100 цитата...С такава научна продукция човек обикновено не се хвали, защото не е повод за хвалене... Защо ли проф. няма научна награда досега? Със сигурност не е заради някаква научна злоба...
Aнонимен
на 13.02.2014 г.
+2
 
 
Да, сигурно е грозно на фона на големите му титли и отличия да се "злобее" в коментарите, но не трябва да си кой знае колко досетлив, за да се сетиш, че тва е човек, който е дооооооста лансиран от родителите си. И двамата доктори и двамата еди какви си, на 14 написал първия си научен труд - сещате се кой му е "помагал" направо диктувал. А колко деца могат да завършат средното си образование на 15? А да станат студенти на 16? Не защото всички сме тъпи, а той видиш ли - мега умния, а защото за мене и останалите 12клас се завършва на 18/19. И точка. Не всеки може да има такива майка и баща, да те тикат навсякъде. За мен това не е нормален човек, защото басирам се, че е получил много помощ, за да е това, което е. Много неща наготово. А ние сме се борили за всичко и срещу всичко - дори срещу тъпата система. А тва че има 3 средни - и какво? Печелиш приза за пълен тъпанар. Тва не е победа. Тва е адска тъпотия. Системата е глупава и тва, че си преминал тройно през един етап от нея, не те прави победител над нея, а жестока жертва. Дори показва нейния абсурдизъм. Кой изруд е позволил този да има 3 средни? Как се случва така, че човек записва 3 средни? Аски съм бясна на това, което прочетох. Няма как да му се ръкопляска на смешата биография. Ако на всеки се предлагаха тези неща, а е въпрос на личен избор дали ще го направиш - да, бих го признала. Но това е заобикаляне на правила, много пари под масата, връзки, шуробаджанащина. Нещо, което винаги съм мразила в българския манталитет.
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+2
 
 
Абсолютен ненормалник, продукт на родителите си - агенти на ДС. Тази измислен професура да си я завре където си сика и да ходи в Северна Корея.
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+3
 
 
Найстина импакт фактор 27.7 май не е съвсем за хвалене- за сравнение на Нейчър е към 38, т.е. сборно дори и не се доближава до една Нейчър статия....ееех професоре...намерил си възможност промушил си се, ама защо трябваше да вдигаш пара, а?
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+4
 
 
Импакт фактор от 27 и 100 цитата говорят достатъчно...закона има нужда от преработка из основи... при 150 научни труда и само 100 цитата май не е за хвалене.
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+1
 
 
Съдейки по коментарити ми става ясно,защо не сме желани в Европа и по света.По дребнави,лоши и злобни хора от българите няма.Само някой да успее и се започват едни глупави и тъпи коментари,че бил луд,че не е възможно да е умен и да е успял.Няма такава простотия.Жалко че този човек,се е родил в България.Ако се беше родил в дригс дуржава в Еропа или във Сащ,щяха да го носят на ръце,а тук го обявяват за луд.Какво като му е странно името,много важно.Важен е човека,успехите му и признанието.На всички завистници ще кажа,да отидат на психолог да се прегледат.
Aнонимен
на 12.02.2014 г.
+4
 
 
Толкова много титли, публикации и участия - дали физическото време на неговия съзнателен живот стига за тях? Съмнявам се.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: