ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Ботев би Мика с 2:1, Хамза отново герой
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 13.02.2014Коментари (90)14331
© Plovdiv24.bg
Ботев победи с 2:1 шестия в арменското първенство Мика, в контрола играна в Кипът.

Старши треньорът Станимир Стоилов заложи в стартовия състав на проекто-титулярите за предстоящия пролетен полусезон.

Арменците първи създадоха добра възможност за гол, но Адам Стаховяк се справи с опасен удар на Джереми Джон.

В 11-ата минута Веселин Минев стреля от фаул, но прати топката в стената, а при добавката не намери очертанията на вратата.

В 14-та минута "канарчетата" пропуснаха уникално положение. При едно центриране от корнер, топката бе лошо избита от вратаря и попадна на волето на Иршак, който я насочи към вратата, но там защитник успя да отбие с невероятен шпагат. Отбитата топка попадна у друго "канарче", който стреля от близо, но вратарят на арменците спаси.

В 24-та минута "канарчетата" за малко сами да си създадат проблеми. При безобидна атака на Мика, защитниците на пловдивския отбор на няколко пъти връщаха топката към Стаховяк, който бе притиснат от офанзивните футболисти на арменците и трябваше да се измъква от ситуацията с финтове.

В 31-та минута, при хубава атака от дясно и центриране в наказателното поле, топката бе качена на главата на Феребори Доре, но той стреля в аут, пропилявайки добрата възможност.

Противно на логиката и показаното преди почивката, в продължението на първото полувреме, при една от редките си атаки, Мика успя да реализира първото попадение в двубоя. Джон бе изпуснат от отбраната в жълто-черно след центриране от фаул и с глава отбеляза.

Второто полувреме започна с дузпа за "канарчетата" след задържане на Хамза. Деветката на Ботев бе точен от бялата точка и вкара своя четвърти гол за тима.

Йордан Христов пропусна да направи 2:1 в 50-ата минута. Новото попълнение Доре след центриране от корнер с глава удари горната греда в 52-ата минута. Отново Доре в 56-ата минута пропусна сам срещу вратаря.

В 78-та минута играчите на Мика организираха добра атака от дясно, която завърши с хубав диагонален удар, но Стаховяк изби.

В ответната атака Доре бе изведен с прехвърлящ пас зад защитата и стреля от воле с левия крак, но доста неточно.

В последните минути "канарчетата" вдигнаха оборотите и понатикаха съперника в неговата половина. "Жълто-черните" организираха редица флангови атаки и центрирания в наказателното поле. При едно от тях на Минев, в 88-та минута, Хамза скочи над всички и отблизо заби топката във вратата на арменците за крайното 2:1.

Титулярите на Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Александру Бенга, Сърджан Лукин, Веселин Минев, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Александру Куертан, Ромарио Кортзорг, Феребори Доре, Юнес Хамза
Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Гордият Локомотив идва с пълна скорост да сгази и смачка коматевския кокошарник! Разни мангалчета като Хамза няма да ни уплашат - един по-як ритник от него вече нищо няма да става - даже ваксаджия на гарата! Прехвалената селекция на Кауна и Кривия ще яде дърво насред смрадливото си гнездо в Коматево!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+7
 
 
Обичам Ботев Пловдив, в него съм се клел със кръв ,сабя ,меч и чаша ,но обичам и ку**ите.На Пловдив,Кюстендил,Банско и Разлог.Всички к**ви.Даже и нашата мастия.Все пак съм арабаия.Е ,изкара се с 10 г.по възрастна ,но това е за пенсия.Оправдателно.А кога е родена ,,кучката на мафията'' може ли някой да ми каже.Или кога за първи път се е появил отбор с име на съветско превозно средство.НУЛЕВА ТОЛЕРАНСТНОСТ КЪМ ЦИГАНИТЕ.ДАЖЕ И ДНЕС.
+4
 
 
Не съм гледал и двата последни мача. И аз очаквах да сме по-убедителни в резултата срещу Мика. Но може да е за добро. Една такава победа можеше да натовари отбора със свръхочаквания. От статията разбирам, че в защита имаме проблеми. Огнянов като дефанзивен футболист, примерно срещу Лудогорец, не ми се струва добър вариант. До сега бяхме без нито един централен нападател, сега вече имаме четирима. и то на добро ниво. Може би по-голямо внимание трябва да се обърне на игарата ни в дефанзивен план. Като че ли нещата се обърнаха на 180 градуса. Резервен вратар очаквам да привлечем. Това е повече от задължително. Феновете на Локо след всеки мач на Ботев, ще имат повод за радост. Когато загубим, или завършим наравно, ще се радват, че не сме спечелили. Когато победим, ще са доволни, че сме жертви на черното тото. Нека се радват, според мен това не бива да ни безпокои!
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+1
 
 
В атака играем добре, но много ме притеснява защитата !!!
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+11
 
 
Дааа, сън не ги хваща комшиите от Лаута. Просто се кефя колко енергия и въображение хабят в нашите теми, а при техните не се и вясват, или пишат съвсем постничко. Съвсем са изпушили горките...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: